GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Importanța abilităților sociale în viața de zi cu zi

Articol de GSP - Publicat joi, 07 martie 2024 10:19 / Actualizat joi, 07 martie 2024 10:19

Abilitățile sociale ne afectează viața în fiecare zi, de la modul în care adresăm un simplu Bună ziua în clădirea de birouri în care lucrăm, până la felul în care reușim - sau nu - să construim o relație de lungă durată cu oamenii din viețile noastre. În acest articol poți descoperi de ce abilitățile sociale sunt considerate atât de importante în viața de zi de zi. 

Abilitățile sociale încurajează dialogul între tineri

În prezent, o mare parte dintre interacțiunile sociale se petrec online, iar rata depresiei în rândul adolescenților a crescut cu până la 30% în ultimii 5 ani. 

Abilitățile sociale încurajează comunicarea, iar comunicarea contribuie la formarea unei rețele sociale prin intermediul căreia beneficiezi de susținere. 

Abilitățile sociale cresc nivelul de empatie

Dezvoltarea abilităților sociale face dialogul mai ușor deoarece interlocutorii sunt mai dispuși să asculte și să înțeleagă punctele de vedere ale celor din jur. Atunci când vezi cum reușesc ceilalți să depășească momentele dificile, ai ocazia să descoperi o mulțime de moduri în care să gestionezi propriile probleme. 

Persoanele care au cunoștințe precare despre ce este sindromul Asperger înțeleg  cu greutate cât de dificilă este viața unei persoane care nu reușește să empatizeze cu cei din jur și riscă să eticheteze cu superficialitate acești indivizi. 

Abilitățile sociale îți înlesnesc accesul în diferite grupuri 

Apartenența la un anumit grup social este extrem de important pentru ființa umană. Sentimentul de apartenență reduce sau elimină senzația de izolare și ameliorează calitatea vieții din punct de vedere social, mental și emoțional. Persoanele care sunt acceptate într-un grup sunt mai fericite și se simt mai mulțumite și mai împlinite. 

Abilitățile sociale sunt utile în relațiile de afaceri și în cele personale

Abilitatea de a susține o conversație, de a asculta activ, de a te implica este necesară atât în relațiile personale cât și în cele de afaceri. Având în vedere progresul tehnologic, s-a încercat o politică a ușilor închise, care s-a dovedit că nu funcționeză. Prezența socială puternică și abilitatea de a crea legături sociale a rămas, pentru specia umană, o resursă neprețuită. 

Abilitățile sociale sunt esențiale pentru o viață lungă și sănătoasă

Stilul modern de viață lasă foarte puțin timp liber pentru interacțiuni sociale în afara familiei. Cei mai mulți dintre noi avem un cerc social foarte restrâns, care include doar câțiva prieteni, motiv pentru care ne simțim singuri și speriați să nu rămânem singuri de-a binelea în viitorul apropiat. 

Construirea unei vieți sociale implică muncă, efort, perseverență, atenție, empatie, răbdare și toleranță. Concentrarea în această direcție îi face pe oameni mai optimiști și mai deschiși, iar asta vine la pachet cu o stare generală de bine care combate efectele negative ale stresului. 

Abilitățile sociale te ajută să inițiezi contactul cu alte persoane

Abilitățile sociale sunt apreciate mai ales atunci când te ajută să abordezi persoane necunoscute, fie că este vorba despre parteneri de afaceri, de potențiali prieteni sau de conversația cu un/o posibil(ă) partener(ă). 

Persoanele care reușesc să inițieze un astfel de contact sexual într-un mod plăcut au ocazia de a cunoaște o mulțime de persoane noi și de a beneficia de avantajele unui cerc social larg. Prin urmare, ele ajung să cunoască tot mai mulți oameni noi și să ducă o viață mulțumitoare și bogată în noi experiențe. 

Abilitățile sociale te ajută să fii îndrăgit

Având în vedere că de abilitățile tale sociale depinde să cunoști oameni noi, e evident că a reuși să te faci plăcut este de natură să consolideze relațiile aflate la început de drum. Astfel, ajungi să beneficiezi de o mulțime de oportunități care îți vor îmbunătăți viața. 

Nu uita că oamenilor le place să aibă încredere în cei din jurul lor. Asta îi ajută să se simtă bine. Și niciodată nu primești o a doua șansă ca să faci impresie bună.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close