GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  SUPERLATIVE 2023

EXCLUSIV / VIDEO Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 11:00 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 11:06

Edward Iordănescu (45 de ani) a rupt blestemul și a dus echipa națională a României la un nou Campionat European după 8 ani de pauză! A terminat grupa preliminară pe prima poziție, în fața Elveției și Israelului, și nu a pierdut niciun meci în actuala campanie. În urma centralizării tuturor voturilor, Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023.

Selecționerul echipei naționale ne-a promis că ne duce la Campionatul European din Germania, de anul viitor, și s-a ținut de cuvânt. Chiar dacă prestațiile echipei naționale au fost uneori criticate, România are în buzunar biletele pentru turneul final și acum așteptăm confruntările de la Europeanul visat de milioane de români.

CUM S-A VOTAT » Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023
SUPERLATIVE 2023
CUM S-A VOTAT » Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023

Edward Iordănescu: „Sunt deosebit de onorat de încrederea și aprecierea care îmi sunt oferite”

Antrenorul primei reprezentative a primit trofeul din partea Gazetei Sporturilor la Mogoșoaia și a transmis un mesaj prin intermediul unei scrisori. Aceasta după ce a anunțat că „nu va mai avea prezențe în media, deoarece a primit prea multe solicitări din partea acestor instituții”.

Sunt deosebit de onorat de încrederea și aprecierea care îmi sunt oferite prin acest premiu, unul cu rezonanță aparte pentru mine, în urma anchetei realizate de o prestigioasă instituție de presă care mi-a însoțit copilăria, tinerețea și maturitatea în fotbal.

În aceeași măsură, sunt mândru că mă alătur în acest context unor nume de referință din antrenorat care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru. E doar pentru a doua oară când premiul revine unui selecționer al echipei naționale de fotbal a României, iar acest aspect aduce o responsabilitate și mai mare pentru mine.

Vă mărturisesc faptul că înțeleg și apreciez toate avantajele erei digitale, de care beneficiez inclusiv în activitatea mea ca antrenor, dar rămân profund atașat de ideea unui ziar de sport veritabil. Și asta nu doar din motive ce țin de nostalgie ci, pur și simplu, sunt convins că puterea cuvântului tipărit, care rămâne într-un format fizic, poate avea un impact major asupra tinerelor generații. Mi-aș fi dorit să citesc ziarul Gazeta Sporturilor după calificarea României la EURO 2024! Și cel după victoria cu Elveția, de la București! Dar poate îl vom citi în zilele turneului final european de anul viitor.

Cu toată recunoștința pentru acest premiu, vă împărtășesc faptul că nu sunt neapărat un antrenor al trofeelor individuale, ci cred că am început deja să mă consolidez ca un antrenor al obiectivelor îndeplinite. Iar acestea devin realitate doar prin echipă.

Așadar, cred că acest premiu li se cuvine tuturor jucătorilor care au contribuit la campania de excepție a naționalei spre EURO 2024, suporterilor români din țară și de pretutindeni, membrilor staff-ului meu, colaboratorilor, echipei din spatele echipei de pe teren.

Așa cum Gazeta Sporturilor s-a consacrat drept spiritul unei echipe ce a parcurs generațiile sunt convins că și drumul început de noi, toți cei de mai sus, împreună, are potențialul de a se fixa ca un exemplu pentru fotbalul și societatea noastră. Și de a oferi alte sărbători românilor, cum a fost în 2023.

Cu gratitudine, Edward Iordănescu (selecționerul echipei naționale de fotbal a României)

CLASAMENTUL FINAL » ANTRENORUL ANULUI

1.Edward Iordănescu25p 
2. Gheorghe Hagi20p 
3. Răzvan Lucescu13p 
4. Cristiano Bergodi6p 
5. Cosmin Olăroiu4p 
6. Ladislau Boloni3p 
7-8. Dorinel Munteanu2p 
 Marius Măldărășanu2p 

Cum s-a votat pentru „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor

La această secțiune au votat suporterii, antrenorii din Liga 1, căpitanii echipelor din Liga 1, oficialii echipelor din Liga 1 și redactorii Gazetei Sporturilor. Ponderea voturilor a fost egală pentru toate cele 5 categorii de votanți (20%) în stabilirea rezultatului final.

Cine au fost nominalizații din 2023 la categoria „Antrenorul anului”

  • Cristiano Bergodi (Sepsi/Rapid)
  • Ladislau Boloni (FC Metz)
  • Gheorghe Hagi (Farul)
  • Edward Iordănescu (echipa națională)
  • Răzvan Lucescu (PAOK)
  • Marius Măldărășanu (Hermannstadt)
  • Dorinel Munteanu (Oțelul)
  • Cosmin Olăroiu (Sharjah)
  • Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj)
  • Marius Șumudică (Al Raed/Gaziantep)

Citește și:

Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”
SUPERLATIVE 2023
Marko Dugandzic este câștigătorul trofeului „Cel mai bun fotbalist străin” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „O mare realizare personală! Rapid îmi va rămâne în suflet”
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”
SUPERLATIVE 2023
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Visul nostru e o nouă medalie olimpică!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
tase67
tase67  •  20 Decembrie 2023, 19:41

Tocmai pentru ca avem acest drept de a comenta aici, pe ton civilizat, de a critica, de a sugera ceva, care poate deveni idee, sa fim corecti, si sa recunoastem, este o calificare de vis, si Edi merita acest titlu, pe deplin! Felicitari Edi, si sa te astepti, din partea mea, ca voi spune, mereu, ceea ce cred ca este adevarat, chiar si atunci cind folosesc un ton critic, la adresa ta sau altora responsabili cu viitorul acestui sport, atunci cind cred ca ne ramineti noua, suporterilor nationalei, datori. Vorbim despre viitorul unui fenomen mult indragit de romani, aici, si trebuie sa fim responsabili, daca vrem sa nu cream confuzie, sau tonuri false, aruncate la impuls. Nu avem nevoie de un mediu haotic, sau toxic, cind folosim replica, sau exprimarea acida, sa o folosim doar cind este cazul, si, totodata, sa stim sa recunoastem meritele unui om, care si-a facut treaba cu brio, de data asta. Inca o data, felicitari, Edi, Doamne ajuta, Sarbatori Fericite, anul asta ne-ai adus noua, celor care ne pasa cu adevarat de fotbalul romanesc, o mare bucurie! Pentru asta, iti transmit un sincer multumesc!

adypoparo
adypoparo  •  20 Decembrie 2023, 16:38

NU va eeste RUSINE Bai " ziaristilor " sa-mi stergeti opinia despre CLAUNUL asta ? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nechiforboss
nechiforboss  •  20 Decembrie 2023, 16:29

Adevărul e că la cât de "bogat" e fotbalul românesc la momentul actual în jucători și în cazul ăsta antrenori cu rezultate nici nu avea Edi vreo mare concurență. Și după părerea mea chiar a făcut deja o mare performanță calificând naționala la Euro cu jucători gen Pușcaș,*** Hagi și alții. Bineînțeles și norocul și-a spus cuvântul.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează