GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SUPERBET CHESS CLASSIC

Ce hobby are numărul 1 mondial la șah: „Când sunt în China urmăresc doar asta”

FOTO: Ding Liren și Richard Rapport
FOTO: Ding Liren și Richard Rapport

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 14:05 / Actualizat joi, 11 mai 2023 17:39

În ziua liberă dedicată etapei de la București a circuitului de șah Grand Chess Tour 2023, campionul mondial, Ding Liren(30 de ani), și Richard Rapport (27 de ani) au susținut o conferință de presă.

Numărul unu mondial, Ding Liren, a povestit ce preferă să urmărească în timpul liber, în timp ce Richard Rapport a dezvăluit cine este sportivul său preferat din afara șahului.

START în Superbet Chess Classic la București! Garry Kasparov: „Când ajung în România, mă gândesc la două performanțe”
Șah
START în Superbet Chess Classic la București! Garry Kasparov: „Când ajung în România, mă gândesc la două performanțe”

Ding Liren: „Când sunt în China mă uit la fotbal”

„Nu sunt de mult timp în București, dar îmi place cum arată orașul. În scurta perioadă liberă pe care am avut-o la acest turneu am vizitat o parte din oraș, am apucat să ascult muzică, dar cel mai mult am dormit.

Când sunt în China, în afara competițiilor de șah îmi place să urmăresc fotbalul și mai ales meciurile din Champions League. N-am vreo echipă favorită sau vreun jucător, îmi place doar să mă uit la fotbal”, a spus Ding Liren.

Richard Rapport: „El este sportivul meu preferat”

Richard Rapport, cel care reprezintă România, a fost mai deschis la dialog și a abordat printre altele motivul pentru care a decis să se alăture Federației Române de Șah.

„De când am venit îmi place atmosfera din București. Am ales să reprezint România pentru condițiile de aici și pentru a-mi îmbunătăți cariera. La această etapă îmi doresc să fiu mai norocos. Să fie 99 la sută noroc și unu la sută muncă (n.r. - râde). Nu știu până când voi continua să joc șah pentru că simt că există anumite limite. Viața este mai complexă și pe viitor mi-aș dori să caut și altceva”, a spus numărul 13 mondial.

Întrebat despre sportivul preferat din afara șahului, Richard Rapport a răspuns:

„Am trăit o lungă perioadă în Serbia și cunosc destul de multe lucruri de acolo. Din acest motiv îl admir foarte mult pe Novak Djokovic”, a afirmat Richard Rapport.

Citește și alte știri: 

Florin Talpan interpretează motivarea din dosarul palmaresului și se cere general: „Merit să fiu avansat! Palmaresul ne aparține!”

Contestă vehement noul plan propus la Dinamo: „Vor să ne radă munca! Astăzi depun noi probe” » Are de primit peste 200.000 de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  11 Mai 2023, 17:44

Aoleu….cum sa afirmi ca il admiri pe Nole ?? Asta nu da bine la presa !! Trebuia sa iti indrepti adimiratia spre un sportiv din Occident. Nu esti orientat !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează