GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Legendele fotbalului care au purtat cu mândrie numărul 13! Care e favoritul tău?

Articol de - Publicat luni, 13 iulie 2020 17:59 / Actualizat luni, 13 iulie 2020 18:15

Autor: Siviu Elisei, Superbet

Încă din cele mai vechi timpuri, superstițiile și-au lăsat adânc amprenta în tradițiile și obiceiurile popoarelor, oamenii respectându-le cu strictețe din generație în generație, transmițând mai departe doleanțele și cuvântările străbunilor. Recunoscut ca un simbol al ghinionului, numărul 13 n-a fost ocolit nici de credințele marilor personalități ale fotbalului european. Echipe prestigioase precum Arsenal sau campioana Liverpool, au ales să nu includă numărul 13 în opțiunile lotului, considerându-l un factor decisiv al rezultatelor echipei. Să fie acesta motivul pentru care formațiile au performat în tot acest timp, n-avem de unde să știm, cert e că anumiți jucători au demonstrat că superstițiile n-au nicio valoare pentru ei, reușind SuperPerformanțe cu numărul 13 pe spatele tricoului. Află cine sunt marile legende și ce au reușit acestea de-a lungul carierei! Vrei să-ți începi activitatea de parior? Înregistrează-te aici pe platforma Superbet și aruncă o privire peste cele mai importante meciuri!

Michael Ballack, distrugătorul de mituri

Pasele precise și golurile spectaculoase au fost doar câteva din semnăturile pe care marele mijlocaș german, Michael Ballack, le-a lăsat fotbalului în perioada anilor 1995-2012. De la FC Chemnitzer până la Bayern Leverkusen (exceptând Kaiserslautern) și Chelsea, Michael Ballack a purtat cu mândrie numărul 13 pe spate, reușind să evolueze meci de meci și să-și ridice fanii în picioare cu goluri în cele mai neașteptate momente. Un magician are întodeauna un as în mânecă, iar Michael Ballack n-a dus niciodată lipsă de inspirație, distrugând mitul numărului 13 și povestea ghinionului nesfârșit. Naționala Germaniei s-a bucurat mai bine de un deceniu de reușitele renumitului jucător. În 98 de meciuri jucate în tricoul Germaniei, Ballack a marcat 42 de goluri, fiind unul dintre jucătorii de bază ai nemților la Euro 2004 și Mondialul din 2006, găzduit chiar de Germania. Totuși... e posibil ca în Finala Ligii Campionilor pierdută de Leverkusen în fața Realului, numărul 13 să nu-l fi ajutat. Va fi azi un 13 norocos pentru Real în deplasarea de la Granada, sau din contră, Galacticii vor suferi un eșec istoric în urma căruia lupta pentru titlul din Spania va fi relansată?

Alessandro Nesta, 13-le Italiei!

După 10 ani petrecuți în lotul Diavolilor Roșii de la Milan, Alessandro Nesta își merită insigna de veteran al echipei, atât în Hall Of Fame-ul clubului, cât și în rândurile fanilor. Un mijlocaș excelent cu capacități fabuloase de leader, așa l-am putea descrie pe Alessandro Nesta, unul dintre cei mai longevivi jucători ai milanezilor. Italianul a purtat în peste 220 de meciuri tricoul cu numărul 13, conducându-și echipa către nenumărate victorii. Numărul ghinionist a fost cu noroc și pentru acesta, jucând pentru Lazio și AC Milan. Nesta a cucerit Scudetto de trei ori, prima oară cu Lazio în ediția 1999-2000 și apoi de două ori cu AC Milan în  sezoanele 2003-2004, 2010-2011. Descarcă aplicația Superbet și vezi în direct cele mai tari meciuri din fotbalul italian și prinde cele mai bune cote din România pe orice eveniment sportiv preferi să joci!

Park Ji-Sung, un 13 asiatic de neegalat! 

Vă amintiți de Park Ji-Sung, 13-le Diavolilor Roșii de la Manchester United? Mijlocașul sud-coreean din perioada de glorie a lui Manchester United a făcut și el parte din careul celor mai buni jucători care au purtat tricoul cu numărul 13. În cei 7 ani jucați în Premier League, Park Ji-Sung și-a făcut simțită prezența în peste 130 de meciuri, marcând 19 goluri pentru echipa antrenată, la acea vreme, de Sir Alex Ferguson. Sud-coreeanul nu s-a lăsat intimidat de superstițiile din sfera numerologiei și a cucerit în tricoul lui Manchester, titlul de 4 ori și Liga Campionilor în sezonul 2007-2009. În primul sezon fără Park Ji Sung, Man United pierdea acasă în fața lui CFR Cluj, chiar pe Old Trafford, în Liga Campionilor. Azi, în România, CFR Cluj se poate bucura de un luni 13 care s-o mențină în lupta pentru titlul de campioană sau din contră, cifra 13 o poate îndepărta posibil decisiv de locul 1, dacă va fi învinsă acasă de Gaz Metan.

Danny Murphy, controversatul 13 al lui Fulham!

Spre deosebire de marile rivale, Fulham i-a oferit unuia dintre cei mai buni jucători tricoul cu numărul 13. Danny Murphy a fost o emblemă a celor porecliți “The Cottagers”. Duo-ul Danny Murphy – Damien Duff este recunoscut pentru pasele decisive, fiind unul dintre duo-urile care vor rămâne mult timp în memoria fanilor lui Fulham. Cât timp Danny Murphy a jucat cu numărul 13 pe spate, Fulham a performat doar în Premier League. Pură coincidență sau numărul 13 să fie chiar norocos pentru mijlocașul englez? În doar 5 sezoane, Danny Murphy a jucat 169 de meciuri și a marcat 17 goluri pentru Fulham. Impresionantă evoluție, nu-i așa?

Maicon, uriașul lui Inter!

Mitul numărului 13 e un mit pe care Maicon l-a distrus prin SuperPerformanțele sale în tricoul lui Inter. Exact în perioada în care Cristian Chivu era aplaudat de întreaga Italie pentru meciurile excelente, Maicon Sisenando juca pe postul de mijlocaș dreapta la aceeași echipă. De neoprit cu mingea la picior, Maicon a fost unul dintre fundașii cu ele mai multe pase de gol. În cele 6 sezoane petrecute la Inter, Maicon a numărat 16 reușite în 177 de meciuri. Brazilianul a fost unul dintre cei mai longevivi jucători ai “Marelui Șarpe” Inter Milano. 

Colin Doyle, portarul de 13 stele!

De obicei, goalkeeperii echipei își rezervă tricourile cu numărul 1 sau 99, fiind o tradiție a portarilor de pretutindeni să-și aleagă primul sau ultimul număr. Colin Doyle a ales să nu se alăture acestui obicei și a sfidat această regulă nescrisă alegând numărul de care toată lumea se ferește(13). Uriașul care a jucat la Birmingham, timp de 12 ani, este primul portar din fotbalul englez care a ales să distrugă mitul ghinionist al numărului 13.  În prezent, acesta joacă în Scoția pentru Heart of Midlotian și se luptă pentru promovarea în prima ligă a scoțienilor.

Bonus de Bun Venit sau Pariul Șansă? Ce alegi?

Oricum ți-ai face planul pe săptămâna aceasta, ia în calcul că oferta Superbet e plină de fotbal de cea mai bună calitate. Vino la Superbet și pariază live sau premeci pe jocurile care te inspiră, iar la final poți fi răsplătit! Alege online-ul, pe site sau direct din aplicația de mobil, și poți încasa imediat un Bonus de Bun Venit Sport în valoare de până la 500 de lei! Dacă preferi agențiile de cartier, trece-le pragul cu încredere și beneficiază în siguranță de Pariul Șansă, reintrodus la cererea jucătorilor adevărați!

#PARIEMPEBINE #ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER

Fotbalul ne umple săptămâna! Pariază la Superbet pe zecile de meciuri din primele divizii ale Spaniei, Angliei și Italiei!

Pariul Șansă a revenit la Superbet! Vino în agenții și Superjoacă!

Jackpot record plătit de Superbet.ro! Vezi cât de mare e și Superjoacă să câștigi tu unul și mai mare!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează