GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Legendarul Mircea Lucescu și supermeciurile contra fostelor echipe! O bate diseară și pe Shaktior?

Articol de GSP - Publicat marti, 25 august 2020 15:25 / Actualizat marti, 25 august 2020 15:28

Autor: Alex Molico, Superbet

Cea mai comentată semnătură din această vară în Est e cea pusă de Mircea Lucescu pe contractul cu Dinamo Kiev. După 12 ani în care a reușit s-o aducă pe Shaktior la statutul de adversar cu puteri egale al lui Dinamo Kiev, Il Luce a plecat la Zenith, apoi a ajuns selecționerul Turciei iar acum s-a reîntors în campionatul pe care l-a câștigat de 8 ori, o ligă în care este cel mai titrat antrenor! În palmares, Il Luce mai are asemenea revederi cu echipe la care a reușit performanțe notabile. Un antrenor cu o carieră fabuloasă marcată de mai multe asemenea momente care ne fac să urmărim cu atenție cum îi va fi acest sezon în Ucraina, unde Dinamo Kiev pornește cu șansa a doua în lupta pentru supremație cu Shaktior! Deschide cont online la Superbet.ro și obține Bonusul de bun Venit care se acordă la primele 3 depuneri!

Prima revedere cu o fostă!

Prima fostă echipă a antrenorului Mircea Lucescu pe care viitorul IL LUCE a întâlnit-o a fost Corvinul Hunedoara, echipă preluată de antrenorul-jucător Mircea Lucescu în Divizia B, promovată și dusă până în cupele europene. Lucescu a jucat 11 meciuri contra Corvinului, în calitate de antrenor al lui Dinamo: 7 victorii, două remize și două înfângeri. Descarcă gratuit aplicația Superbet și alătură-te celor peste 2.000.000 de pariori români care au instalat-o și se bucură de multiplele ei beneficii!

SuperDuel italian în Serie B

Cariera lantrenorului Mircea Lucescu a ajuns una cu anvergură internațională, după Revoluție și Coppa del Mondo Italia ’90. În fotbalul italian, prima revedere cu o fostă echipă la care antrenase au fost meciurile contra echipei Pisa în Serie B. A bătut cu 4-1 “acasă”, la Brescia și a pierdut cu 2-4 în deplasare, pe terenul echipei care-l “transferase” în 1990-1991, primul sezon 100% de libertate pentru fotbalul românesc.

Cele mai personale dueluri cu Supertrecutul său

Au venit câțiva ani mai târziu meciurile contra lui Dinamo, cu Dinu antrenor. Marele său prieten dar și rival. Dinu era căpitan la Dinamo, Lucescu era căpitan la națională în perioada în care cei doi câștigau ca jucători 7 titluri cu Dinamo și se calificau cu România la Mondialul din Mexic, 1970. Cei doi și-au împărțit victoriile și titlurile. În 1998, Dinamo câștiga cu 4-1 în Giulești și Dinu îi arăta faimosul prosop lui Il Luce. Totuși, în retur, Il luce a bătut cu 1-0 în deplasare și la finalul ediției a câștigat titlul. 

Doi ani mai târziu, deși Rapid a avut avantaj în meciurile directe, 6-3 (4-1, respectiv 1-2), Dinamo antrenată de Cornel Dinu a câștigat titlul cu 12 puncte avans.

Dueluri superincendiare în Turcia

În Turcia, după ce-a luat SuperCupa Europei cu Galata și-a făcut-o campioană, Il luce a trecut pe banca lui Beșiktaș. Trecere inspirată. Lucescu a câștigat titlul și cu vulturii și în cele 4 meciuri contra Galatei a bătut-o de 3 ori, cel de-a patrulea duel fiind o remiză albă.

Tată contra fiu, Superepisod în serialul Lucescu vs propria-i istorie!

Pe axa timpului, a venit duelul contra Rapidului, antrenat de Răzvan Lucescu. Fiul și-a învins cu 1-0 tatăl, chiar la Donetsk. Meci în manșă unică, în formatul de atunci al Cupei UEFA. În legendarul sezon UEFAntastic în care giuleștenii au ajuns până în sferturile Cupei UEFA unde au fost eliminați de către Steaua. “A fost un şoc pentru că am realizat că era pentru prima dată când eu mă bucuram pentru o înfrângere a lui… Am plâns tare de tot! Aşa a fost… Am lacrimi în ochi şi acum pentru că sunt momente care-ţi sunt adânc întipărite, care-ţi rămân. Rămân datorită unor trăiri speciale. Aia o fost o trăire cu totul specială”, a declarat Răzvan într-un interviu realizat de Cristian Blănuță pentru Fanatik.

O revedere obligatorie pentru o istorie completă

Ajungem cel mai aproape de noi. O revedere specială a fost amicalul împotriva României. O națională pe care în anii ’80, Il Luce o adusese între cele mai bune 8 ale Europei și o calificase la Europeanul găzduit și câștigat de Franța în 1984. Selecționer al Turciei, Mircea Lucescu a fost învins de Tricolorii pregătiți de Cosmin Contra cu 2-0! Un detaliu interesante este acela că autorul dublei care a stabilit scorul meciului, Gicu Grozav, evolua în acea perioadă în Turcia la Karabukspor.

Acum, Klasychne Derby episodul 190, primul pe banca „dușmanului”

Pe 16 mai 2004, Lucescu semna cu Shaktior. Venea cu misiunea de a o transforma într-un rival capabil să se bată parte-n parte cu Dinamo Kiev. A reușit. A debutat tot în Supercupă și-a pierdut greu, la penalty-uri în fața lui Dinamo Kiev. Dar în cei 12 ani pe banca minerilor din Donetsk a pregătit 45 de Klasychne derby, câștigând 21, a remizat în 14 și a pierdut 10. S-a despărțit de Shakhtar lăsând-o în avantaj în meciurile directe cu Dinamo Kiev, o performanță care mult timp părea imposibilă. Ultimul meci pe banca lui Shaktior a fost un 3-0 contra lui Dinamo Kiev, pe 1 mai 2016. Aflăm diseară cum continuă legenda. Și ne dorim ca în timp, cei din Donetsk să-l înțeleagă și să scoată din magazie, statuia pe care i-au făcut-o și pe care n-au mai dezvelit-o de supărare. Il Luce e un monument și pentru fotbalul ucrainian și e nevoie de cineva ca el lângă un colos cum e Lobanovskyi, dispărut prematur la 63 de ani, superplini. La 75 de ani, Lucescu pare că mai are multe de arătat și câștigat! Să ne bucurăm de cât mai multe pariuri vezi în meciurile lui. Superoferta pe meciul de azi e aici!

Bonus de bun Venit Online, Pariul Șansă în agenție și retrageri nelimitate prin transfer bancar

Trăiește și mai intens meciurile din cele mai tari campionate! Deschide cont online la Superbet și încasează Bonusul de Bun Venit Sport, care poate ajunge până la 500 de lei! Sau alege-l pe cel de Casino, care poate ajunge până la 1.200 de lei plus 300 rotiri gratuite în Shining Crown, Burning Hot și 20 Super Hot. Iar ca totul să fie Super, beneficiezi de retrageri fără limită de sumă, dacă optezi pentru transfer bancar! Pentru retragerile pe card, suma maximă a crescut de la 45.000 de lei la 200.000 de lei. Hai online și SuperJoacă! Intră și în agenție unde ai din nou la dispoziție Pariul Șansă, cel care-ți poate plăti SuperBani pe biletele cu cel puțin 11 evenimente, pe care pierzi un singur meci!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

SuperCampionatul s-a întors! Transformă-l într-o competiție profitabilă pe Superbiletele tale!

SuperCampionatele care dețin supremația în Europa! Vezi cotele pe campioanele sezonului 2020-2021!

Un bucureștean a câștigat la Superbet 423.000 de euro! E cel mai mare câștig din istoria pariurilor sportive din România

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează