GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Românii din Marea Britanie pot vedea documentarul „Colectiv”, astăzi, de la ora 21:00, pe BBC Four

Articol de GSP - Publicat luni, 29 martie 2021 17:23 / Actualizat luni, 29 martie 2021 17:39

Filmul lui Alexander Nanau, nominalizat la două categorii a Premiilor Oscar, se poate vedea azi pe TV, în Marea Britanie, de la ora 21:00, pe BBC Four.

După ce anul trecut a avut premiera în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii, iar în februarie a ajuns și pe platformele de streaming din Italia, documentarul „Colectiv” va fi difuzat în premieră de BBC Four în această seară. Mai mult, britanicii i-au programat și o a doua difuzare, sâmbătă, de la ora 23:50.

„Rezultatul tragic al unui incendiu de club de noapte din București în 2015 declanșează o anchetă asupra corupției din sistemul de sănătate al României”, este descrierea BBC Four, pe site-ul oficial.

"«Colectiv» a fost nominalizat la Oscar. E povestea unui jurnalist sportiv care a început să publice investigații lângă cronici de fotbal și a devenit unul dintre cei mai temuți reporteri din țara sa", scrie și Bryan Curtis, redactor-șef The Ringer.

Premiile Oscar vor fi acordate anul acesta pe 25 aprilie, într-o ceremonie ce va avea loc la Los Angeles şi va fi produsă de Jesse Collins, Stacey Sher şi Steven Soderbergh. Ea va fi transmisă în direct de ABC şi în peste 225 de ţări şi teritorii din lume.

„«Colectiv» este un film documentar pentru vremurile noastre, care va răsuna în toate locurile în care oficialii guvernamentali mint în mod flagrant pentru a-și camufla incompetența. Și în toate acele locuri în care reporterii - cei care se întreabă, sapă și nu se tem să ridice telefonul - au fost considerați produse de unică folosință”, a comentariul pe care-l face Ian Herbert, în Daily Mail.

De această data, este posibil să rămânem cu o statuetă adevărată! Nanau a reușit să intre în lumea bună a filmelor și cred că la una dintre categorii, cu siguranță «Colectiv» va lua un Oscar. Mi se pare excepțională și echipa, gândindu-ne că vine de la un ziar sportiv.
- Irina Margareta Nistor, critic de film

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
bubunika
bubunika  •  30 Martie 2021, 05:40

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează