GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

VIDEO Interviu emoționant » Mihai Neșu face progrese vizibile: „Mișc mai bine ambele mâini. Deja beau apă singur”

Articol de , - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 16:41

Mihai Neșu (36 de ani) a acordat un interviu emoționant Gazetei Sporturilor, în care și-a dezvăluit planurile pentru 2020.

Fostul fotbalist, paralizat după o accidentare suferită la un antrenament al lui Utrecht în 2011, a vorbit și despre progresele pe care le-a făcut.

- Mihai, e doar o impresie sau chiar ai avansat semnificativ cu recuperarea în ultima perioadă? 

- Reușesc mici progrese de prin 2016. Am început să-mi întăresc corpul de când am devenit mai conștiincios la ședințele de terapie. Mișc mai bine ambele mâini. Deja beau apă singur, cu o cană adaptată cu o orteză. O pot lua direct de pe masă. Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu să-mi dea putere să înfrunt orice greutate. Nu neapărat să fie totul perfect, că nu se poate așa ceva, dar cel mai bun ajutor e să ne sprijine Cel de Sus să avem echilibru și bunătate pentru a trece peste orice situație. 

- Ce poți controla acum cu mâinile? 

- Cu dreapta conduc superbine joystick-ul cu care controlez mișcarea scaunului cu rotile. Anul ăsta m-am plimbat toată vara prin oraș fără probleme. Același joystick îl folosesc și la calculator. Mi-am dezvoltat dexteritatea. Stânga e și ea mai puternică. O folosesc și la deplasare, mai ales când încerc să mă antrenez în spații libere, unde învăț să mai conduc și nu risc să lovesc pe nimeni. Un singur incident am pățit cu mâna stângă. N-am mai putut să controlez mișcarea și am intrat prin geamul de la dormitor! Din fericire, n-am pățit nimic. 

- Cum arată azi o zi din viața lui Mihai Neșu? 

- Mă trezesc zilnic pe la 6:00 dimineața, când vine și doamna asistentă care o mai ajută pe sora mea să mă îmbrace. Am pregătit mereu un shake cu minerale și proteine, apoi fac un duș, mă echipez, iar pe la 7:30 iau micul dejun, o masă foarte importantă pentru mine. Mănânc grâu cu un fruct de sezon, care-mi ușurează tranzitul intestinal. Sunt atent cu asta fiindcă am uneori probleme pentru că stau mult timp în șezut.

2011e anul în care Neșu a suferit la un antrenament al lui Utrecht tragicul accident în urma căruia a paralizat

Interviul integral cu Mihai Neșu poate fi citit aici! 

Vezi și: 

EXCLUSIV VIDEO Planurile lui Mihai Neșu pentru 2020: „Vrem un resort, să nu lăsam pe dinafară copiii între 14 și 18 ani” + Cum poți ajuta

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează