GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Minunea Hermannstadt » Baba Alhassan a fost ales „Jucătorul lunii septembrie”, iar Marius Măldărășanu - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 09:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 09:13

Alhassan și Măldărășanu au câștigat distincțiile „Jucătorul lunii septembrie”, respectiv „Antrenorul lunii septembrie”. Este pentru a cincea oară când cele două premii ale lunii sunt „confiscate” de aceeași echipă, după Rapid, U Craiova și Sepsi, de două ori

După o lună cu meciuri în Liga 1, cupele europene, dar și la nivel de echipe naționale, distincțiile Gazetei Sporturilor au ajuns la episodul 12 și, ca de fiecare dată, îi premiem pe cei care s-au remarcat prin performanțele lor din teren.

Pentru trofeul „Jucătorul lunii septembrie„, GSP a nominalizat 5 fotbaliști: Jovan Markovici (U Craiova), Baba Alhassan (Hermannstadt), Denis Alibec (Farul), Alexandru Maxim (Gaziantep) și Nicușor Bancu (U Craiova). Pe lista preliminară au mai fost: D. Paraschiv (Hermannstadt), Rondon (Sepsi), Dugandzic (Rapid), Irobiso (Petrolul), Torje (Farul), Burcă (CFR Cluj), Muhar (CFR), Scuffet (CFR) și H. Moldovan (Rapid).

În urma voturilor, „Jucătorul lunii” a fost ales Baba Alhassan! Ghanezul e o adevărată panteră, mereu atent, dedicat și continuă să facă spectacol într-un sezon fără precedent pentru sibieni. Cu două goluri în meciul cu UTA și o pasă decisivă, Baba e din nou în vederile marilor cluburi din Liga 1, care se bat deja pe semnătura lui.

La cea de-a doua categorie, „Antrenorul lunii”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Marius Măldărășanu (Hermannstadt), Gheorghe Hagi (Farul) și Eugen Neagoe (U Cluj). Pe lista preliminară au mai fost: Petrescu (CFR) și Olăroiu (Sharjah). 

Iar câștigător în această lună este „sibianul” Marius Măldărășanu. Indiscutabil, tehnicianul a fost revelația acestui început de sezon. Ardelenii nu pierduseră deloc în primele 11 runde. În septembrie au jucat de patru ori și au învins adversari cu pretenții și bugete mult mai mari.

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL

Jucătorul lunii septembrie 2022

1Baba Alhassan19,5p
2Denis Alibec16,5p
3Nicușor Bancu8p
4Alexandru Maxim7p
5Jovan Markovici 6p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1Baba Alhassan5p
2Denis Alibec4p
3Nicușor Bancu3p
4Alexandru Maxim2p
5Jovan Markovici1p

Votul jurnaliștilor GSP

1Baba Alhassan10p
2Denis Alibec8p
3-4.Nicușor Bancu5p
 Alexandru Maxim5p
5Jovan Markovici2p

Votul specialiștilor

1-2.Baba Alhassan4,5p
 Denis Alibec4,5p
3Jovan Markovici3p

CLASAMENT FINAL

Antrenorul lunii septembrie 2022

1Marius Măldărășanu20p
2Gheorghe Hagi16p
3Eugen Neagoe3p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1Marius Măldărășanu5p
2Gheorghe Hagi4p
3Eugen Neagoe3p

Votul jurnaliștilor GSP

1Marius Măldărășanu10p
2Gheorghe Hagi8p

Votul specialiștilor

1Marius Măldărășanu5p
2Gheorghe Hagi4p

Citește și

Cristina Ich, despărțire abruptă de Alex Pițurcă: „Dacă-l cunoșteam cu adevărat, nu făceam copilul! Fugeam în munți”
RELAȚIE
Cristina Ich, despărțire abruptă de Alex Pițurcă: „Dacă-l cunoșteam cu adevărat, nu făceam copilul! Fugeam în munți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
observator_federal
observator_federal  •  03 Octombrie 2022, 10:49

Ei bravos, specialiștii și jurnaliștii au ales în mod obiectiv, argumentat, un fotbalist din categoria surprizelor meteorice care apar si dispar în Superliga... Performanțele lui Nicușor Bancu intră în categoria banalului, în Naționala noastră avem mulți alți forbaliști mai valoroși (potrivit "saitului german de specialitate Transfermarkt") care sunt determinanți în obținerea rezultatelor pozitive care ne umplu de mândrie. Adevărul este că Bancu putea face mai mult, chiar ne-a enervat cu assisturile, când de fapt treaba lui era să dirijeze apărarea! Pe bune, se compară acest Bancu (unde joacă?) cu faimosul Baba Alhassan care ne-a încântat pe toți??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează