GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

VIDEO Ministrul de Interne Marcel Vela, declarații de ultim moment despre instituirea stării de urgență

Marcel Vela // Sursă foto: Captură Libertatea
Marcel Vela // Sursă foto: Captură Libertatea

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 14:30

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a oferit declarații în urmă cu scurt timp despre pregătirile pe care Statul le ia în vederea instituirii stării de urgență, care va începe de luni, de la ora 00:00.

„Dragi români. Așa cum ați aflat, președintele României a anunțat că la începutul săptămânii se va decreta starea de urgență. E o măsură pe care multe țări au luat-o în interesul cetățenilor lor. Știu că instituirea stării de urgență înseamnă schimbarea modului de viață, dar trebuie să conștientizăm că acest lucru e pentru binele tuturor. E momentul să fim uniți și toleranți. Starea de urgență ne va permite să luăm cele mai importante decizii. 

Dragi români, este nevoie de colaborarea fiecăruia dintre dumneavoastră! Trebuie să acționăm cu calm. Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea riscului de propagare a virusului. Evitați deplasările care nu sunt necesare, evitați contactul cu alte persoane și informați-vă doar din surse oficiale. Susțineți eforturile autorităților. Situația e sub control tocmai pentru că am luat măsuri din timp. Am suspendat transporturile din Italia, am închis școlile și am limitat întâlnirile publice.

Vă mulțumes pentru susținere. Urmează zile complicate pentru cei din teren, pentru medici, polițiști, pompieri, jandarmi. Suntem o națiune puternică, haideți să arătăm împreună acest lucru!”, a spus Marcel Vela, în cadrul declarației de azi. 

„Se aprobă izolarea la domiciliu pentru toate persoanele care vin din țări unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri de COVID-19, începând de astăzi, ora 21:00, ora României” - Marcel Vela

131 de persoaneau fost infectate până acum cu noul coronavirus, pe teritoriul țării noastre

Pe durata stării de urgență, se pot lua următoarele măsuri

  • aplicarea de către autoritățile militare a măsurilor prevăzute în planurile aprobate conform dispozițiilor prezentei ordonanțe de urgență și ale decretului de instituire
  • organizarea și asigurarea cu prioritate a transporturilor pentru nevoile forțelor destinate apărării
  • închiderea frontierei de stat, în întregime sau în zona în care a fost instituită starea de urgență, intensificarea controlului la punctele de trecere a frontierei care rămân deschise, precum și a pazei și supravegherii frontierei pe toată lungimea sa

Vezi și: 

CORONAVIRUS // Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România » Ce înseamnă acest lucru

#vafibine Campanie GSP » Zeci de vedete din sportul românesc au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close