GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV Gestul impresionant al lui Gigi Becali pentru o tânără grav bolnavă: „A plecat la spital în Germania și datorită iubirii acestui om”

Gigi Becali / foto: Arhivă GSP +10   FOTO
Gigi Becali / foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 decembrie 2022 17:16 / Actualizat miercuri, 28 decembrie 2022 19:15

Invitat în Ajunul Crăciunului la podcastul „Profu' de Sport”, părintele Vasile Ioana a adus în discuție gesturile de filantropie ale lui Gigi Becali, finanțatorul celor de la FCSB. Preotul a scos la suprafață un episod recent cu faptele de mărinimie ale latifundiarului. 

Gazeta Sporturilor a publicat săptămâna trecută un amplu interviu despre sport și religie cu părintele Vasile Ioana, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” din București, unul dintre cei mai apreciați preoți din România. Acesta a dezvăluit cum apelul său către Gigi Becali l-a determinat pe afacerist să doneze imediat 10.000 de euro pentru fiica grav bolnavă a unui preot. 

Mărturisirile Părintelui Vasile Ioana: „L-am sunat pe Gigi Becali și ne-a dat 10.000 de euro”

„Eu sunt, dragul meu, un fel de haiduc duhovnicesc. Ce face haiducul? Ia de la ăla care are și dă la ăla care n-are. Și asta fac cu toată dragostea. Uite, noi avem acum o situație dramatică în familia bisericii «Sfântul Nicolae Dintr-o Zi». Părintele Nicolae Dima are o fetiță de numai 13 anișori care are o boală gravă. A avut o tumoră în trunchiul cerebral și a avut două stopuri cardiace, acum o lună și un pic.

Și cu toții ne-am rugat lui Dumnezeu, am făcut lanț de rugăciune pentru copila asta, care a ieșit din comă și încă nu e conștientă, încă este într-o situație dramatică, acum face recuperare neurologică și a fost nevoie repede de 100.000 de euro ca să plece în Germania. Și a fost nevoie de 23.000 de euro pentru avion, ca să poată să ajungă în Germania. Și acum e nevoie iarăși de bănuți. Unde ne-am dus?

Ne-am dus la oamenii de afaceri, am cerut și credincioșilor. Și a pus fiecare. Băbuța a pus 5 lei, 10 lei. L-am sunat pe domnul Gigi Becali și el ne-a dat 10.000 de euro pentru această fetiță care a plecat la spital și datorită iubirii acestui om care câștigă din fotbal, dar întoarce în societate către oamenii bolnavi”, a mărturisit preotul Vasile Ioana, în cadrul podcastului „Profu' de Sport”, moderat de Cătălin Țepelin. 

„Simulează” Becali credința? Ce crede Părintele Vasile Ioana, cel care l-a analizat îndeaproape: „Vorbesc despre domnul Gigi fără camere de luat vederi”
profu’ de sport
„Simulează” Becali credința? Ce crede Părintele Vasile Ioana, cel care l-a analizat îndeaproape: „Vorbesc despre domnul Gigi fără camere de luat vederi”

„Sunt copii bolnavi care s-au vindecat datorită unor fapte de tipul ăsta”

„Ești un om, mănânci cu o singură gură, dar gândește-te și la ceilalți! Și aici avem oameni minunați, sportivi minunați. Am oameni care vin la mine la biserică...unul dă 10 lei, 100 de lei, 50 de lei pentru un om sărac, dar vine un sportiv și dă 1.000 de lei, 10.000 de lei, 5.000 de lei și mă duc la un caz social, ridicăm o casă unui sărman, cumpărăm lemne de iarnă și așa mai departe. 

Sunt sportivi de performanță care fac asta. Și sunt copii bolnavi care s-au vindecat datorită unor fapte de tipul ăsta”, a adăugat preotul. 

VIDEO Părintele Vasile Ioana, invitat special la podcastul „Profu' de Sport”

Câte fapte bune fac oamenii care câștigă din sport? Enorm de multe fapte bune, slavă lui Dumnezeu că e așa. Așa ar trebui să fie un sportiv autentic! Sau un om de fotbal. Sau un om care iubește sportul și care câștigă sume mari. «Băi, stai puțin! Banii ăștia nu-s ai mei! Eu am primit niște bani, dar ai o responsabilitate, nu e doar pofta ta!». 

OK, ți-ai luat o mașină și o vilă... Mă, câte burți ai, mă, frate? Câte stomacuri? Ești un om, mănânci cu o singură gură, dar gândește-te și la ceilalți.

- Părintele Vasile Ioana

FOTO Părintele Vasile Ioana, în diverse ipostaze

Părintele Vasile Ioana / Sursă foto: FOTO: Cristi Preda (GSP)
Părintele Vasile Ioana, în vestiarul cu povești al Gazetei Sporturilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Părintele Vasile Ioana, în vestiarul cu povești al Gazetei Sporturilor / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Părintele Vasile Ioana / Sursă foto: Facebook
Părintele Vasile Ioana / Sursă foto: Facebook
+6 FOTO

Citește și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”:

EXCLUSIV // VIDEO Un „tricolor” i-a făcut o mărturisire-șoc Părintelui Vasile Ioana: „Ne-am dus la femei toată noaptea, am rupt!” » S-a întâmplat înaintea unui meci din penultima campanie!

VIDEO „Simulează” Becali credința? Ce crede Părintele Vasile Ioana, cel care l-a analizat îndeaproape: „Vorbesc despre domnul Gigi fără camere de luat vederi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Toth665
Toth665  •  01 Ianuarie 2023, 18:27

Și dacă nu ar fi fost popete ar fi sunat? Ma îndoiesc….

parpalache
parpalache  •  29 Decembrie 2022, 08:43

Ferice de el ca poate sa faca bine și celor nefericiți și ferice de el ca face!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează