GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV VIDEO Jean Pădureanu și Gheorghe Ștefan, caracterizați de un fost arbitru: „Foarte darnic” vs. „Și-a iubit propria persoană!”

Ștefan „Pinalti” într-o postură clasică în vremurile de glorie: la luptă cu arbitrii la marginea terenului
Ștefan „Pinalti” într-o postură clasică în vremurile de glorie: la luptă cu arbitrii la marginea terenului

Articol de - Publicat luni, 31 august 2020 18:13 / Actualizat luni, 31 august 2020 18:28

Ajuns la 67 de ani, fostul arbitru Dan Dragoș Crăciun face dezvăluiri în Gazeta Sporturilor despre Jean Pădureanu, decedat în 2016, la 80 de ani, și Gheorghe Ștefan, 67 de ani, personaje cu greutate din fotbalul românesc.

- Pădureanu era maestrul culiselor, nu?
- Un conducător de o dibăcie și o inteligență ieșite din comun! Nu merita să moară cum a murit! A ținut-o pe Gloria timp de 20 de ani în Liga 1 printr-o atitudine izvorâtă din realitatea că resursele lui financiare și potențialul clubului nu i-ar fi permis o asemenea longevitate. Au trăit foarte mulți oameni de pe urma lui nea Jean. A fost foarte darnic și, pentru asta, trebuia să aibă și altceva decât vin de Lechința și produse din propria carmangerie. Să nu credeți că Pădureanu mânca singur toți porcii, da? Vă las să vă jucați cu imaginația mai departe!

Crăciun: „Cred că Pinalti ar fi cumpărat și VAR-ul dacă exista atunci!”

- Ștefan „Pinalti”, campionul loviturilor de la 11 metri la Piatra Neamț?
- Și-a iubit echipa și propria persoană! Așa a ajuns la vorba lui nesăbuită „Ti fac io pi tini!” adresată multor arbitri. Mi-a vorbit și mie la fel după un meci. A intrat în cabină, însă l-am invitat afară și am închis ușa. Și uite că, peste ani, viața „l-a făcut” pe el! Totuși, nu era un om rău. N-am auzit despre niciun jucător să fi murit de foame la Ceahlăul. În plus, intrând în Cooperativă, avea acces și la lista fotbaliștilor abordabili de peste tot. De acolo, totul devenea mai simplu.

- Adică exista o listă a jucătorilor accesibili pentru aranjamente?
- În fiecare echipă! Dar toate aceste informații costau. Nimeni nu divulga gratis secrete majore. Mai culegeai o informație de colo, alta de colo și rezulta lista. Totul se plătește în fotbal! Credeți că Dinamo și Steaua defilau pe vremea comunismului fiindcă erau nume mari? Nu fiți naivi! Totul se plătește! Cred că Pinalti ar tfi cumpărat și VAR-ul dacă exista atunci!

Cine îl mai recunoaște? În anii 90 era unul dintre personajele pitorești din Liga 1, acum a ajuns într-un cămin de bătrâni, cu un picior amputat!

Povestea scandalului din blatul eșuat cu Steaua: „I-am dat un pumn lui Lăcătuș și l-am umplut de sânge pe față”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează