GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JUSTIȚIE

Judecătorii români pun la îndoială diagnosticele prezentate de tabăra lui Mario Iorgulescu: „Alegațiile că nu poate face față deplasării în România sunt nereale”

Mario Iorgulescu
Mario Iorgulescu

Articol de - Publicat vineri, 20 octombrie 2023 20:21 / Actualizat vineri, 20 octombrie 2023 20:27

Judecătorii de la Curtea de Apel București pun la îndoială diagnosticele pe care Mario Iorgulescu, condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare, le-a primit în Italia, scrie Libertatea ♦ Avocații inculpatului invocă starea psihică a acestuia pentru a-l scăpa de încarcerare.

Miercuri, 18 octombrie, Curtea de Apel București a anunțat verdictul final în cazul lui Mario Iorgulescu, 13 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru omor în cazul accidentului de circulație petrecut în septembrie 2019.

Fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, nu a fost însă încarcerat, el aflându-se în Italia, cu statutul de fugar. Familia și apărătorii legali ai lui Mario nu doar că nu plănuiesc să-l readucă pe acesta în România, dar au anunțat că se gândesc să atace decizia din România inclusiv la CEDO, Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile”, a transmis pentru GSP.ro unul dintre avocații lui Mario, Virgil Boglea.

Mario Iorgulescu nu mai este obligat să plătească despăgubiri familiei victimei » Trebuie achitate de City Insurance, firmă aflată însă în faliment
DECIZIE
Mario Iorgulescu nu mai este obligat să plătească despăgubiri familiei victimei » Trebuie achitate de City Insurance, firmă aflată însă în faliment

Judecătorii români pun la îndoială diagnosticele prezentate de tabăra lui Mario Iorgulescu

În ciuda afirmațiilor din tabăra lui Mario Iorgulescu, judecătorii de la Curtea de Apel se îndoiesc că starea de sănătate nu îi permite acestuia să se deplaseze în România, după cum arată Libertatea, citând motivarea deciziei de condamnare.

Actele medicale depuse la dosar de avocații lui Mario Iorgulescu prezintă o deteriorare continuă a stării de sănătate a inculpatului în perioada pe care acesta a petrecut-o în Italia. Astfel, după diagnosticele de tulburări de somn şi sindrom de stres posttraumatic, Iorgulescu ar fi fost depistat cu leziuni cerebrale, care ar fi avut originea înainte de accidentul mortal din 2019.

„Niciunul dintre înscrisurile medicale depuse la dosar nu relevă împrejurarea că inculpatul s-ar afla într-o imposibilitate fizică de a se deplasa în România sau că o astfel de deplasare i-ar pune în pericol sănătatea sau viaţa”, se arată în motivarea Curții de Apel Bucureşti.

„Chiar apărarea a susţinut că, la începutul lunii mai, inculpatul a părăsit în mod voluntar unitatea medicală în care era cazat, fără acordul medicilor, fiind, aşadar, evident că starea fizică în care se află îi permite să se deplaseze dintr-un loc în altul, fără a avea probleme locomotorii sau de altă natură care să-l împiedice să fie transportat în România, în vederea efectuării expertizei medico-legale”, au adăugat judecătorii.

Aceștia se declară convinși că „alegațiile inculpatului în sensul că nu poate face față unei deplasări în România sunt nereale”.

Italienii au refuzat extrădarea lui Mario Iorgulescu

În mai 2022, cererea de extrădare a lui Mario Iorgulescu, întocmită de autoritățile din România, a fost respinsă de Curtea de Apel din Milano, care s-a bazat pe o expertiză medico-legală întocmită în Italia.

Referitor la aceasta, judecătorii de la CAB „raportul a fost întocmit, în mod superficial, având concluzii ce par a fi fundamentate pe o documentație medicală incompletă”.

Citește mai multe despre subiect AICI

Tot despre cazul Mario Iorgulescu: 

Va fi extrădat Mario Iorgulescu după ce a fost condamnat definitiv? Ce s-a întâmplat în alte cazuri, de la Vâlcov la Bica și Săvulescu

Avocatul lui Mario Iorgulescu, după condamnarea de 13 ani și 8 luni: „Ne gândim să mergem la CEDO. 3 instanțe de pe teritoriul Italiei spun că el nu poate fi încarcerat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
anonim91
anonim91  •  22 Octombrie 2023, 02:58
Postat de faile_belix pe 20 Octombrie 2023, 22:22

Auzi tu are "atâtea afectiuni ireversibile". Moartea aluia este singurul lucru ireversibil. Nu mai scapam odata de genul asta de oameni de nimic, fara onoare si de o nesimtire suprarealista.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anonim91
anonim91  •  22 Octombrie 2023, 02:57

Asta nu se încadrează nici măcar pt handicap de gradul III in Romania și boglea zice că i grav bolnav, că are afecțiuni medicale ireversibile. V ai s amar. Și , și italienii ăștia. Pai ba frate, Io dacă ți trimit cerere de extrădare pt că l am condamnat pe om, tu respingi cererea și astfel sfidezi justiția din tara ? In veci pururi nu le as mai extrada la ăștia cetățeni italieni de pe teritoriul României.

mariusdgft
mariusdgft  •  21 Octombrie 2023, 22:44

eu ca stat as proceda altfel.... actul de identitate ii va expira odata si odata... pt reînnoire, avand in vedere ca esti condamnat si fugar, trebuie sa te prezinti personal sa il reinnoiesti. nu ai acte, nu existi. pt ca odata vor muri parintii lui, si trebuie sa intre in posesia averii,.. aaaa o lasi la cunoscuti..... s-ar putea sa te tradeze pt o asa avere mare, ca tu oricum esti legat de maini si picioare ca fugi de condamnare.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează