FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KOSOVO 2-0

Nu regretă nimic! Mesajul postat de „Uniți sub tricolor”: „Un meci întrerupt pentru nimic! Ne simțim datori să facem asta”

Ultrașii nu regretă incidentele provocate marți / foto: Raed Krishan
Ultrașii nu regretă incidentele provocate marți / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 14 septembrie 2023 18:12 / Actualizat joi, 14 septembrie 2023 18:53

Ultrașii radicali din „Uniți Sub Tricolor” și-au motivat comportamentul reprobabil de la România - Kosovo 2-0 printr-un amplu comunicat emis în cursul zilei de joi. Banner-ul controversat afișat de aceștia a dus la întreruperea partidei timp de 50 de minute, provocând și un uriaș scandal diplomatic. 

Gruparea ultranaționalistă care a provocat amenzi în serie din partea UEFA pe durata ultimilor ani susține că afișarea mesajului „Kosovo e Serbia” a avut menirea de a „aminti adevărul istoric atât de important pentru conștiința și integritatea teritorială a fiecărui stat”. 

Totodată, ei acuză în termeni duri poziția adoptată de UEFA și FRF în acest caz.

Comunicat „Uniți Sub Tricolor”: „E forma noastră de a aminti adevărul istoric”

„Pentru grupul nostru, coerența și consecvența sunt unele din valorile principiare și de la care nu ne abatem niciodată. 

Așa cum la ambele întâlniri cu Serbia, în 2018, dar și la meciul tur de la Priștina, indiferent de riscuri, am afirmat fără să ne cenzurăm și în mod răspicat opinia noastră referitoare la cele două provincii desprinse de țara mamă prin intervenții ale unor agresori externi, așa am făcut-o și marți.

Ne simțim datori să facem asta și e forma noastră de a aminti adevărul istoric atât de important pentru conștiința și integritatea teritorială a fiecărui stat, deși acesta se vrea ascuns și mistificat, la cererea marilor puteri mondiale. 

Iar această cenzură agresivă care datează de decenii, pentru a rescrie istoria României și Serbiei în acest caz, pare că își face în mod perfid treaba cu marea majoritate a oamenilor, cărora le sunt spălate mințile fără nicio opoziție, inclusiv în țările care au fost jefuite de aceste provincii istorice”, spun cei din „UST”. 

George Simion, prima reacție după scandalul de la România - Kosovo: „Îmi cer scuze pentru această asociere”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
George Simion, prima reacție după scandalul de la România - Kosovo: „Îmi cer scuze pentru această asociere”

„Uniți sub Tricolor” acuză: „Am asistat la un circ de prost gust premeditat de jucătorii kosovari”

Într-o notă profund misogină, aceștia îi acuză pe fotbaliștii kosovari că au premediat totul:

„Am asistat marți seară la un circ de prost gust premeditat de jucătorii kosovari, care au venit chitiți ca la orice simplă scandare sau mesaj afișat pe tematica aceasta, să puna presiune pe arbitrii, observatori și organizatori, pentru a forța câștigarea meciului la masa verde

Caracter josnic și nedemn pentru niște bărbați, comportament de profitori și dame de pension. De la începutul meciului până la întreruperea lui, dar mai ales după reluarea jocului, echipa kosovară a provocat în permanență publicul, prin semne obscene arătate spre tribune, obiecte aruncate spre suporteri, gesturi ironice și multe altele.

Inclusiv pe teren s-a văzut atitudinea lor de a provoca în continuu, în mai multe clinciuri cu jucătorii noștri.

Altfel, de la un banner și-o scandare care evocau un adevăr care se aliniază și opiniei statului român, fără a fi din peluză nicio manifestare rasistă, xenofobă, obscenă, jignitoare, absolut nimic ilicit, s-a creat un mare scandal orcherstrat de kosovari, cu complictatea UEFA, la care FRF a reacționat mizerabil ulterior, iar spectatorii din tribună au picat în plasă și și-au arătat încă o dată limitele ca indivizi obedienți și ușor manevrabili”. 

O expertă în științe politice analizează mesajul „Kosovo e Serbia”: „Profund ofensator! Înseamnă că victimele războiului nu contează”
ROMÂNIA - KOSOVO 2-0
O expertă în științe politice analizează mesajul „Kosovo e Serbia”: „Profund ofensator! Înseamnă că victimele războiului nu contează”

„E hilar și scandalos să întrerupi un meci pentru nimic”

„Totuși, să întrerupi un meci pentru nimic, acuzând că sunt manifestări politice e hilar și scandalos, când:

  • ca UEFA, aduci aceste manifestări politice continuu pe stadion, dar vrei impusă și promovată doar agenda proprie, înseamnă falsitate și ipocrizie de cea mai joasă speță;
  • ca FRF, să fim înjurați ca echipă și spectatori la meciul tur din Kosovo, să se scandeze în mod repetat "țiganii" și "Ungaria" în mod peiorativ de tot stadionul, să nu fie nicio reacție din partea arbitrului, observatorului și Federației noastre la scandări rasiste, iar acum, la ceva care susține opinia statului român, să iasă tot circul acesta, înseamnă că la FRF sunt doar niște lingăi care nu stiu să-și impună punctul de vedere, aflați sub talpa UEFA;
  • ca spectatori aflați în tribune, cu excepția peluzei, să huidui din răsputeri imnul kosovarilor, să scandezi "Serbia" împreună cu noi, dar la trimiterea jucătorilor la vestiare să nu-ți păstrezi coloana și atitudinea, ci să huidui când cei care sunt mereu lângă națională strigau "România", arată calitatea umană, sau mai exact, lipsa ei. Aceleași clișee de doi bani, despre susținut naționala, când de fapt noi suntem singurii care o facem în mod activ, pretutindeni, vocal, coloristic și oricum vreți. Doar ca ultim exemplu, în ultimele minute cu Israel, tot stadionul i-a huiduit pe tricolori, doar noi am continuat să-i încurajam până la final și după (ei știu și simt mai bine). Și așa a fost și va fi mereu.

Felicitări suporterilor care nu-și vând principiile, crezul și coloana la prima adiere de vânt, echipei care a luptat până la final și s-a ambiționat de la abuzurile făcute de arbitru și observator împreună cu echipa adversă și tuturor celor care mai au minte să gândească și nu sunt doar niște slugarnici care să se alinieze intereselor celor care doresc impunerea corectitudinii politice, iar aici ne referim la toți, suporteri, păreriști, oameni de presă sau de fotbal, mondenități și orice alt om neimplicat, deoarece ca niciodată, subiectul acesta a fost abordat de mai toată lumea, dar doar puțini au avut curajul să spună lucrurilor pe nume.

- Comunicat „Uniți Sub Tricolor”

VIDEO Nicolae Stanciu, în rol de „negociator”: a mers să discute cu ultrașii

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO A venit răspunsul sârbilor! Mesajul afișat la Belgrad, după banner-ul controversat de la România - Kosovo

EXCLUSIV UEFA a deschis ancheta împotriva noastră în cazul Kosovo: 6 capete de acuzare, inclusiv RASISM

O expertă în științe politice analizează mesajul „Kosovo e Serbia”: „Profund ofensator! Înseamnă că victimele războiului nu contează”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (57)
MihaiNec77
MihaiNec77  •  18 Septembrie 2023, 15:25
Postat de hannah.robinson pe 14 Septembrie 2023, 23:02

Cum adică tu și nu mai știu cine sunteți suporteri adevărați… restul sunt suporteri falși ori cum?… hai ma ca ești ridicol

Adevărații suporteri sunt cei care încurajează echipa indiferent de situația din teren, care se comporta civilizat și nu produc incidente, scandaluri și alte fapte reprobabile. Ceilalți sunt huligani, nu suporteri, categorie din care probabil faci parte și tu, ridicolule!

mishu_74
mishu_74  •  15 Septembrie 2023, 18:26
Postat de Viggobella pe 14 Septembrie 2023, 19:12

Ce nevinovați sunteți voi, manipulatori josnici paraleli cu orice noțiune de civilizație. În Kosovo sârbii au făcut genocid, asta le dă tot dreptul kosovarilor ca să fie independenți. Pe catalani, pe secui, pe rușii din donbas nu i-a măcelărit nimeni. Spuneți doar lucruri care sunt acceptate și dorite de prostime.

ha ha ha! asta-i argumentul tau pentru independenta Kosovo: pentru ca au suferit! asa-i ca ai vrea sa se scoata si sclavia din toate cartile de istorie ca sa nu mai planga negrii cand citesc ca stramosii lor au fost asupriti ca au lucrat pentru albi? mergem pe acelasi principiu. contextele istorice le aruncam la gunoi, nu mai servesc la nimic. disclaimer (sunt sigur ca ai nevoie) : nu fac apologia sclaviei, dar ea a existat, nu o putem da la o parte prefacandu-ne ca nu a fost. da, sarbii au facut genocid. apoi au venit americanii (sub masca NATO) si le-au dat in cap la sarbi. un alt genocid, dar asta a fost pentru binele lor banuiesc, ca nu amintesti de el. ar fi trebuit sa vina altcineva sa le dea in cap si americanilor, apoi altcineva si tot asa...hopa, stai, ca nu a mai venit nimeni pentru ca, ce sa vezi, americanii sunt un imperiu. si nimeni nu are curajul. ce decreteaza imperiile e bine pentru toata lumea, le luam ca atare, tacem malc si asta este. ura si la gara... tare sunt curios cum ar trata romanii o posibila rasculare a maghiarilor din centrul tarii. nu ca as dori-o, dar atatia viteji de tastatura s-au ridicat in ultimul timp, toti toba de carte si teorie, incat parca n-ar strica si putina practica. :))

blablabla11
blablabla11  •  15 Septembrie 2023, 16:14
Postat de Pake pe 14 Septembrie 2023, 21:20

Au fost si acolo...***!

nu pe stadion , sa fie safe pe strada , in fata guvernului ...oriunde

Vezi toate comentariile (57)
Comentează