GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru martie

Articol de , - Publicat vineri, 31 martie 2023 14:08 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 15:04

„Cei mai buni”, proiectul Gazetei Sporturilor, merge mai departe și premiază acum performanțele fotbalistice din luna martie, astăzi pornim procedura de vot pentru acordarea trofeelor "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii"

S-a terminat sezonul regulat și a început cel mai palpitant play-off din istoria campionatului românesc. Cele mai bune șase echipe de la noi se bat pentru titlul de campioană, dar luptă și pentru premiile individuale acordate lună de lună de GSP.

Pe lângă confruntările din campionatul intern, am avut parte și de două victorii ale echipei naționale, cu Andorra și Belarus, care ne aduc liniște până la vară, în iunie, când prima reprezentativă va da piept cu "sperietorile" Kosovo și Elveția.

Dar până acolo mai e drum lung, iar Gazeta Sporturilor deschide azi procedura de vot în proiectul "Cei mai buni" pentru luna martie 2023. Puteți vota astăzi pe site-ul GSP.ro, în sondajele speciale. 

Jucătorul lunii martie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii martie”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Adrian Mazilu (Farul). O prezenţă constantă, cu evoluţii bune care adună tot mai multe aprecieri. În martie, a contribuit la victoria în faţa Rapidului (2-1), şutul său fiind deviat în proprie poartă de Horaţiu Moldovan, apoi a marcat golul decisiv în câştigarea celor 3 puncte cu Sepsi (2-1). Mai mult, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor şi în disputa România U19 - Irlanda de Nord 3-1.
  • Denis Alibec (Farul). Deşi nu a marcat pentru dobrogeni în martie, a avut un rol esenţial în victoriile cu Rapid şi Sepsi. În ambele a pus o mare presiune pe apărările adverse. Forma bună arătată în campionat l-a readus la naţională, titular cu Andorra şi Belarus, reuşind şi un gol în deplasarea de pe "Estadi Nacional".
  • Radu Drăgușin (Genoa). Poate fi considerat marele câştig din "dubla" cu Andorra şi Belarus, meciuri în care a fost de fiecare dată sigur în intervenţii, fapt care ne dă speranţe că poate fi soluţia de viitor pe un post sensibil. De remarcat şi că este titular incontestabil la Genoa, echipă care se pregăteşte să revină în Serie A.
  • Alexandru Chipciu (U Cluj). Ajuns la 33 de ani, actualul căpitan al clujenilor continuă să impresioneze prin dăruirea arătată în teren, fiind un exemplu pentru colegi. Un adevărat lider, gata să se sacrifice în price moment pentru echipa sa, Alex se regăseşte printre cei mai buni jucători folosiţi de Ioan Ovidiu Sabău în cele două victorii din martie, cu Farul şi FC Argeş.
  • Jovan Markovicih (U Craiova). Criticat pentru modul superficial în care tratează fotbalul, vârful se află în creştere de formă. Titular în toate meciurile din martie, acesta a avut o contribuţie decisivă la victoria cu UTA (2-1), când şutul său deviat de Erico s-a oprit în plasa lui Kucher, dar a şi marcat un gol cu FCSB, când a finalizat una dintre cele mai frumoase acţiuni personale.

Pe lista preliminară au mai fost: Andrei Ivan (U Craiova), Karlo Letica (Hermannstadt), Vitalie Damașcan (Sepsi) și Ermal Krasniqi (CFR Cluj).

Antrenorul lunii martie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii martie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Eugen Neagoe (U Craiova). Deşi şi-a asumat din mers întinerirea lotului, Craiova a rămas în obiectiv, rezultatele din martie fiind formidabile, trei victorii şi o remiză. De remarcat şi prestaţiile tot mai bune ale lui Ivan, căruia i-a redat încrederea pierdută în prima parte a campionatului, dar şi faptul că, în ciuda schimbărilor suferite în defensivă, oltenii au una dintre cele mai bune apărări.
  • Marius Măldărășanu (Hermannstadt). Antrenorul-revelaţie cu care sibienii au avut un început formidabil. A trecut peste momentele dificile cauzate de pierderea a 9 puncte şi a găsit motivaţie să meargă mai departe. Hermannstadt a reuşit un egal cu Voluntari şi două victorii spectaculoase, 1-0 cu Rapid, dar și cu FCU Craiova, acesta din urmă a contribuit la ratarea play-off-ului de către olteni.
  • Dan Petrescu (CFR Cluj). Antrenorul de 55 de ani rămâne principala garanţie a CFR-ului în lupta pentru un nou titlu, fiind motivat, pasionat și dornic de performanță. În martie, deţinătoarea titlului a înregistrat două victorii şi două remize, printre succese fiind 4-0 în derby-ul Clujului și 2-1 cu UTA Arad.

Pe lista preliminară au mai fost: Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj), Cristiano Bergodi (Sepsi), Răzvan Lucescu (PAOK) și Edward Iordănescu (echipa națională). 

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
arnautull
arnautull  •  31 Martie 2023, 21:29
Postat de observator_federal pe 31 Martie 2023, 16:46

Estraordinare aceste anchete lunare ale GSP. Îmi amintesc cum la una dintre ele, Bancu, care avusese consecutiv meciuri excelente la Națională (a fost practic cel mai bun conform tuturor indecșilor de performanță) a trebuit să se recunoască înfrânt -în opinia tuturor, a cititorilor, a jurnaliștilor GSP și a specialiștilor- de fantasticul Baba Alhassan. Atunci am realizat că li se spune "anchete lunare" fiindcă sunt atât de obiective si precise de parcă ar fi realizate de pe satelitul natural al Pământului. (Cosmice!)

Nu te-ai prins. Cu anchetele astea se cauta chiorul care sa fie pus imparat in tara orbilor

d.veselu
d.veselu  •  31 Martie 2023, 20:16

POSTACUL LUNII nu tot aici se votează? DE CE nu ne dați numele nominalizaților? Sau îi dăm premiul din start POSTACULUI SUPREM?

observator_federal
observator_federal  •  31 Martie 2023, 16:46

Estraordinare aceste anchete lunare ale GSP. Îmi amintesc cum la una dintre ele, Bancu, care avusese consecutiv meciuri excelente la Națională (a fost practic cel mai bun conform tuturor indecșilor de performanță) a trebuit să se recunoască înfrânt -în opinia tuturor, a cititorilor, a jurnaliștilor GSP și a specialiștilor- de fantasticul Baba Alhassan. Atunci am realizat că li se spune "anchete lunare" fiindcă sunt atât de obiective si precise de parcă ar fi realizate de pe satelitul natural al Pământului. (Cosmice!)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează