GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  SUPERLATIVELE GSP

EXCLUSIV Ancuța Bodnar și Simona Radiș, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Gala GSP, despre sacrificiile făcute: „A fost foarte greu, multe momente negre”

Ancuța Bodnar și Simona Radiș
Ancuța Bodnar și Simona Radiș

Articol de , - Publicat miercuri, 22 decembrie 2021 10:10 / Actualizat miercuri, 22 decembrie 2021 14:03

Ancuța Bodnar (23 de ani) și Simona Radiș (22 de ani), campioane olimpice în proba de dublu vâsle la Tokyo, au primit trofeul „Sportivul Anului” la Gala GSP 2021. Cele două canotoare explică drumul dificil pe care acestea l-au parcurs până la Jocurile Olimpice.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au salvat onoarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo și au adus singura medalie de aur, prima a canotajului după o pauză de 13 ani. Cele două dezvăluie sacrificiile pe care au trebuit să le facă pentru a deveni campioane olimpice.

-A fost presiune pe voi, dinainte de Jocurile Olimpice vi s-a repetat acest lucru, că sunteți favorite la aur. A fost o chestiune bună sau și o apăsare în plus?
-Simona Radiș: Într-adevăr, multă lume ne spunea că vom câștiga înainte de a pleca spre Tokyo, a fost o presiune, uneori puțin prea grea, dar noi am gestionat foarte bine lucrurile și am reușit să rămânem concentrate pe ce avem de făcut, iar faptul că toți aveau așteptări de la noi ne-a întărit și ne-a oferit puterea necesară să luptăm până la capăt, știind că nu suntem singure și că este o armată de oameni în spatele nostru, iar faptul că am știut să gestionăm bine ne-a ajutat pe noi să nu cedăm în competiție.

- Dacă ți-ar fi spus cineva că anul acesta va fi cum a fost, l-ai fi crezut? 
- Ancuța Bodnar: Sincer, nu, mi-aș fi dorit să se întâmple așa, dar nu eram sută la sută sigură.

- Ce a fost cel mai greu anul acesta? 
- Simona Radiș: În tot acest ciclu olimpic, munca a fost istovitoare. A fost foarte greu, momente negre, cum le zic eu, cu pregătirea. Am reușit să trecem peste ele, iar această medalie îndulcește suferința pe care am îndurat-o. 

- Ancuța Bodnar: Perioada de pregătire, e în sine a fost foarte grea, trebuie să fim pregătite pentru cel mai înalt nivel și am fost.

- Dacă e să-i dați o structură anului acesta, care ar fi etapele prin care ați trecut? 
- Ancuța Bodnar: Am început cu un cantonament în Italia de patru luni de zile, inclusiv Sărbătorile de Iarnă le-am petrecut în Italia, alături de familia canotajului, apoi am avut Campionatele Europene de la Varese, apoi ne-am întors în țară, am continuat pregătirea, am participat la Cupa Mondială de la Lucerna, apoi am avut ultima perioadă de pregătire pentru JO, după care a fost o binemeritată vacanță, iar apoi din nou în cantonament la Snagov.

+4 FOTO
Ancuța Bodnar și Simona Radiș, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Gala GSP, despre sacrificiile făcute: „A fost foarte greu, multe momente negre”

GALA GSP 2021 / Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2021 și a premiat 5 Legende

Citește și alte știri de actualitate:

Niță, cel mai bun fotbalist român în Ancheta GSP, dezvăluie detaliile plecării de la FCSB: „N-a fost în totalitate decizia mea”

Desemnat „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei, Mircea Lucescu a dezvăluit de ce ar fi refuzat să preia „naționala”: „Atunci am zis că nu o să revin niciodată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
189254898748309
Claude SH  •  22 Decembrie 2021, 14:15

Era clar ca ele sunt câștigătoarele. Un aur olimpic nu se compara cu nimic.

brancojk
brancojk  •  22 Decembrie 2021, 12:30

victorie

Vezi toate comentariile (2)
Comentează