GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  SUPERLATIVE GSP

EXCLUSIV / VIDEO Tudorel Stoica, desemnat Legendă GSP: „Nu mi-am dat seama niciodată că sunt un idol. Am fost ambițios și am luptat”

Tudorel Stoica (69 de ani) +49   FOTO
Tudorel Stoica (69 de ani)

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 14:00

Tudorel Stoica (69 de ani) a fost de șapte ori campion al României, a câștigat cinci Cupe ale României, dar are și Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei în CV. Fostul mijlocaș vorbește despre începutul carierei sale, despre dragostea fanilor și performanța scrisă în tricoul Stelei, chiar dacă a lipsit de pe teren pe 7 mai 1986, atunci când s-a scris istorie pentru România, la Sevilla.

- Domnule Stoica, la mai bine de 30 de ani de la ultimul dumneavoastră meci, primiți un premiu de legendă pentru performanța pe care ați făcut-o în fotbalul românesc.
- Cum să fie? O deosebită plăcere, au trecut atâția ani. Am făcut o performanță extraordinară pentru fotbalul românesc, o performanță care va rămâne și care, din păcate, nu va mai putea fi egalată niciodată. Sunt bucuros și mulțumit că lumea încă nu ne-a uitat pentru ce am făcut. Cred că merităm pentru că am făcut nu numai o performanță frumoasă, dar prin jocul nostru am cucerit multe inimi ale suporterilor fotbalului românesc.

Tudorel Stoica: „Viața m-a adus la Steaua și norocul a fost că am reușit”

- Ați avut o viață dedicată fotbalului, dar când ați plecat de-acasă cu mingea pe maidan vă așteptați la traseul acesta în carieră?
- Nu, nu! Nu mă așteptam niciodată. Eu sunt din Galați și nu mă așteptam niciodată să ajung prin București. Nu mi-am dorit să plec de-acasă, dar viața m-a adus la Steaua și norocul a fost că am reușit să facem o echipă extraordinară, câștigând trofee deosebite pentru noi și pentru fotbalul românesc. Trofee pe care le vedeam numai la televizor și care până la urmă au ajuns și în posesia noastră. Ne-am fi dorit să câștigăm o nouă Cupa Campionilor, după ce-am jucat o semifinală și încă o finală. 

Să nu uităm și de Supercupa Europei, iar dacă exista VAR la Cupa Intercontinentală, o câștigam. Marea performanță e că am câștigat aceste trofee cu o echipă formată doar din jucători români. Trei ani am dominat fotbalul european și asta e o mare performanță. O echipă din estul Europei a câștigat Cupa Campionilor și a dominat fotbalul european.
Tudorel Stoica, fost internațional

„Sunt mulți jucători care fac fotbal, dar nu câștigă nimic”

- Când v-ați dat seama că sunteți un fotbalist iubit și un idol pentru fani?
- Nu mi-am dat seama niciodată că sunt un idol. Eu am fost un luptător, nu am fost un jucător tehnic deosebit, dar am fost ambițios și am luptat. Am reușit să adun și să fiu jucătorul cu cele mai multe meciuri din istoria clubului Steaua, o performanță extraordinară pentru mine. 

+45 FOTO

- Da, dar lumea vă apreciază foarte mult!
- Și sunt bucuros că nu a trecut fotbalul prin viața mea fără nicio performanță. Sunt mulți jucători care fac fotbal, dar nu câștigă nimic. Noi am făcut fotbal, am câștigat trofee și inimile suporterilor. Suntem mulțumiți că lumea încă ne mai iubește. Mă simt onorat.

Citește și:

Gheorghe Popescu, desemnat Legendă GSP: „Așteptam mai devreme acest premiu! Este rezultatul unei munci extraordinare pe care am făcut-o”
SUPERLATIVE GSP
Gheorghe Popescu, desemnat Legendă GSP: „Așteptam mai devreme acest premiu! Este rezultatul unei munci extraordinare pe care am făcut-o”
Maricica Puică, desemnată Legendă GSP: „Emoțiile sunt foarte puternice, dar sunt foarte încântată de acest frumos premiu”
SUPERLATIVE GSP
Maricica Puică, desemnată Legendă GSP: „Emoțiile sunt foarte puternice, dar sunt foarte încântată de acest frumos premiu”
Maria Olaru, desemnată Legendă GSP: „Un premiu este binevenit și este o recunoaște a faptelor mele. Sunt surprinsă!”
SUPERLATIVE GSP
Maria Olaru, desemnată Legendă GSP: „Un premiu este binevenit și este o recunoaște a faptelor mele. Sunt surprinsă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează