GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA

Digi24 a difuzat peste 20 de reportaje despre proiectul la care este acționar majoritar fostul lider PCH, fără a le marca drept publicitate

Digi24 a promovat în ultima jumătate de an centrul Destiny Park
Digi24 a promovat în ultima jumătate de an centrul Destiny Park

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 09:42 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 10:27

Libertatea relatează cum postul de știri Digi24 a promovat în ultima jumătate de an centrul Destiny Park, din București, prin interviuri și reportaje care nu au fost marcate drept publicitate. La Destiny Park, acționar majoritar este Nicu Tararache, fost lider al ultrașilor lui Dinamo București.

  • Deschis în septembrie 2022 în zona comercială Băneasa, Destiny Park este descris pe propriul site drept „primul parc de edutainment (n.r. - educație prin joacă) din România și cel mai mare din Europa de Est”.

În ultimele 6 luni, începând din august 2022, Digi24 a prezentat 23 de interviuri sau reportaje referitoare la Destiny Park, fără ca vreunul dintre acestea să fie marcat drept publicitate, deși prezintă informații privind accesul: prețul biletelor, oferte, orele de funcționare.

Noi detalii despre falimentul de sute de milioane de la fostul sponsor al celor de la FCSB » Ce scrie în raportul casei de insolvență despre „contabilitatea fictivă” și persoanele culpabile
INVESTIGAȚIE LIBERTATEA
Noi detalii despre falimentul de sute de milioane de la fostul sponsor al celor de la FCSB » Ce scrie în raportul casei de insolvență despre „contabilitatea fictivă” și persoanele culpabile

Lider al ultrașilor lui Dinamo, acționar majoritar în proiectul prezentat insistent de Digi24 în ultima jumătate de an

La Destiny Park, acționar majoritar este un nume cunoscut microbiștilor, Nicu Tararache, unul dintre foștii lideri PCH, principala grupare a fanilor dinamoviști.

Tararache a fost vizat de oamenii legi în trecut, în 2012 reținut preventiv și plasat sub control judiciar de către Brigada de Criminalitate Organizată București și procurorii DIICOT, fiind suspect într-un dosar referitor la o rețea care opera fraude cu carduri bancare și atacuri informatice de tip phishing, adică înșelăciuni electronice.

Dar unde poate fi încadrată promovarea făcută centrului de edutainment de către Digi24? Publicitate mascată sau reportaje de interes public?

Libertatea i-a contactat pe cei implicați și a luat legătura cu Ionuț Codreanu, coordonator de programe în cadrul unui ONG de monitorizare a presei.

AICI, întreaga investigație Libertatea

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
rumunek
rumunek  •  29 Ianuarie 2023, 12:54

Deci se pot câștiga bani din fotbal sau de pe lângă el. Alo, Cristi, dă-i un telefon lui Tararache să te învețe cum se fac bani la Dinamo.

viola_sempre
viola_sempre  •  29 Ianuarie 2023, 11:44

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasile_00
vasile_00  •  29 Ianuarie 2023, 11:11

un reportaj la peste 7 zile, nu cred că e exagerat. Mai ales că aceiași Digi24, fiind parteneri cu Untold, aveau peste 10 reportaje pe zi de la festival. totuși poate sunt mici probleme de legalitate, dar dacă ei ar trebui pedepsiți, ce ar trebui să pățească antenele și rtvurile care bagă zeci de minciuni zilnic?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează