GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată nominalizații pentru octombrie 2023

Articol de , - Publicat marti, 31 octombrie 2023 15:03 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 15:32

Începutul toamnei a păstrat intensitatea maximă a meciurilor din SuperLigă. Execuții spectaculoase, goluri de generic, decizii perfecte ale antrenorilor care au schimbat soarta confruntărilor decisive pentru puncte și un loc pentru primele șase

Cei care s-au evidențiat în ultima lună au prins lista scurtă în proiectul "Cei mai buni" lansat de Gazeta Sporturilor. Așadar, deschidem procedura de vot pentru octombrie, pentru "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii".

Jucătorul lunii octombrie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Jucătorul lunii octombrie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Funsho Bamgboye (Rapid). Un jucător pe stilul Giuleştiului! A marcat de 3 ori în ultimele două runde cu UTA Arad și U Craiova, contribuind astfel la consolidarea poziţiei pe podium a Rapidului. În tot sezonul, a înscris 3 goluri, a oferit 3 assist-uri şi a scos 3 penalty-uri. Un jolly joker perfect pentru rapidiști.
  • Claudiu Micovschi (UTA Arad). S-a impus rapid ca titular în echipa lui Rednic. A fost printre cei mai buni de pe teren în restanţa cu Farul, meci în care a marcat în premieră în SuperLigă, apoi a contribuit decisiv cu gol şi assist la primul succes reuşit de arădeni pe teren advers din acest sezon, 3-2 cu FCU Craiova.
  • Dan Nistor (U Cluj). La 35 de ani şi jumătate, trăieşte a doua tinereţe în fotbal! Are un tur de sezon perfect în tricoul clujenilor, cu 8 reuşite şi 5 pase decisive, dintre care 3 goluri şi 3 assist-uri în octombrie, lună în care "Şepcile roşii" au intrat în lupta pentru un loc în play-off.
  • Claudiu Petrila (Rapid). Mutarea de la CFR la Rapid se dovedeşte a fi una excelentă pentru Petrila, care a a devenit cel mai productiv jucător ofensiv din lotul antrenat de Cristiano Bergodi. În octombrie, acesta a marcat un gol, a oferit 4 pase decisive şi a scos un penalty.
  • Jair Tavares (Petrolul). Într-o echipă disciplinată tactic, Jair este jucătorul cu libertate totală. Datorită tehnicii peste medie are rolul de a face diferenţa în ofensivă. În octombrie, a reuşit asta în faţa a două adversare cu pretenţii la titlu: pasă decisivă în victoria de pe terenul U Craiova, apoi gol din lovitură liberă şi penalty scos cu FCSB.

Pe lista preliminară au mai fost: Reagy Ofosu (UTA Arad), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Nicolae Stanciu (Damac), Aurelian Chițu (FCU Craiova), Radu Drăgușin (Genoa), Arlind Ajeti (CFR Cluj) și Silviu Balaure (Hermannstadt).

Antrenorul lunii octombrie 2023 - nominalizări

Pentru trofeul "Antrenorul lunii octombrie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Cristiano Bergodi (Rapid). Tehnicianul italian aleargă spre un titlu care i-ar încorona o carieră de succes în România. A preluat Rapidul cu doar câteva zile înaintea startului de sezon şi, după un început ezitant, a ajuns la 10 partide fără înfrângere în toate competiţiile, dintre care 4 în octombrie, lună în care a câştigat cu Poli Iaşi şi U Craiova şi a remizat la Sibiu şi cu UTA.
  • Ioan Ovidiu Sabău (U Cluj). Revenirea "Moţului" pe banca „Şepcilor" a produs şocul de care echipa avea nevoie. Astfel, Universitatea a părăsit zona periculoasă şi a ajuns la doar un punct de play-off. Dar, cel mai important, echipa joacă un fotbal calitativ, apreciat de către toţi microbiştii.
  • Andrea Mandorlini (CFR Cluj). Cu un lot total schimbat, italianul a plecat la drum în actualul sezon având o misiune ce părea a fi imposibilă, să păstreze echipa în top. Cu 3 victorii şi două remize în octombrie, cea mai de succes echipă din fotbalul intern din ultimele două decenii se află la doar un punct în spatele liderului.

Pe lista preliminară au mai fost: Florin Pârvu (Petrolul), Marius Măldărășanu (Hermannstadt) și Mircea Rednic (UTA Arad).

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
rav410wrc
rav410wrc  •  31 Octombrie 2023, 21:05

Antrenorul lunii Mircea Rednic, jucatorul lunii Micovschi, iar arbitrul lunii, like usual, Istvan Kovacs ;))))

Zeama.de.varza
Zeama.de.varza  •  31 Octombrie 2023, 19:52

Va iesi un clasament caraghios! Nu vor lipsi gigistii si caricatura fcsb! Minciuni frustrate!...Ti se face scarba!

rav410wrc
rav410wrc  •  31 Octombrie 2023, 19:09

Arbitrul lunii, like usual, Istvan Kovacs !! :))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează