GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  CM 2022 / ECUADOR - BRAZILIA 1-1

Uite „roșu”, nu e „roșu” » Alisson, portarul Braziliei, a fost eliminat de două ori în meciul cu Ecuador! De fiecare dată a rămas pe teren

Una din cele două faze după care Alisson a primit cartonaș roșu, retras însă de VAR // Foto: Getty Images
Una din cele două faze după care Alisson a primit cartonaș roșu, retras însă de VAR // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 28 ianuarie 2022 09:16 / Actualizat vineri, 28 ianuarie 2022 10:51

Portarul Braziliei, Alisson, a fost eliminat de două ori în cursul meciului Ecuador - Brazilia, scor 1-1, din preliminariile CM 2022. Însă, de fiecare dată, deciziile ”centralului” columbian Wilmar Roldan au fost revizuite de VAR!

Ecuador a salvat un punct în confruntarea cu Brazilia (1-1), de la Quito, și rămâne în cărți pentru calificarea la Mondialul din Qatar. Oaspeții, deja calificați, au deschis scorul rapid, prin Casemiro (6), pentru a fi egalați în minutul 75 (Felix Torres). 

Însă meciul a fost presărat cu numeroase decizii controversate ale arbitrului columbian Wilmar Roldan, toate întoarse de VAR, și două eliminări, câte una de fiecare parte. Practic, din minutul 21 s-a jucat zece contra zece! 

Mai întâi a fost eliminat portarul ecuadorian Alexander Dominguez, sancționat cu „roșu” direct pentru un atac cu gheata în zona gâtului, la Matheus Cunha (16). N-au trecut decât 5 minute și la vestiar l-a urmat brazilianul Emerson Royal, care a văzut un al doilea „galben”, în urma unui fault la Michael Estrada, scăpat pe contraatac. 

17din cele 24 de puncte pe care le are în clasament, Ecuador le-a câștigat pe teren propriu. Ultimul Mondial la care a participat a fost Brazilia 2014

Apoi a ieșit la rampă portarul Selecao, Alisson. El s-a văzut eliminat de două ori de „centralul” Roldan, însă de fiecare dată a fost salvat de VAR. Prima oară, în minutul 26, pentru o ieșire cu piciorul ridicat, la Enner Valencia. Arbitrul a considerat-o periculoasă și i-a arătat cartonașul roșu, pentru ca apoi, după revederea fazei pe monitor, să-i reducă sancțiunea la un "galben". 

În prelungirile partidei (90+7), goalkeeperul lui Liverpool a ieșit să boxeze o minge, Roldan a considerat că l-ar fi lovit și pe Angelo Preciado și a indicat punctul de la 11 metri. Iar lui Alisson i-a dat „roșu”. Dar bucuria amfitrionilor a fost scurtă. Iarăși a intervenit VAR și ambele decizii au fost anulate!

Uite „roșu”, nu e „roșu” » Alisson, portarul Braziliei, a fost eliminat de două ori în meciul cu Ecuador! De fiecare dată a rămas pe teren
Al doilea fault comis de Alisson, pentru care a fost eliminat de arbitru, însă VAR a întors decizia // Foto: Getty Images

 VAR a mai intervenit de două ori, tot în defavoarea ecuadorienilor. Mai întâi le-a fost anulat un gol (49), apoi un prim penalty (59)!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Culisele relației tensionate din familia Neymar » Starul de la PSG e în conflict cu tatăl său: „Nu îmi controlezi viața!”

Ce a pățit antrenorul lui Werder Bremen după ce a fost prins că și-a falsificat certificatul de vaccinare!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează