FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELARUS - ROMÂNIA

VOCILE GAZETEI » Belarus - România a fost comentat live de Ovidiu Ioanițoaia, Cristian Geambașu și Alexandru Barbu: „Aceasta este naționala României. Un nesecat izvor de decepții. Din care bem pe săturate!”

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 20:08 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 00:04

Meciul Belarus - România, din preliminariile Campionatului European din 2024, scor 0-0, a fost comentat live de Cristian Geambașu (editorialist GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și de Alexandru Barbu (reporter). Mai jos veți găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Belarus - România, 0-0. Final

Cristian Geambașu: Ceva mai multă acțiune în startul reprizei a doua. Nu și claritate, nu și consistență. Intrările lui Moruțan și Ianis Hagi, apoi Olaru și Luis Munteanu au animat, dar nu au limpezit jocul. Belarus s-a limitat să se apere și să plece pe contraatacuri cu entuziasmul pe care îl ai când te duci să îți achiți taxele. Te poți supăra pe această echipă mediocră care nu a putut bate una și mai slabă, dar care era să ne dea gol pe contraatac în minutul 85? Și a avut o singură mare ocazie la șutul lui Stanciu? Nu, pentru că acești jucători atât pot. Ce-i ușor să rafinezi atât de tare nimicul? Aceasta este naționala României. Un nesecat izvor de decepții. Din care bem pe săturate!

Ovidiu Ioanițoaia: După o repriză ștearsă a naționalei noastre, lipsită de lumini și de realizări, Iordănescu a așteptat un sfert de oră până să opereze primele înlocuiri. De ce a avut nevoie de încă 15 minute ca să-l schimbe pe invizibilul Man, numai selecționerul știe. E bine să ai încredere în elevii tăi, dar trebuie să mai ai și în cine! Dacă meciul a continuat spre și în careul lui Ignatovich, nici Moruțan și Hagi, nici mai târziu Olaru, L. Munteanu și Mihăilă n-au reușit să desfacă apărarea aglomerată a belarușilor. Au mai ratat Stanciu și Bancu, dar a salvat și H. Moldovan, golul a plutit în aer, dar n-a venit. Drept pentru care această remiză albă cu un adversar de mâna a treia, anonim, nu poate mulțumi. Dimpotrivă, dezamăgește și întristează.

Alexandru Barbu: România a fost mai bună și ar fi meritat să învingă, dar, dacă era pe merit, naționala lui Edi nu ar fi câștigat niciun punct în deplasările cu Elveția și Kosovo și acasă cu Israel. Roata s-a întors cum se întorc jucătorii români imediat cum dau de greu afară. Apoi, când mănânci toată viața brânză cu roșii, nu e firesc să nu ai habar cum să consumi scoici Saint Jacques? Răzvan Marin&Co. au păcălit fotbalul în aceste preliminarii, acum ne așteptam? să știe cum să preia și să gestioneze inițiativa, să producă, să dribleze, să paseze inteligent. Mai avem șanse la Euro, însă preocupant e că n-am putut desface o echipă formată din reprezentanți de la Șahtior Soligorsk, FK Khimki, FK Orenburg, Torpedo Moscova. Echipe din lumea a 4-a, pe-acolo ne aflăm și noi. În continuare e un miracol că suntem pe loc de calificare.

Belarus - România, 0-0. Pauză:

Cristian Geambașu: Belarus - România 0-0 la pauză, dar poți să crezi că ai văzut Tunari - Corvinul. Erau toate ingredientele acolo. Fotbal de ligă inferioară pe un teren care jignește competiția, pus la dispoziție de unguri cu prietenia constantă pe care ne-o arată ori de câte ori au prilejul. Drăgușin a început bine, dar s-a năclăit în propriile dribliguri, Alibec a abuzat de călcâie, Man a părut că vrea să scape cât mai repede de minge jucând mereu la alibi, din prima atingere. Belarus a făcut ceva posesie, fără să pună în pericol poarta lui Moldovan. Echipă modestă și harnică. Exact ce nu ne convine nouă. De fapt, ce ne convine?

Ovidiu Ioanițoaia: Conform anticipărilor, meciul a început în nota de dominare a naționalei noastre, evident superioară. Deși incomodați de presingul sârguincios al adversarilor, „tricolorii” au pasat abundent, mai ales pe banda lui Drăguș, cel mai activ dintre atacanți. S-au complicat însă singuri și n-au reușit să desfacă apărarea aglomerată a belarușilor. Ca atare, și-au creat o singură mare ocazie până la pauză, dar Stanciu a ratat finalizarea fazei inițiate de Alibec. În rezumat, o repriză sub așteptări a unei naționale a României crispate, căutând ceva ce n-a găsit. Să vedem schimbările!

Alexandru Barbu: Am jucat decent în primele 25 de minute, am adus mulți oameni în careu, ne-am creat mai degrabă situații decât ocazii mari, pe care, dacă am fi avut atacanți cu adevărat valoroși, nu vedete închipuite recuzate de fotbalul important, le-am fi putut concretiza. Scârțâim în apărare contra unei naționale jenante, dar ne salvează Mihăilă și Moruțan, nu? Și poate renunțăm la călcâie, ar fi mai utilă o preluare corectă.

Belarus - România, înainte de meci: 

Cristian Geambașu: Un meci fără spectatori, pe un teren de ligă secundă și împotriva unei echipe mediocre, care nu ar fi trebuit primită în competiție. Așa arată contextul în care România își poate consolida șansele de calificare la Euro 2024. Strict fotbalistic, Iordănescu junior propune o echipă cu doi închizători, Răzvan Marin și Screciu, lângă un pasator de meserie, Stanciu. Noutatea absolută este includerea lui Drăguș în primul „11” în locul lui Fl. Coman, lucru care sigur va atrage tunete și fulgere de la palat. După cum și netitularizarea lui Ianis nu va fi primită cu aplauze la Ovidiu. Dacă Edi a ales inspirat și nu-l lasă norocul, vom fi bine la final.

Ovidiu Ioanițoaia: Dincolo de calitatea jocului, meciul cu Belarus trebuie câștigat. Pentru că n-ai ce căuta la Euro 2024 dacă nu bați locul 97 FIFA, fie și pe un teren neutru, peticit și fără iarbă. Să sperăm că alegerile lui Iordănescu, inclusiv surprinzătoarea titularizare a lui Drăguș pe postul lui Fl. Coman, se vor dovedi inspirate. Selecționerul le-a cerut „tricolorilor" să nu fie superficiali. Corect, să nu fie!

Alexandru Barbu: E un miracol că suntem pe loc de calificare, până acum am jucat prost în cea mai mare parte a campaniei. Iar dacă nici cu Belarus și cu Andorra nu putem lega 3 pase, înseamnă că prezența noastră în Germania ar fi o calomnie la adresa sportului. Cât de jos suntem? Începem un joc crucial cu Rațiu titular, care în ultimele 5 luni a prins minute doar la națională. E șocant. Apropo, Pantea, Mogoș și ceilalți fundași dreapta care mai și joacă fotbal din când în când, cum vă simțiți? Dar hai să ne calificăm prima dată și chibițăm după. O victorie în seara asta ne duce în proporție de 90% la Euro. Și avem mare nevoie să fim acolo.

Belarus - România, echipa de start aleasă de Edi Iordănescu:

ROMÂNIA: 12. Moldovan – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. A. Burcă, 11. N. Bancu – 18. R. Marin, 5. Screciu, 10. Stanciu (cpt.) – 20. D. Man, 7. Alibec, 9. Drăguș. 
Rezerve: 1. Niță, 16. Târnovanu – 4. Racovițan, 6. M. Marin, 8. Cicâldău, 13. Mihăilă, 14. Hagi, 17. Fl. Coman, 19. Olaru, 21. Moruțan, 22. Munteanu, 23. Sorescu 
Selecționer: Edward Iordănescu

BELARUS: 12. Ignatovich – 5. Polyakov, 20. Volkov, 6. Politevich-cpt., 2. Pechenin – 15. Korzun, 9. Ebong – 4. Yuzepchuk, 19. Klimovich, 7. Kontsevoi – 11. Morozov. 
Rezerve: 1. Kudravets, 16. Rudzenok – 3. Parkhomenko, 8. Karpitski, 10. Bakhar, 13. Bocharov, 14. Karpovich, 17. Gromyko, 18. Malkevich, 21. Borodin, 22. Pavlovets, 23. Antilevski 
Selecționer: Carlos Alos Ferrer

Stadion: „Szusza Ferenc” (Budapesta) 
Capacitate: 13.501 (se va juca fără spectatori)

  • Arbitru: Espen Eskas. Asistenți: Jan Erik Engan, Isaak Elias Bashevkin (toți din Norvegia) Arbitru VAR: José Luis Munuera. Asistent VAR: Guillermo Cuadra (ambii din Spania)

Surpriză majoră la București! România U20 a învins Anglia, în Elite League

Cine e personajul misterios surprins pe banca naționalei U20, la meciul cu Anglia: acum doi ani, era cercetat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
iahim
iahim  •  13 Octombrie 2023, 08:06

Este trist si rusinos ca oameni care traiesc, material, din sport, sa-i sfideze pe cei ce vin de drag spre acest domeniu! Ma refer la staff-urile echipelor, federatie, cluburi, organizatori, comentatori sportivi, s.a.! Ca si microbist, imi doresc partea aceea de spectacol si rezultate, venite dintr-o buna pregatire, talent, daruire! Selectia impune o raspundere imensa, iar cei ce apar in decor sa nu-si permita divagatii personale, ce afecteaza milioane de microbisti si conationali, la un asemenea eveniment! Exista numeroase alternative la catastrofalele prezentate pana acum! Avem talente de dintodeuna, dar nu sunt stimulate, ci sunt ocolite cu buna stiinta! Raspunsul celor ce iubesc fotbalul ar trebui sa fie ignorarea actualilor decidenti din sport, fotbal aici, si boicotarea unor evenimente cu prelungirile lor, cu tot, gazete, televiziuni, comentarii! Piata sa impuna calitatea si nu grohaiala unor conducatori, staff-uri tehnice, gazetari plafonati, diriguitori falsi! Rusine, tuturor celor ce-si bat joc de sufletele microbistilor!

tomitan
tomitan  •  13 Octombrie 2023, 06:19

@ cei 3 crai de la GSP, corect deceptii non-stop , dar oare de ce mai scrieti despre ei? De ce le mai luati interviuri ? Voi intretineti acest foc care alimenteaza deceptia in spatiul public, scrieti si vindeti povesti despre prosti si lenesi,exact ca-n politica,ptr ca tine la public,se vinde.Fără suparare domn Ioanitoaia ,daca dau un google search " prietenii lui Nea Ovi" imi apare o lista lunga de fosti puscariasi : D.Dragomir,MM Stoica,Giovani Becali etc. Foarte bine ,sunt prietenii tăi, dar tu ca formator de opinie pe astia ii dai exemplu? Ce-mi este reclama la păcănele ,ce-mi este reclama facută unui puscariasi,prost sau lenesi? Apropo, este CM la rugby,de ce nu scrieti despre asta? Scrieti despre handbal ,un sport unde am fost de 4 ori campioni mondiali iar echipele de club au luat cupe europene. De ce nu le inviti la "prietenii lui Ovi" pe fetele din tenis : Simona,Sorana,Ana etc . A stiu , nu se vând precum marele *** Giovani" parchez masina ,las spagă un milion" PS. 1.Domn Ioanitoaia,la dumneata n-am pretentii ,ai apucat din plin anii '70-'80,ti-au placut miticismele si becalismele ca s-au vandut ca painea calda,asta apropo de "comercial" in disputa cu Ringier.In Romania golăneala ,lenevia si prostii se vând mai bine decât păcănelele.Trebuia sa le fi explicat asta celor de la Ringier. 2.Statistic ,in GSP mai multe articole au fost scrise despre Prodanca decat despre Ana Bogdan sau Jaqueline Cristian.Golăneala si can-c

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gojgaru
gojgaru  •  13 Octombrie 2023, 02:43

Cred ca Galatiul sau U Cluj le-ar fi dat cinci pseudo rusilor astia .

Vezi toate comentariile (15)
Comentează