FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Ultrașii care au produs pagube la meciurile naționalei refuză să mai vină pe stadion: „Interese și jocuri politice!”

Ultrașii care susțineau prima reprezentativă refuză să mai vină pe stadion / FOTO: GSP
Ultrașii care susțineau prima reprezentativă refuză să mai vină pe stadion / FOTO: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 19:28 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 19:58

Ultrașii care susțineau în mod organizat echipa națională, reuniți în grupuri precum „Honor et Patria” sau „Uniți sub Tricolor”, anunță răspicat că nu mai calcă pe stadion cât timp accesul le e condiționat de vaccin anti COVID-19 sau testare. 

Sunt luni bune de când spectatorii s-au reîntors pe stadioanele din România. Totuși, ultrașii care susțineau prima reprezentativă refuză să facă acest pas din cauza cerințelor pe care fanii trebuie să le îndeplinească pentru a intra în arene.

„Uniți sub Tricolor", grupare a cărui membru fondator e George Simion, liderul AUR, a fost sursa unor derapaje și jigniri anti-maghiare la meciurile reprezentativei, soldate cu amenzi consistente pentru FRF și cu sancțiuni care au mers până la jocuri disputate cu porțile închise, cazul partidei cu Norvegia din toamna lui 2019.

Ultrașii naționalei nu mai vin pe stadion: „Regulile se schimbă în funcție de interesele și jocurile politice”

„Dacă în toți anii în care ne-am desfășurat în condiții normale activitatea, o astfel de săptămână era mereu de vis, cu mii de kilometri pe care-i parcurgeam în toate colțurile continentului și chiar dincolo de granițele acestuia, reprezentând România în orice țară, oraș și arenă pe care tricolorii jucau, în prezent, aceste zile încărcate cu meciuri sunt cât se poate de amare, insuportabile și neplăcute, din cauza realității crude cu care se confruntă suporterii în aceste vremuri. 

Dacă pentru jocurile din deplasare, restricțiile sunt totale din cauza reglementărilor absurde ale bastionului corupției fotbalului european, UEFA, pentru meciurile disputate acasă, restricțiile și regulile de acces se schimbă constant, în funcție de interesele și jocurile politice”, se arată în comunicatul celor de la Uniți sub Tricolor. 

Comunicat Uniți sub Tricolor: „Nu ne vom întoarce pe stadioane”

Pentru meciurile de acasă, deși în alte locații și împrejurări care produc aglomerări, nu mai funcționează de multă vreme niciun fel de limitări sau interdicții, stadioanele se află încă sub auspiciul restricțiilor, accesul fiind în continuare condiționat procentual, dar și de prezentarea dovezilor de vaccin sau test. 

În aceste condiții, rămânem consecvenți demersului și protestului pe care l-am inițiat încă de anul trecut și pe care l-am continuat acest an, astfel că nu ne vom întoarce pe stadioane, într-un decor trist în care din cauza deciziilor politice la nivel național și european, pentru un suporter este imposibil să-și susțină echipa constant, așa cum este normal, fiind nevoit să se mulțumească cu prezența doar la unele meciuri la care este admis în mod discreționar, iar la altele este interzis, toate acestea după ce este obligat să semneze condica prin clinicile medicale, de parcă suporterii sunt o categorie aparte de oameni care trebuie să se supună unor reguli mult mai stricte față de ceilalți cetățeni. Libertate pentru suporteri! 

- Comunicat Uniți sub Tricolor

VIDEO Marcel Pușcaș: „Nu mi se pare că Rațiu este peste Manea. Nici pe Camora nu-l consider pese Toșca”

Vezi și: 

Câți fani vor fi în tribune la Macedonia de Nord - România » Anunțul FRF

FRF confirmă Gazeta: Gazon „horror” la meciul Macedonia de Nord - România » „În ciuda eforturilor gazdelor, multe zone arată foarte prost”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (6)
paolo14
paolo14  •  09 Septembrie 2021, 06:49

Stati bine acolo unde sunteți. Federația ar trebuie sa va facă sa plătiți amenda de la UEFA.

visiniujohn
visiniujohn  •  08 Septembrie 2021, 23:00

Mare paguba... fara voi viata "e" pustiu

dart
dart  •  08 Septembrie 2021, 21:19

Ce veste buna. In sfarsit ceva bun iese din tot covid ul asta!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează