GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  GSP

Hagi, mesaj de încurajare pentru GSP, ziarul cu care uneori s-a certat: „Nu le luați jurnaliștilor personalitatea! Libertatea presei nu se negociază, nu se discută, nu se pune sub semnul întrebării”

Hagi, mesaj de încurajare pentru GSP, ziarul cu care uneori s-a certat
Hagi, mesaj de încurajare pentru GSP, ziarul cu care uneori s-a certat

Articol de - Publicat miercuri, 04 octombrie 2023 17:07 / Actualizat miercuri, 04 octombrie 2023 17:21

„Jurnaliștii trebuie să fie liberi, întotdeauna. Așa cum eu am opinii, ei trebuie să aibă opinii, indiferent că ne convin sau nu", spune Gică Hagi.

Cel mai mare fotbalist al României, Gică Hagi, ajuns astăzi la 58 de ani, a reacționat și el la anunțul că redactorul-șef al GSP Cătălin Țepelin a fost dat afară după ce, împreună cu redacțiile Gazeta Sporturilor și Libertatea, a solicitat șefilor Ringier să-i oprească pe cei din managementul Ringier care solicită redacțiilor să le dea articolele înainte la verificat.

Mircea Lucescu cere întoarcerea redactorului-șef al GSP! „Citesc Gazeta de-o viață. Sunt total de partea jurnaliștilor”
gsp
Mircea Lucescu cere întoarcerea redactorului-șef al GSP! „Citesc Gazeta de-o viață. Sunt total de partea jurnaliștilor”

„Am citit și eu ce ați publicat”

„Am citit și eu ce ați publicat și am un mesaj clar. Presa trebuie să fie liberă. Libertatea presei nu se negociază, nu se discută, nu se pune sub semnul întrebării. Ea trebuie să existe indiferent de condiții. Întotdeauna, dar întotdeauna, presa trebuie să fie liberă", a fost prima declarație pe care fostul mare jucător al naționalei României a ținut să o ofere.

„Opinia presei e importantă. Așa cum noi, foștii mari sportivi, o avem și ne-o exprimăm, așa și jurnaliștii trebuie să o aibă. Nu contează dacă ne critică sau nu, nu contează dacă ne place sau nu ceea ce scrie presa, ea trebuie să existe liber. De-asta e nevoie să ne exprimăm așa cum dorim, fiindcă există libertatea de exprimare", a continuat Hagi.

A citit pentru prima oară Gazeta la 16-17 ani: „Presa trebuie să aibă personalitate”

Singurul fotbalist român care a jucat la cele două cluburi mari ale Spaniei, Real Madrid și Barcelona, a oferit apoi o declarație, care aduce foarte mult cu mesajul pe care l-a avut în fața jucătorilor de la FCSB, în vara lui 2008, când a demisionat din cauza imixtiunii lui Gigi Becali și le-a transmis jucătorilor să nu accepte niciodată să le ia cineva din personalitate. 

„Presa trebuie să aibă personalitate. Nimeni nu are acest drept, să le ia din personalitate jurnaliștilor. Fiindcă, atunci când nu mai ai personalitate, practic nu mai ai nimic", a spus Hagi.

Actualul manager tehnic al Farului Constanța și-a adus aminte când a citit pentru prima dată Gazeta Sporturilor: 

„Acum mai bine de 40 de ani. Cred că pe la începutul anilor 80. Aveam 16-17 ani, tocmai ce apărusem și eu prin fotbalul mare și voi, cei de la Gazeta Sporturilor, ați scris de mine. Normal că am citit, și mi-a făcut plăcere, probabil ca oricărui copil care visează că va deveni fotbalist și își vede numele într-un ziar sau publicație".

Hagi, mesaj de încurajare pentru GSP, ziarul cu care uneori s-a certat: „Nu le luați jurnaliștilor personalitatea! Libertatea presei nu se negociază, nu se discută, nu se pune sub semnul întrebării”
Bucuria lui Hagi de la CM 1994. Foto: Imago

„Să aibă libertate. Întotdeauna” 

De-a lungul anilor, indiferent că a fost fotbalist, antrenor sau patron-antrenor, Gică Hagi a avut polemici, unele intense, cu diverși jurnaliști, inclusiv cu GSP. S-a enervat, a strigat, a exagerat, s-a supărat, dar astăzi cere libertate pentru presă. Și a repetat pe parcursul dialogului cu reporterul GSP: „Presa trebuie să aibă libertate. Indiferent ce spune, trebuie să aibă libertate. Întotdeauna".

Citește și: 

Cine sunt Cătălin Țepelin și echipa GSP: modelul românesc a fost copiat de Ringier pentru siteurile sale de sport din Grecia, Serbia, Ungaria, Slovacia, Kenya, Uganda și Nigeria

Reacție după ce redactorul-șef al GSP Cătălin Țepelin a fost dat afară: „MediaSind condamnă standardele duble scandaloase aplicate jurnaliștilor români de Grupul de Presă Ringier”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
boierasul
boierasul  •  05 Octombrie 2023, 11:18
Postat de gojgaru pe 04 Octombrie 2023, 20:17

Si tu citesti presa americana, :)))

Nu este necesar))) o citesc pe cea românească)))). PS sper că ai înțeles com)) ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  04 Octombrie 2023, 23:40
Postat de steaua.libera pe 04 Octombrie 2023, 19:51

O poziție tranșantă și foarte corectă a Regelui!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fecesebistdemic
fecesebistdemic  •  04 Octombrie 2023, 21:53

Vrem articole si interviuri cu printisorul , altfel nu e libertate !!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează