GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  RĂSPUNS

VIDEO Dragoș Pătraru a întrebat în direct o jurnalistă de la GSP de ce nu pleacă: ce răspuns a primit

Articol de - Publicat joi, 05 octombrie 2023 12:51 / Actualizat joi, 21 martie 2024 18:53

„Nu poți să te ridici și să pleci în condițiile existente. Trebuie să încerci să schimbi cât de mult poți, să mergi până unde poți”, a spus editorul GSP Ioana Mihalcea, unul dintre ziariștii care s-au contrazis deschis cu Robin Lingg, când șeful de la Ringier a explicat echipei de ce l-au schimbat pe redactorul-șef Cătălin Țepelin.

Îndepărtarea redactorului-șef al GSP, Cătălin Țepelin, și protestul din 3 octombrie 2023, semnat de 95 de ziariști de la GSP și Libertatea, a adunat un val de reacții, în România și în străinătate. Comisia Europeană a confirmat ziariștilor din cele două redacții că urmărește situația și că „va impune statelor membre să respecte libertatea editorială efectivă”, potrivit noii legi votate recent de PE. 

Cea mai mare organizație de publicitate din România, IAA, face un apel după demiterea redactorului-șef al GSP: „Libertatea de exprimare în presă este baza democrației”
REACȚIE
Cea mai mare organizație de publicitate din România, IAA, face un apel după demiterea redactorului-șef al GSP: „Libertatea de exprimare în presă este baza democrației”

Cea mai importantă organizație de publicitate din România, IAA, a ținut să sublinieze, într-un comunicat, „importanța neimplicării intereselor comerciale sau de altă natură în politicile editoriale și în actul jurnalistic”. Nume mari ale sportului, precum Mircea Lucescu, Elisabeta Lipă, au transmis mesaje de solidaritate.

Editorul GSP Ioana Mihalcea, care lucrează la GSP din 2006, a fost, alături de Mirela Neag la emisiunea lui Dragoș Pătraru de miercuri. La ”Starea nației”, Pătraru a remarcat că există oameni care întreabă de ce nu pleacă toată lumea de la ziar, pe loc. 

„De ce nu plecăm? Toți suntem atașați emoțional de acest brand, Gazeta Sporturilor, am lucrat atât timp aici. E vorba și despre Cătălin, despre toată nedreptatea care i s-a făcut lui. Această luptă se duce și pentru ceea ce i s-a întâmplat lui și ni s-ar putea întâmpla tuturor celor care lucrăm aici.

Nu poți să te ridici și să pleci în condițiile existente. Trebuie să încerci să schimbi cât de mult poți, să mergi până unde poți. 

Dacă reușești să schimbi ceva, oamenilor să le pătrundă în minte ceea ce vrei să le transmiți, felul în care vrei să lucrezi, iar ei sunt de acord cu asta și putem continua împreună, OK. Dacă nu, măcar am făcut tot ce am putut.

Asta nu mi se pare în regulă: mă ridic și plec. Și pe cine las în locul meu? Te gândești și la asta: ce las în urma mea?”, a argumentat ziarista Ioana Mihalcea. 

Tot despre subiect:

Reacția CNA după ce Cătălin Țepelin a fost dat afară de managementul Ringier: „Independența presei în fața ingerințelor este esențială într-un stat democratic”
GSP
Reacția CNA după ce Cătălin Țepelin a fost dat afară de managementul Ringier: „Independența presei în fața ingerințelor este esențială într-un stat democratic”
Grupul Ringier confirmă plecarea redactorului-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin: „Diferențe de opinie”
COMUNICAT
Grupul Ringier confirmă plecarea redactorului-șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Țepelin: „Diferențe de opinie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
rocky3
rocky3  •  07 Octombrie 2023, 16:12

Ipocrizie în masă la gsp, editorii sunt legați emoțional strict de salariile barosane plătite de patronat, nicidecum de numele publicației!

zb59
zb59  •  06 Octombrie 2023, 22:02

Imi pare rau, dar doamna cu pricina este doar o ipocrita. Nu pleaca pentru ca nu are valoare. A fost dat afara Tucker Carlson de la Fox (unde aducea venituri colosale pentru post) si nu s-a “tavalit” nimeni de dragul lui. Ai valoare, spui la revedere, inchizi usa, si iti vezi de treaba ta in alta parte. Nu ai valoare o “arzi” cu grija fata de cititori, cu ce se intampla dupa plecarea ta (ca si cum ai fi de neinlocuit), intr-un cuvant te scalzimin ipocrizie ca orice mediocritate.

cristishady
cristishady  •  06 Octombrie 2023, 14:23

Nu pleaca deoarece nu o angajeaza nimeni in alta parte, sau nu pe acelasi salariu. Presa nu mai e ce-a fost pana prin 2010, gata. Nu inteleg de ce nu spune direct: am facturi de platit-nu e nicio rusine, cu totii avem-nu e nevoie sa spuna basme despre printipii si lupte.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează