GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Rivalii lui Drăgușin de la Tottenham

Articol de GSP - Publicat luni, 04 martie 2024 23:17 / Actualizat luni, 04 martie 2024 23:17

Transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham a ținut capul de afiș la începutul anului 2024, fiind inclus în topul mutărilor din perioada de iarnă în fotbalul european. Pe cât de mare a fost entuziasmul la momentul oficializării transferului la Tottenham, la fel de mare a fost și dezamăgirea fanilor care au văzut că Drăgușin nu a reușit să se impună printre titularii formației londoneze. Pe Betano am analizat care sunt rivalii lui Drăgușin la Tottenham, pentru a vedea ce au în plus jucătorii care îl țin pe internaționalul român în afara primului ”11”.

De la integralist la rezervă

În vârstă de 22 de ani, Radu Drăgușin a avut pe masă două oferte concrete, de la Bayern Munchen și de la Tottenham, alegând să meargă la echipa din Premier League. Timpul va dovedi dacă a fost inspirat sau nu, dar deocamdată cifrele fundașului român sunt departe de așteptări.

După ce jucase în toate minutele pentru Genoa în actualul sezon din Serie A, Radu Drăgușin s-a trezit la Tottenham într-un alt film, fiind abonat la postul de rezervă.

Doar trei meciuri a apucat Drăgușin să bifeze în tricoul lui Tottenham, adunând în total doar opt minute pe teren, ceea ce reprezintă o îngrijorare majoră pentru selecționerul Edward Iordănescu în perspectiva turneului final programat în vara acestui an și unde BETANO este Sponsor Oficial Global al EURO 2024.

Meciurile lui Radu Drăgușin la Tottenham

14.01.2024: Manchester United - Tottenham Hotspur 2-2
a intrat în minutul 85 în locul lui Oliver Skipp;

31.01.2024: Tottenham Hotspur - FC Brentford 3-2
a intrat în minutul 88 în locul lui James Maddison;

03.02.2024: FC Everton - Tottenham Hotspur 2-2
a intrat în minutul 89 în locul lui Pierre-Emile Højbjerg.

”Vinovați” pentru statutul de rezervă pe care Drăgușin îl are momentan la Tottenham sunt Cristian Romero și Micky van de Ven, fundașii centrali preferați de antrenor Ange Postecoglu pentru a juca titulari meci de meci indiferent de competiție.

În vârstă de 25 de ani, Cristian Romero este campion mondial cu naționala Argentinei și a adunat în acest sezon 21 de meciuri pentru Tottenham în Premier League, având peste 1600 de minute pe teren. Romero ajungea la Tottenham în 2022 de la Atalanta în schimbul a 50 de milioane de euro și are contract cu "Lilywhites" pânâ în 2027.

De-o seamă cu Drăgușin, olandezul Van de Ven a strâns la rândul său 17 meciuri și peste 1400 de minute pe teren în tricoul lui Tottenham. Van de Ven a fost transferat de gruparea londoneză în vara lui 2023 de la Wolfsburg pentru 40 de milioane de euro. La fel ca Drăgușin, apărătorul din Țările de Jos are contract până în 2030.

În articol, spre deosebire de Infografic, am inclus și cifrele din ultimul meci disputat de Tottenham contra lui Crystal Palace în campionat (3-1), meci în care Romero a marcat un gol fiind titular în apărare alături de Van de Ven, în vreme ce Drăgușin a rămas încă o dată rezervă neutilizată.

Drăgușin, imbatabil la jocul aerian înaintea transferului la Tottenham

Pe lângă faptul că era titular incontestabil la Genoa, Drăgușin a plecat din Serie A lider la capitolul dueluri aeriene (59).

Liderul duelurilor la cap din Premier League la ora actuală potrivit statisticilor oficiale oferite de Premier League este olandezul Virgil van Dijk de la Liverpool (112), în timp ce Cristian Romero este primul dintre jucătorii lui Tottenham (48), cu Micky van de Ven pe locul trei (23).

În puținele minute jucate pentru londonezi Drăgușin a adunat două dueluri aeriene câștigate.

Cariera lui Drăgușin până să ajungă la Tottenham

Radu Drăgușin, care a împlinit 22 de ani pe 3 februarie, şi-a început cariera la Juventus Next Gen, iar în sezonul 2020-2021 a avut o prezenţă la Juventus Torino, care a fost şi meciul de debut în Serie A. "Bătrâna Doamnă" l-a împrumutat succesiv la Sampdoria, Salernitana şi Genoa, ultima activând în cele din urmă o clauză de transfer.

În acest sezon fundaşul central român a bifat 19 meciuri la Genoa şi a marcat două goluri, cu Hellas Verona şi Inter Milano. Evoluțiile bune și foarte bune l-au adus pe Drăgușin pe radarul marilor echipe din Europa, Tottenham, Bayern, AC Milan sau Napoli fiind printre candidatele la semnătura românului.

La data de 11 ianuarie 2024, Drăgușin a semnat un contract cu Tottenham Hotspur valabil până în iunie 2030. Cei de la Spurs au plătit clubului italian Genoa suma de 25 de milioane de euro, acesta devenind astfel cel mai scump fotbalist român din toate timpurile. O afacere excelentă pentru ”Grifonul” genovez, care plătise pentru transferul lui Drăgușin de la Juventus suma de 5,5 milioane de euro, plus 1,8 milioane de euro în bonusuri condiționate.

Vezi toate știrile Betano

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează