GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Roma – Inter, derby între echipele cu „lipici” la români

Articol de - Publicat vineri, 17 iulie 2020 18:12 / Actualizat vineri, 17 iulie 2020 18:21

Adversare în această etapă din Serie A, Roma și Inter au avut conexiuni importante cu fotbalul românesc în ultimele două decenii și nu numai. De-a lungul timpului, nouă reprezentanți am avut în tricourile celor două echipe care pot fi urmărite în duel direct, duminică, de la ora 22:45 pe site-ul și aplicația Superbet. Deschide cont la Superbet și obține Bonusul de Bun Venit Online care poate ajunge până la 1.200 Lei și 300 rotiri gratuite în trei superjocuri!

UN SINGUR ROMÂN A JUCAT PENTRU AMBELE SUPERECHIPE

El este Cristi Chivu. Mai mult, el a cucerit și trofee pentru cele două. În 2003, Chivu era cumpărat de Roma de la Ajax și stătea pe Olimpico 4 ani, trecându-și în cont o Cupă a Italiei, chiar după o finală cu Inter. În acea vară, clubul din Milano plătea 17 milioane de euro pentru fostul căpitan al tricolorilor. Pe Giuseppe Meazza, Chivu s-a integrat perfect. A câștigat titlul în primul an, repetând performanța în următoarele două sezoane. Anul 2010 a fost însă cel mai prolific pentru fundașul român. Cu Mourinho pe bancă, Inter a reușit tripla istorică: „Scudetto”, Cupa Italiei și UEFA Champions League, trofee la care s-au adăugat apoi triumfurile din Supercupa Italiei și Campionatul Mondial al Cluburilor. În 2014, Chivu își anunța retragerea din fotbal, după 7 ani în tricoul „nerazzurro” și 9 trofee câștigate. 

ALȚI ROMÂNI LA INTER

Chivu e cel mai titrat fotbalist român din cei nouă care au jucat pentru cel puțin una dintre cele două echipe, însă pentru a-l găsi pe primul, din punct de vedere cronologic, trebuie să facem un salt de 73 de ani în trecut. În 1947, Nicolae Simatoc pleca de la Carmen București la Inter Milano, jucând două sezoane, fără a avea însă vreo performanță notabilă într-o perioadă în care fotbalul italian era dominat de AC Torino. 

La jumătatea sezonului 1999-2000, Adrian Mutu impresiona la Dinamo și era cumpărat de Inter. „Briliantul” nu a jucat decât 10 meciuri pentru Inter, fiind apoi cedat la Verona. 

În 2009, la doar 18 ani, Denis Alibec ajungea și el pe Giuseppe Meazza. După ce a impresionat la echipa Primavera, actuala vedetă a Astrei a debutat la echipa mare în noiembrie 2010. A fost singura partidă în Serie A pentru Alibec.

În 2013, a venit rândul lui George Pușcaș și Ionuț Radu să fie cumpărați de echipa din Milano. Atacantul român a bifat 4 meciuri în Serie A, fiind folosit și în Europa League. Portarul naționalei, care a jucat o singură dată pentru echipa de seniori, este în continuare sub contract cu Inter, dar a fost împrumutat la Avellino, Genoa și Parma. Presa italiană scrie că din sezonul viitor, Radu va fi păstrat în lot, ca soluție de rezervă pentru titularul de drept, Handanovic. De-a lungul timpului, Zicu, Daminuță și Răzvan Popa, au fost în proprietatea clubului Internazionale Milano, dar nu au apucat să joace nici măcar un minut la seniori. 

În afara jucătorilor, Inter a avut și un antrenor român. În decembrie 1998, Mircea Lucescu părăsea Rapidul pentru o nouă aventură în Serie A, dar nu termina sezonul pe banca „nerazzurrilor”. Instalează aplicația Superbet, urmărește meciurile preferate și pariază oricând și de oriunde!

ROMÂNII ROMEI

Chiar dacă nu a câștigat vreun trofeu, Bogdan Lobonț este jucătorul care a petrecut cel mai mult timp în lotul uneia dintre cele două adversare care se înfruntă duminică. Fostul portar al tricolorilor a petrecut 9 sezoane pe Olimpico, din 2009 până în 2018, când s-a retras. În tot acest timp, „Pisica” a apărat de doar 22 de ori în Serie A, având apariții și în Cupa Italiei și în competițiile continentale. 

Adrian Piț, care a bifat 2 meciuri în Serie A și Adrian Stoian, cu o singură prezență, în 2008, sunt alți doi compatrioți care au jucat în tricoul giallorosso. De-a lungul timpului, Roma a mai avut români, la echipa Primavera, doi dintre cei mai cunoscuți fiind Claudiu Bumba și Mihai Bălașa, cărora nu li s-a oferit șansa debutului într-un meci oficial la seniori. 

În sezonul următor, Ionuț Radu ar putea fi protagonistul unui derby între Roma și Inter. Până atunci, ne rămâne însă bucuria superfotbalului din Serie A. Duminică, de la ora 22:45, cele două rivale se întâlnesc LiveStream pe site-ul și în aplicația Superbet. Poți găsi aici oferta completă pentru pariurile de la derby-ul Roma – Inter.

#ÎMPREUNĂSUNTEMSUPER #PARIEMPEBINE

https://www.gsp.ro/gsp-special/publicitate/esti-gata-de-supermeciul-antepenultimei-etape-fcsb-cfr-cluj-vezi-ce-e-de-jucat-intre-marile-rivale-din-ultimele-doua-sezoane-604868.html

Doar Bielsa a crezut în promovarea lui Leeds. Maradona a făcut-o pe Napoli campioană, iar Abreu a bătut scăriță un penalty la Mondial

Topul celor mai eficienți portari din marile campionate ale lumii! Favoritul tău e printre ei?

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează