GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

SuperAntrenorii cu finale consecutive în Liga Campionilor. Miză istorică pentru Tuchel în Chelsea - Real

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 mai 2021 15:16 / Actualizat miercuri, 05 mai 2021 15:21

Chelsea - Real Madrid, returul semifinalelor Ligii Campionilor 2020/2021, e meciul sezonului pentru ambele echipe, dar și una dintre cele mai importante partide din cariera lui Thomas Tuchel (47 de ani). Neamțul are șansa de a se înscrie pe lista selectă a tehnicienilor care joacă doi ani la rând cu marele trofeu pe masă și poate deveni primul din istorie care atinge ultimul act în doi ani consecutivi cu echipe diferite. 

Abramovich vs. Perez, Tuchel vs. Zidane, Thiago Silva vs. Ramos sunt doar câteva dintre duelurile importante, Stamford Bridge e scena, iar miza e una uriașă: șansa unui trofeu în Liga Campionilor! Fă-ți cont pe Superbet, bucură-te de bonusul de bun-venit și alege inspirat la Chelsea - Real Madrid.

Thomas Tuchel, în luptă cu istoria

În istoria modernă a fotbalului european, marii antrenori au reușit să-și pună amprenta asupra Ligii Campionilor, iar lista a fost deschisă de Fabio Capello, italianul care a dus-o pe AC Milan spre trei finale consecutive (1993, 1994 și 1995). Un alt italian celebru, Marcello Lippi a punctat trei ani la rând cu Juventus (1996, 1997, 1998), iar ultimul care a atins o asemenea performanță e Zinedine Zidane, cu Realul Galactic încoronat între 2016 și 2018.

Pe lista SuperAntrenorilor cu "doar" două finale la rând în Ligă regăsim, de asemenea, nume de legendă. Louis Van Gaal și Ajax au prins ultimul act în 1995 și 1996, Hector Raul Cuper a pierdut finalele din 2000 și 2001 pe banca Valenciei, Sir Alex Ferguson a semnat finalele din 2008 și 2009, iar doi nemți, Jupp Heynckes (2012 și 2013, cu Bayern) și Jurgen Klopp (2018 și 2019, cu Liverpool), au punctat deceniul trecut. Chelsea – Real se joacă pe Superbet, cu sute de opțiuni pentru SuperPariori și Pariuri Speciale!

Omul care a schimbat sezonul are argumente!

Venit pe banca lui Chelsea în locul lui Frank Lampard, Thomas Tuchel a avut un impact imediat, iar cifrele vorbesc de la sine. Neînvins în primele 14 meciuri, a stabilit recordul de invincibilitate în istoria clubului, depășind cu două partide seria lui Felipe Scolari, iar cele 15 victorii și șase rezultate de egalitate în primele 24 de meciuri sporesc entuziasmul fanilor de pe Stamford Bridge.

Mai mult, statistica e una care oferă și mai multe speranțe. În șapte meciuri directe cu echipele din Spania, Tuchel a câștigat de trei ori și a remizat în alte patru rânduri. Anul trecut, în faza grupelor Ligii, i-a aplicat lui Real Madrid un umilitor 3-0 ca antrenor al lui PSG, iar la retur a remizat, 2-2 pe Santiago Bernabeu. Pe lângă formă și elan, Tuchel a demonstrat, așadar, că știe cifrul pentru a sparge lacătul fotbalului iberic, iar Roman Abramovich poate spera la a treia finală de Ligă din era sa la Londra, după cea pierdută în 2008 și cea câștigată în 2012.

Zidane pe tărâmul preferat

În timp ce Tuchel a repus pe picioare Chelsea, Zidane a trecut prin momente grele în acest sezon, dar seria de 19 meciuri consecutive fără eșec a repus Realul în poziția de forță dominantă în Spania și Europa. De-a lungul carierei, Zizou a pierdut un singur meci în returul semifinalelor UCL (1-2 cu Atletico, în 2017) și a ieșit învingător în toate cele trei ocazii în care a jucat cu spectrul finalei la orizont. În timp ce Chelsea se va afla la al 14-lea meci din istorie în semifinalele unei cupe europene, Los Blancos îl vor juca pe al 30-lea. Iar a 14-a semifinală din istoria Champions League, atinsă în acest sezon, reprezintă un record absolut, cu două mai multe decât au jucat Barcelona și Bayern Munchen.

Pentru Karim Benzema și Marcelo, doi dintre stâlpii de rezistență ai echipei cu care Zidane a scris istorie, Chelsea - Real Madrid e un meci al recordurilor. În cazul în care va marca, francezul îl va depăși pe Raul Gonzalez în topul marcatorilor din istoria competiției (ambii au 71 de goluri), iar Marcelo poate deveni al 41-lea jucător care atinge borna celor 100 de meciuri în cea mai importantă competiție intercluburi.

Chelsea - Real Madrid, echipele probabile:

Chelsea (3-4-3): Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell - Pulišić, Werner, Mount

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Valverde, Ramos, Militão, Nacho - Casemiro, Kroos, Modrić - Asensio, Benzema, Vinícius

Ai un pronostic inspirat pe Chelsea – Real? Descarcă Aplicația Superbet și dă-i share în SuperSocial!
 

Jackpot istoric plătit de Superbet! Vino să-l cunoști pe cel care a încasat 2.807.123 lei și ne-a răspuns la 10 întrebări!

Câștigă bani în plus cu fiecare meci adăugat pe bilet! La 25 de evenimente ai bonus 150%. Beneficiază de el și în online!

Un bihorean a bifat un nou record la Superbet: 500.000 de lei câștigați pe un singur bilet!

Vezi toate știrile și promoțiile Superbet

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează