GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru august 2023

Articol de , - Publicat marti, 05 septembrie 2023 13:00 / Actualizat marti, 05 septembrie 2023 17:12

A căzut cortina peste luna august, una dezamăgitoare în plan european pentru echipele românești, dar fructuoasă în SuperLigă, cu meciuri spectaculoase, goluri multe și răsturnări de scor ♦ Dăm startul procedurii de vot pentru acordarea trofeelor "Jucătorul lunii august" și "Antrenorul lunii august"

Noul sezon de SuperLigă a început în forță cu meciuri care mai de care, răsturnări de scor fabuloase, scoruri incredibile, dar și protagoniști care au făcut show pe teren și merită să fie nominalizați în proiectul Gazetei Sporturilor: „Cei mai buni”. Așa că Gazeta Sporturilor deschide procedura de vot pentru luna august.

Jucătorul lunii august 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii august", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Radu Drăgușin (Genoa). Titular și integralist la Genoa în toate meciurile din august, Radu este stâlpul apărării și unul dintre cei mai bine apreciați jucători români de peste hotare. La doar 21 de ani este monitorizat atent de marile echipe ale Europei și e cel mai bine cotat român din fotbal, 8 milioane de euro.
  • Aurelian Chițu (FCU Craiova). Se află în cea mai bună perioadă a carierei și este jucătorul cu cele mai multe contribuții ofensive. În august, a marcat cu Voluntari, Petrolul și Rapid (2). A reușit și un „assist” în duelul cu ilfovenii. Chiar dacă echipa lui a dat rateuri, Chițu a fost constant în evoluții excelente, iar multă lume îl cere chiar și la „națională”.
  • Jair Tavares (Petrolul). Mutat pe un post mai ofensiv față de stagiunea trecută, brazilianul și-a depășit deja cifrele, iar în ultima lună se poate mândri cu două goluri (Farul și FCU Craiova), dar și cu două pase de gol, ambele în thriller-ul contra oltenilor. Și-a condus echipa către 3 victorii și o remiză, deci și-a câștigat un loc binemeritat printre nominalizați.
  • Philip Otele (CFR Cluj). Eliminați din Europa de turcii de la Adana Demirspor, clujenii au pornit ascensiunea în SupeLigă, cu Otele în rol principal. S-a impus ca titular în echipa lui Mandorlini, are gol și pasă de gol în derby-ul orașului cu U, plus o „dublă” în victoria contra celor de la Botoșani.
  • Darius Olaru (FCSB). Este jucătorul care cheltuiește multă energie în fiecare meci. Căpitanul roş-albaştrilor a pus din plin umărul la parcursul bun înregistrat de echipa lui în acest start de campionat. Patru goluri şi un assist în ediţia curentă, reușita cu Poli Iaşi dovedindu-se a fi de 3 puncte.

Pe lista preliminară au mai fost: Alimi (Sepsi), Niczuly (Sepsi), Grozav (Petrolul), Politic (Dinamo), Rrahmani (Rapid), Săpunaru (Rapid), R. Varga (Sepsi), Dugandzici (Rapid), Irobiso (Petrolul), Gregorio (Dinamo).

Antrenorul lunii august 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii august", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Florin Pârvu (Petrolul). După un început de sezon mai puţin reuşit, dar acu adversari de top, prahovenii au avut o lună august foarte bună, cu 3 victorii (3-2 cu Farul, 2-0 cu Rapid și 4-3 cu FCU Craiova) şi un egal, 1-1 cu Dinamo. Rezultate care au dus-o pe Petrolul în zona de play-off.
  • Ovidiu Burcă (Dinamo). Este omul de numele căruia se leagă multe dintre speranţele dinamoviştilor. A fost neînvins în luna august, interval în care a reuşit două victorii (1-0 cu Botoșani, 3-2 cu Voluntari) şi două remize în campionat (1-1 cu U Cluj și Petrolul). În plus a calificat echipa în grupele Cupei României.
  • Liviu Ciobotariu (Sepsi). Un antrenor care se poate spune că a făcut minuni la Sf. Gheorghe! Echipa a rămas neînvinsă pe plan intern, iar în cupele europene, deşi a plecat de fiecare dată cu şansa a doua, a dus-o pe Sepsi în play-off-ul Conference League, de unde a fost eliminată dramatic, în prelungiri, de Bodo/Glimt.

Pe lista preliminară au mai fost: Boloni (Metz), R. Lucescu (PAOK), Bergodi (Rapid), Charalambous (FCSB).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
Adynicoara82
Adynicoara82  •  06 Septembrie 2023, 12:12

Ca jucător merita Olaru fara el fcsb nu ar fi avut atâtea puncte,iar Ciubotariu merită fara probleme acest titlu,sa nu uitam că Sepsi joaca fotbal și a ajuns nesperat de mult în cupele europene,asta datorita lui Ciobi

lefter_popescu
lefter_popescu  •  05 Septembrie 2023, 19:10
Postat de bengossss pe 05 Septembrie 2023, 16:43

Pai 20000 de suporteri nu mai are nimeni, indiferent daca adunati si cei 30 de olteni sau nu. Ne-am plictistit de papagalii care spun de Steaua ca e parasita de suporteri cand are de 5 ori mai multi decat are Rapidul (de exemplu). 60% din romani tin cu Steaua. Pe unde se duce face stadioane pline. E o mana cereasca penteu toti prapaditii din campionat. Chiar daca Dancu/CFR au inventat clona numita CSA

Amice, ma așteptăm să-mi răspunzi la întrebare. Nu ai facut-o. Ceea ce inseamna ca nu s-au strâns mai mult de 20.000. În ceea ce privește Rapidul afla ca aceasta echipa joaca meci de meci cu stadionul full. Asa a vrut fostul premier fcsbist Orban sa nu aducă o firma din cele doua- Austria sau Elveția care ar fi construit un stadion cu 18-20.000 locuri. A cesta l-a preferat pe Erbasu, care a făcut școală pe Ghencea și Rapid ...făcând cele mai urate stadioane. ( vezi stadionul Sepsi)Dacă stadionul Rapid ar fi avut o capacitate de 20-25 000 sau 30.000 ,cred ca ar fi de departe cu cea mai mare medie de spectatori. Acum , voi fcsbistii, ca ați vizitat cazarma din Ghencea ( de la nea Ciolacu citire) , sper sa respectați regulamentul și sa jucați pe unul din cele trei stadioane pe care le-ati enumerat la începutul competiției, respectiv Arena Națională, Arc' și Târgoviște. Doar pe aceste stadioane aveți dreptul sa jucati. Învățați sa respectați regulamentul. Legat de cei 6 fcsbisti din 10 este doar o dorința ascunsa de-a ta pe care o faci publica acum. Dar precum un proverb chinezesc : " ai grija ce-ti dorești ..."

demostene1
demostene1  •  05 Septembrie 2023, 17:51

cei care voteaza cu jucatorii de la stana o fac nu pentru ca sunt obiectivi sau chiar stiu ce fac ci doar ca e de la stana. daca olaru facea fix aceleasi lucruri la sepsi sau la craiova primea 2000 de voturi mai putin

Vezi toate comentariile (15)
Comentează