FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

GALERIE FOTO Testul fizic inedit la care au fost supuși „tricolorii” în cantonamentul „naționalei”

Test inedit în cantonamentul naționalei +8   FOTO
Test inedit în cantonamentul naționalei

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2023 14:41 / Actualizat marti, 14 noiembrie 2023 15:59

„Tricolorii” lui Edi Iordănescu trag tare în cantonamentul de la Mogoșoaia, pentru a fi în cea mai bună formă la ultimele două partide din preliminariile EURO 2024.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

La antrenamentul de azi, elevii lui Edi Iordănescu au fost supuși unui test inedit: săritura verticală Countermovement Jump.

FOTO. Test inedit în cantonamentul României

+4 FOTO

„Tricolorii” au fost puși să stea cu mâinile în șold, pentru a nu-și balansa brațele, și să sară pe verticală, fără să îndoaie picioarele.

„Testul determină puterea trunchiului inferior și este folosită pentru a măsura asimetria membrelor inferioare”, notează FRF.ro.

Potrivit scienceforsport.com, testul este tot mai des folosit în măsurarea forței trenului inferior și este strâns legat de capacitatea sportivilor de a sprinta pe distanță de până la 30 de metri.

Pentru test se folosește un aparat special pentru a măsura distanța față de sol la care se află talpa sportivului. Fiecare sportiv sare de trei ori, iar la final se face un scor mediu.

Potrivit experților, o săritură excelentă înseamnă peste cel puțin 70 de centimetri, în timp ce una foarte bună este între 61 și 70 de centimetri. O săritură medie înseamnă 41-50 de centimetri, în timp ce un rezultat sub 21 de centimetri înseamnă un rezultat foarte slab. Potrivit datelor, dacă sportivul își balansează brațele, săritura crește cu aproximativ 10%.

În NBA, la testarea pentru sezonul 200-2021, cea mai înaltă săritură a fost de 66 de centimetri, în timp ce media ligii a fost de 46.

FRF nu a publicat și rezultatele înregistrate de fiecare „tricolor” la respectivul test. 

VIDEO Florin Tănase, declarații de la aeroport: „Sunt pregătit să reintru în circuitul echipei naționale”

Citește și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează