GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Atalanta - Brescia, derby-ul lombard în care românii au fost protagoniști. Prinde cele mai bune cote la Superbet

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 17:58 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 17:58

Autor: Ionuț Tătaru

Distanța din clasament este uriașă, iar situația actuală nu permite prezența fanilor pe stadion, dar oamenii din Bergamo și Brescia vor trăi intens un nou episod dintr-o rivalitate fierbinte a Italiei. Deschide cont la Superbet.ro și alege-ți Bonusul de Bun Venit Online preferat!

În Serie A, etapa a 33-a este deschisă de meciul Atalanta - Brescia. Rivalitatea fotbalistică este prelungirea celei dintre orașe, importante centre industriale din Nordul Italiei. În acest moment, bergamascii sunt evident mai buni. Ocupă locul 4, au cel mai bun atac al campionatului, sunt în sferturile de finală ale Ligii Campionilor și probabil vor juca în aceeași competiție și în sezonul viitor. De cealaltă parte, „Rândunelele” au pierdut clar pe teren propriu în tur, scor 0-3, și au șanse minime de a evita retrogradarea în Serie B. Ar fi a 13-a retrogradare a formației de pe Rigamonti, un record pentru Serie A. Interesant este că pe locul 2 în acest clasament, la egalitate cu Bari, se află Atalanta, cu 11 retrogradări. Vezi pariurile #Speciale pentru derby-ul Atalanta – Brescia, la Superbet!

SEZONUL ÎN CARE BRESCIA ROMENA A DOMINAT DERBY-UL CU ATALANTA 

Deși este una dintre cele mai mari rivalități ale fotbalului italian, duelurile dintre Atalanta și Brescia în Serie A nu sunt foarte numeroase. În total, doar 23 de partide au disputat cele două echipe în elita fotbalului italian. Bilanțul le este favorabil „Rândunelelor”, cu 9-7 la victorii, alte 7 partide terminându-se la egalitate. 

La bilanțul pozitiv al oaspeților de azi a contribuit și echipa antrenată de Mircea Lucescu la începutul anilor ’90. I s-a spus Brescia Romena, pentru că, pe lângă tehnicianul român, îi mai avea în componență pe Gică Hagi, Florin Răducioiu și Ioan Ovidiu Sabău. În sezonul 1992/93, unul dintre puținele în care cele două rivale au jucat împreună în Serie A, „Rândunelele” au luat 3 puncte din 4 (încă se acordau două punte la victorie), iar conaționalii noștri au fost decisivi. 

Astfel, în meciul tur, disputat la Bergamo, în decembrie 1992, a fost 1-1, golul Bresciei fiind marcat de Sabău, care a deschis scorul după ceva mai mult de o oră de joc. Returul, care a avut loc în mai, pe Rigamonti, a fost câștigat cu 2-0 de echipa românilor. Ambele goluri au fost marcate de Răducioiu. Primul, dintr-un penalty obținut de Hagi. 

În ciuda acestor rezultate, Atalanta a încheiat sezonul pe locul 8, în timp ce Brescia a retrogradat, în urma unui baraj pierdut în fața lui Udinese. Răducioiu a fost transferat de AC Milan, iar Hagi și Sabău au mers în Serie B alături de Lucescu, reușind imediat promovarea. 

Tot în sezonul 1992/93, la Brescia s-a aflat în lot și Dorin Mateuț, care a evoluat însă doar de patru ori, fără a se remarca. Ulterior, și Dănuț Lupu a îmbrăcat tricoul „Rândunelelor”, de asemenea fără realizări importante. 

NICIUN GG ÎN ULTIMELE 6 „DIRECTE” DIN SERIE A

De la celebrul 3-3 din septembrie 2001, rămas legendar datorită sprintului lui Carlo Mazzone spre peluza atalantină, s-au mai disputat doar 6 meciuri în Serie A, între cele două echipe. Niciodată nu au marcat ambele și numai în două rânduri au fost over 2,5 goluri. Tu ce pariezi azi?

JOACĂ LA SUPERBET.RO ȘI OBȚINE BONUSURILE DE BUN VENIT!

Trăiește și mai intens meciurile din campionatul italian. Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Sau alege-l pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei plus 300 rotiri gratuite în Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot. Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. Hai online și SuperJoacă! Intră și în agenție unde ai din nou la dispoziție Pariul Șansă, cel care-ți poate plăti SuperBani pe biletele cu cel puțin 11 evenimente, pe care pierzi un singur meci!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

“Cocoșii” sunt cocoși și peste hotare! Giroud și flota franceză atacă insula vecină! Spania și Italia le sunt deja la picioare!

Fotbalul ne umple săptămâna! Pariază la Superbet pe zecile de meciuri din primele divizii ale Spaniei, Angliei și Italiei!

Jackpot record plătit de Superbet.ro! Vezi cât de mare e și Superjoacă să câștigi tu unul și mai mare!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close