GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Doar Bielsa a crezut în promovarea lui Leeds. Maradona a făcut-o pe Napoli campioană, iar Abreu a bătut scăriță un penalty la Mondial

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 17:21 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 17:23

“Atunci când te afli printre nebuni, devii şi tu nebun, ba mai mult, găseşti că nebunia asta are puţin farmec”, a spus Henryk Sienkiewicz despre cei care nu s-au lăsat niciodată îmblânziți. Iar fotbalul e plin de astfel de personaje, hulite și arătate cu degetul de multe ori, dar fără de care acest sport n-ar fi ajuns niciodată atât de iubit pe planetă. Iată un top al celor mai “nebuni” jucători și antrenori care au fost văzuți în ultima vreme pe stadioane! Desigur, vorbim despre nebunia frumoasă a sportului rege.

Dechide cont online la Superbet și pariază pe echipele cărora nu le lipsește adrenalina, datorită personajelor spumoase care populează vestiarele respective!

Doar Marcelo Bielsa s-a băgat la promovarea lui Leeds

Ce antrenor cinic și-ar asuma promovarea unui gigant ca Leeds, care a stat 16 ani în ligile inferioare și care vine după câteva eșecuri uriașe, în ultimii ani? Probabil că nu mulți, iar cel care a spus da este Marcelo Bielsa. Argentinianul și-a câștigat renumele de „El Loco” după episoade incredibile petrecute în cariera lui de antrenor. A dus-o pe Bilbao până în finala Ligii Europa, jucată în 2012 la București, dar a fost dat afară de basci pentru că l-ar fi bătut pe îngrijitorul gazonului de pe San Mames, pentru că nu i-a plăcut cum a tăiat iarba. A mers apoi la Marseille, dar a fost concediat pentru că s-a certat cu absolut toată lumea din club. La Lazio și-a dat demisia după două zile, pentru că nu i s-au adus jucătorii ceruți, iar la Lille a fost suspendat de propriul club. Pe Leeds o va reduce însă în Premier League, la 16 ani de la ultima participare, și „El Loco” are Yorkshire la picioare și trofee în 7 țări din lume.

Pariază la Superbet pe ultimele partide ale lui Leeds în Championship, cu Derby și Charlton!

Maradona, un zeu printre muritorii de la Napoli și dezastrul de la WC 1994

Vezuviul n-a văzut în viața lui decât două titluri de campioană câștigate de Napoli, ambele în era lui Maradona. Napoletanii spun deja că doar un nou „El Pibe” ar putea repeta performanța, dar el se numește Messi și a fost arestat de Barcelona, cu toate că Napoli încearcă să-l aducă pe final de carieră, ca un remake al vremurilor de mult apuse. Că a mai adus una din cele doar două Cupe Mondiale ale Argentinei, cea din 1986, este un alt argument pentru unicitatea lui “Don Diego”. Dar, din păcate pentru el și nu numai, Maradona n-a fost doar acesta. Scandalul de dopaj de la Mondialul din SUA 1994 și numeroasele momente când apare groggy în public, dar și pe băncile unor echipe unde s-a aventurat să antreneze, l-au scos pe Diego din rândul nonconformiștilor și l-au dus puțin mai departe și mai jos.

Vino în agențiile Superbet, creează un bilet cu 13 meciuri cu cote de la 1,30 în sus și beneficiază din nou de Pariul Șansă!

Karata lui Cantona, Panenka lui Abreu sau eliminările lui Roy Keane?

Fotbalul ne-a oferit însă o pleiadă de momente care nu au rival în domeniul ieșitului din standarde. Când îi enumeri pe cei mai frumoși nebuni ai fotbalului ultimilor 30 de ani, nu poți să nu vorbești despre Eric Cantona, om cu 143 de meciuri la Manchester United, dar care a intrat în picaj în fotbal după ce, în ianuarie 1995, i-a aplicat o lovitură de 'kung-fu' unui fan al lui Crystal Palace, care a avut remarci rasiste la adresa sa.

Unul care și-a câștigat pe teren renumele de „El Loco” este Sebastian Abreu, cel care s-a gândit să tranșeze sfertul cu Ghana, de la Mondialul din Africa de Sud 2010, printr-o scăriță. Să faci asta într-un moment când niciun uruguaian din lume nu mai respira, nu poate fi decât o sămânță de nebunie. Cele 34 de echipe schimbate în carieră, precum și faptul că la vârsta de 43 de ani încă mai joacă fotbal profesionist, la Boston River, în prima ligă uruguaiană, i-au bătut în cuie renumele de „El Loco”. Abreu a venit și pe Arena Națională din București, în februarie 2012, pentru amicalul dintre România și Uruguay, încheiat 1-1.

De asemenea, nu trebuie să-i uităm nici pe alți duri ai fotbalului mondial! Îi amintim doar pe Roy Keane și ale sale 11 cartonașe roșii văzute în Premier League și pe Vinnie Jones, actorul de la Hollywood cu 42 de meciuri pentru Chelsea și care a rămas în istorie ca omul care era să-l lase fără urmași pe Paul Gascoine. Desigur, Gennaro Gattuso, Daniele De Rossi sau Stefan Effenberg pot intra oricând în topul “câinilor” de fotbaliști.

Adrian Mutu, nebunul nostru genial!

Emil Cioran a dat o altă definiție nebuniei și a spus că este introducerea speranţei în logică. Este motivul pentru care sunt posibile povești de viață precum cea a lui Mario Balotelli, creatorul celebrului "WHY ALWAYS ME?", dar și fotbalist care are nevoie de ajutor pentru a se îmbrăca la antrenamente. Provenit dintr-o familie cu origini africane, dar înfiat de o familie italiană, Mario a fost mereu un jucător greu de strunit și, da, puțin “pazzo”, cum zic italienii.

Zlatan Ibrahimovic este un alt jucător care nu mai are nevoie de prezentări și care a scris în propria autobiografie că el a ieșit din Rosengard (cartierul rău famat din Malmo în care a crescut), dar Rosengard n-a ieșit niciodată din el, ba dimpotrivă, l-a adus mereu și pe teren. Antonio Cassano, 400 de meciuri în Serie A, a fost și el mereu un jucător capricios și plin de personalitate, dar s-a potolit după ce a aflat că suferă cu inima.

L-am lăsat la urmă pentru aplauze în picioare pe Adrian Mutu, om cu 104 goluri în Serie A, dar care va suferi mereu de pe urma episodului Chelsea & Mourinho. O performanță frumoasă cu selecționata noastră de tineret poate străluci însă oricând mai mult decât nebuniile tinereții!

Urmărește secțiunea de ȘTIRI de pe site-ul și de pe aplicația Superbet! Află în timp real statistici și informații despre cele mai în formă echipe, astfel încât să știi ce să pariezi!

Bonus de Bun Venit sau Pariul Șansă? Ce alegi?

Vino la Superbet și pariază live sau premeci pe jocurile nebune ale frumoșilor nebuni din fotbal, iar la final poți fi răsplătit! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, deschide cont, depune și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport ce poate ajunge până la 500 de lei! Dacă preferi agențiile de cartier, trece-le pragul cu încredere și beneficiază în siguranță de Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

de Gigi Stancu, Superbet

Cel mai palpitant ”play-out” de la introducerea actualului sistem în prima ligă

Vezi cine sunt favoriții lui Mihai Leu la Hungaroring și află Superdetaliile care te ajută să pariezi informat!

Secretele Realului pentru probabila câștigare a celui de-al 34-lea titlu din istorie și al doilea din era Zizou

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
emilou
emilou  •  19 Iulie 2020, 13:00

L-ati uitat pe Di Canio. Felicitari, Marcelo Bielsa! Nu pot uita meciul Argentina - Suedia 1-1 de la Mondialul din 2002. Suedia, in afara de golul pe contraatac n-a iesit la mai mult de 30m de poarta.

1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  19 Iulie 2020, 09:03

Autorul nu l-a văzut vreodată jucând pe Effenberg. Pacat. E clar ca daca ar fi citit vreo carte a lui Sienkiewicz nu mai baga “la oala” nume acolo de fotbaliști retrași doar sa para ca are cultura fotbalistică

fibra
fibra  •  18 Iulie 2020, 12:28

Loco ne Loco felicitari Marcelo si conducatorilor ca te-au mentinut dupa ce anul trecut Leeds a ratat o promovare la un moment dat sigura.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează