Articol de , - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 11:00 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 12:41

La categoria "Antrenorul lunii", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Cristiano Bergodi (Rapid), Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj) și Andrea Mandorlini (CFR Cluj). Câștigător la toate categoriile: Ioan Ovidiu Sabău!

 Pe lista preliminară au mai fost: Florin Pârvu (Petrolul), Marius Măldărășanu (Hermannstadt) și Mircea Rednic (UTA Arad).

Revenirea "Moţului" pe banca "Şepcilor" a produs şocul de care echipa avea nevoie. Astfel, Universitatea a părăsit zona periculoasă şi a ajuns la doar un punct de play-off. Dar, cel mai important, echipa joacă un fotbal calitativ, apreciat de către toţi microbiştii.

Sabău a primit trofeul în vestiarul echipei, de pe Cluj Arena. "Mă simt onorat și este o satisfacție pentru mine ca antrenor. Vreau să mulțumesc staff-ului meu și mai mult le sunt recunoscător jucătorilor. Ei au făcut posibil acest lucru, datorită felului în care s-au comportat în această lună. Rezultatele, evoluția echipei a făcut ca eu să fiu apreciat și să câștig acest trofeu", a spus acesta.

Apoi a fixat obiective clare pentru formația pe care a pus-o pe picioare: "Simți că ești apreciat și te implici mai mult când câștigi un trofeu. Merită toate sacrificiile eforturile pe care le faci. Este ceva ceea ce-ți dă acel imbold ca antrenor, să mergi mai departe. Munca este condiționată de rezultate. Eu încerc să transform această echipă, să aibă mai multă încredere în ei, să ieșim din acele obiective, salvarea de la retrogradare".

Și a transmis și un mesaj pentru vestiar: "Să îi fac să înțeleagă că au valaore și calitate. Dacă ies din această zonă de confort și își doresc mai mult, putem face lucruri frumoase anul acesta. Am jucători de calitate și umană, dar și sportivă. Ai și nevoie de timp să-i pui să joace împreună și să-și creeze relații de joc, automatisme. Arătăm foarte bine, dar trebuie să rămânem concentrați, atenți la detalii și să fim implicați mai mult".

A vitalizat echipa și a schimbat fața ei. În luna octombrie a arătat că jocul s-a schimbat în bine și echipa a crescut de la meci la meci. Nu e ușor să schimbi din mers, dar iată că domnul Sabău a făcut-o și a fost la un pas de primele șase la finalul lunii 
- Laszlo Sepsi

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL Antrenorul lunii octombrie 2023

1. Ioan Ovidiu Sabău20p
2. Cristiano Bergodi16p
3. Andrea Mandorlini3p

CLASAMENT DETALIAT

Votul cititorilor

1. Ioan Ovidiu Sabău5p
2. Cristiano Bergodi4p
3. Andrea Mandorlini3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Ioan Ovidiu Sabău10p
2. Cristiano Bergodi8p

Votul specialiștilor

1. Ioan Ovidiu Sabău5p
2. Cristiano Bergodi4p

Citește și:

Un fost jucător al Chindiei a mers pe încredere și a fost păcălit » A deschis un nou proces pentru a-și primi salariile restante
CHINDIA
Un fost jucător al Chindiei a mers pe încredere și a fost păcălit » A deschis un nou proces pentru a-și primi salariile restante
Claudiu Niculescu mai așteaptă o tură! FC Voluntari câștigă la U Cluj și Ilie Poenaru își salvează postul
U CLUJ - FC VOLUNTARI 1-2
Claudiu Niculescu mai așteaptă o tură! FC Voluntari câștigă la U Cluj și Ilie Poenaru își salvează postul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”