FOTBAL  »  NATIONALA  »  KOSOVO - ROMÂNIA

VOCILE GAZETEI Kosovo - România, comentat live de Dan Udrea, Ovidiu Ioanițoaia și Cristian Geambașu

Kosovo - România, comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP).
Kosovo - România, comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP).

Articol de , , - Publicat vineri, 16 iunie 2023 23:57 / Actualizat sambata, 17 iunie 2023 00:14

Kosovo - România, scor 0-0, al treilea meci al „tricolorilor” din preliminariile Euro 2024, a fost comentat pe GSP.ro de Dan Udrea (redactor-șef adjunct GSP), Ovidiu Ioanițoaia (director GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos găsiți opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

Luptăm și ne calificăm! România joacă prost, dar obține un punct important în tranșeele din Kosovo » Clasamentul ACUM
Kosovo - România
Luptăm și ne calificăm! România joacă prost, dar obține un punct important în tranșeele din Kosovo » Clasamentul ACUM

Kosovo - România 0-0. Final: 

Dan Udrea: „N-am jucat bine, dar în astfel de meciuri important e în primul rând să-ți atingi scopul. Și exact acest lucru am făcut, fiindcă remiza de la Priștina, în mare parte o scoate pe Kosovo din lupta pentru calificare. N-am avut încredere în titularizarea lui Horațiu Moldovan, dar prestația lui confirmă că Edi Iordănescu a fost inspirat în alegerea pe care a făcut-o. Bravo! 

O mare bilă albă și pentru Drăgușin, un fotbalist care joacă la 21 de ani cu o atitudine și maturitate pe care unii nu le au nici la 30! Încă un bravo! Și mai trebuie să mulțumim cuiva, arbitrajului video. Fără el ar fi fost o seară complet ratată, fiindcă în afara punctului scos, România a fost cam nimic!

Ovidiu Ioanițoaia: „După o primă repriză echilibrată, dar slabă, kosovarii au împins liniile și au forțat victoria. Apărarea noastră s-a dovedit a fi însă la înălțime, în special portarul H. Moldovan, salvator în minutele 57 și 77, ca și fundașii centrali Burcă și Drăgușin. Cei trei au fost, în opinia mea, cei mai buni dintre elevii lui Iordănescu, inspirați și prompți. 

Adevărul e că ne-a trecut glonțul pe la ureche, numai că arbitrul a anulat corect, cu VAR, golul lui Zhegrova (68). În nota de dominare a gazdelor, partida s-a terminat cu o remiză albă, de care ar trebui să ne declarăm mulțumiți la cum au jucat "tricolorii", anonim, fără lumină. Mulțumiți totuși cu puțin, deși rezultatul îi scoate pe kosovari din cărțile calificării”

Cristian Geambașu: „Olandezul Makkelie și oamenii din camera VAR au făcut mai mult pentru România decât Pușcaș sau Coman. Care Pușcaș era nedumerit că Mihăilă fuge atât de repede și îi dă pasă la întâlnire. Asta apropo de mult cântata coeziune sufletească a tricolorilor. Vojvoda, Celina și Zhegrova (autorul golului anulat de arbitrajul video) au făcut cam ce au vrut cu apărarea noastră și ar fi nedrept ca aici să uităm de câte ori și-a salvat colegii Moldovan. 

Ceva, ceva s-a mișcat în atac, numai că potopul de pase greșite (52% la jumătatea reprizei secunde) a distrus încercările de lansare ale unui vârf și așa indolent. Iar la capitolul pase ratate hai să nu dăm vina doar pe starea terenului. Slab Coman, modest Băluță, anonim Man. Alibec a intrat prea târziu, Ianis la fel. 0-0 la Pristina, iar cu Elveția ne întoarcem în lumea civilizată, locul unde dispar toate alibiurile”

Kosovo - România 0-0. La pauză:

Dan Udrea: „Gazonul e foarte prost, dar nivelul meciului e groaznic. Nu se joacă fotbal, e doar o înlănțuire de pase greșite, de erori de preluare, de stângăcii în tot ce fac jucătorii ambelor echipe. Am văzut multe partide de Liga 1, disputate pe terenuri la fel de proaste, dar care au depășit cu mult acest joc dintre Kosovo și România. Mai atractiv decât acest meci hidos e rezultatul din Belarus - Israel, unde gazdele conduc, un rezultat care ar face și mai valoros un eventual punct pe care l-am obține astăzi, la Priștina”

Ovidiu Ioanițoaia: O repriză egală și mai degrabă modestă, fără sclipire. Fotbal influențat de miză, dar și de starea unui teren pe care trebuia nu numai îndemânare pentru a controla balonul, ci și noroc. În fața unor adversari cotați superior ca valoare individuală, «tricolorii» s-au implicat și au avut atitudine, au muncit. Atât însă.

Doar o jumătate de ocazie în dreptul lui Fl. Coman și mai multă presiune în careul lui H. Moldovan. Cu trecerea timpului, gazdele au devenit mai periculoase și au dominat finalul de repriză, obligându-l pe același Moldovan la o intervenție salvatoare în prelungiri”

Cristian Geambașu: „Muriqi cu coc sare mai bine decât Drăgușin cu coc și trimite pe lângă poarta lui Moldovan care arată de parcă a văzut o stafie. Cam așa se termină prima repriză, cu kosovarii mai periculoși și fundașii noștri luați un pic la întrebări. 

Adversarul este mai slab decât ne închipuiam, doar că asta a ținut doar până prin minutul 30, când alde Stanciu și ceilalți au părut că încep să cedeze fizic. Titularizarea lui Camora, care s-a rupt din primele minute, este încă o mostră de clarviziune a lui Edi Iordănescu. Nu arată bine ce am văzut pe final de repriză

Kosovo - România. Înainte de meci:

Dan Udrea: „Când ne vedeam lungul nasului, noi eram cei care căutam gazoane proaste pe care să jucăm și să avem o șansă în plus. Și reușeam să-i păcălim pe câte unii. Acum, când se caută doar alibiuri, am ajuns noi să ne plângem de calitatea unui teren! Și, de multă vreme, nu mai batem pe nimeni care să conteze. 

Să nu fim ipocriți, e bine că gazonul e prost. E bine și că lipsește Rashani. Rău e că nu-i avem pe Chiricheș și R. Marin. Și mai rău e că portar a fost ales unul care a tot gafat în sezonul trecut, Horațiu Moldovan! Obiectivul meciului: Să fim mulțumiți și cu un egal”

Ovidiu Ioanițoaia: „Importanța acestui meci e cunoscută până și de preșcolari, așa că trec mai departe. Unde mă frământă două întrebări. Prima e dacă Edi a fost inspirat când l-a preferat în poartă pe Horațiu Moldovan? Apoi, în ce măsură Drăgușin va reuși să demonstreze că, la 21 de ani și venit totuși din Serie B, trebuia titularizat într-un post-cheie? M-aș bucura ca ambele răspunsuri să fie afirmative.”

Cristian Geambașu:După aiuritorul apel la tăcere al selecționerului, titularizarea lui Horațiu Moldovan te lasă de bună voie cu gura încleștată. Ploaia de la Priștina a confirmat din altă direcție legenda acelui Kosovo neprimitor, numai că în loc de tibii care trosnesc avem un cadru mai potrivit pentru un posibil record al lui David Popovici. 

Altfel, exceptându-l pe Moldovan, în «11»-le de start nu sunt mari surprize. Flancurile apărării aparțin Clujului, cu Manea și bătrânul Camora, la mijloc apar doi închizători de meserie, Marius Marin și Tudor Băluță, în vreme ce în fața lui Man, Stanciu și Coman îl găsim pe Pușcaș, mai rezistent fizic, și nu pe Alibec. Logic. Ținând cont cum arată terenul, Gică Hagi cred că este cel mai fericit că Ianis al lui nu apare în echipă”

VIDEO. Totul despre Kosovo - România:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
Piticu123
Piticu123  •  17 Iunie 2023, 08:09

Mai,ziaristii vietii,voi nu va mirati de ce este convocat mereu indolentul si netalentatul Puscas si-l regretati pe cel care a pacalit fotbalul toata cariera pe bani multi(Chiriches)?In schimb,sunteti suparati ca apara Moldovan si joaca Dragusin,care ne-au scos 1 punct?Pe ce maini a ajuns jurnalismul sportiv,te ia groaza!

mafa
mafa  •  17 Iunie 2023, 07:10
Postat de mariluc pe 16 Iunie 2023, 21:24

Oare Tarnovanu nu a gafat ? Cum gafează si ziaristii cu stiri false si comentari de doi bani.

Ma bucur pentru Horatiu ...le-a dat o palma "specialistilor" din redactia gazetei.

mafa
mafa  •  17 Iunie 2023, 07:06
Postat de jackripper990 pe 16 Iunie 2023, 22:24

*** pozitivismul tau. Am închis tv-ul după 20 de minute. Nu ai ce sa vezi

Ai dat pe desene anímate, nu ??

Vezi toate comentariile (53)
Comentează