GSP SPECIAL  »  SPECIAL  »  PROFU 'DE SPORT

EXCLUSIV / VIDEO „V-ați folosit relațiile din politică pentru a-l ajuta pe Edi?” » Întrebare frontală pentru Anghel Iordănescu, la podcastul „Profu' de Sport”

Anghel Iordănescu a fost invitat la podcastul „Profu' de Sport” +18   FOTO
Anghel Iordănescu a fost invitat la podcastul „Profu' de Sport”

Articol de GSP - Publicat joi, 03 noiembrie 2022 18:51 / Actualizat joi, 03 noiembrie 2022 20:20

Acuzat de numeroase voci că a influențat, prin relațiile lui din sfera politică, numirea fiului său pe banca naționalei, Anghel Iordănescu a intervenit în această controversă, în cadrul podcastului „Profu de Sport”.

Într-o discuție de aproape două ore purtată în vestiarul Gazetei Sporturilor, fostul selecționer a fost întrebat de către Cătălin Țepelin, redactorul-șef GSP, dacă și-a folosit la un moment dat conexiunile din zona politică pentru a obține avantaje în favoarea lui Edi Iordănescu. Recent, Mircea Sandu l-a acuzat pe „Tata Puiu” într-un interviu acordat Gazetei, că „l-a pus pe fiul său selecționer”.

Cel mai mare stelist crescut în Giulești! » Cum a ajuns Anghel Iordănescu la Steaua, deși locuia în cartierul rivalei: „Vă spun sincer, am rămas marcat”
PROFU' DE SPORT
Cel mai mare stelist crescut în Giulești! » Cum a ajuns Anghel Iordănescu la Steaua, deși locuia în cartierul rivalei: „Vă spun sincer, am rămas marcat”

VIDEO. „V-ați folosit relațiile din politică pentru a-l ajuta pe Edi?” » Întrebare frontală pentru Anghel Iordănescu

- Domnule Iordănescu, venind în zilele noastre, Mircea Sandu este ultima voce care s-a alăturat în ultima perioadă acestui cor al contestatarilor, care vă reproșează în mod direct, cu subiect și predicat, că ați tras sforile pentru a-l împinge pe Edi Iordănescu la națională. V-ați folosit relațiile din politică pentru a-l ajuta pe Edi? 
- Am să vă răspund: categoric, nu! Clar, nu, niciun moment! Am să fac o singură precizare, pentru că, sincer, am obosit să răspund la această chestiune: niciun moment n-am intervenit politic pentru a fi adus Edi Iordănescu la echipa națională! Și am să vă detailez puțin, pentru că este normal, orice aș spune, o să par subiectiv pentru dumneavoastră și pentru cei care ne urmăresc.

- De-asta n-aveți cum să scăpați, e copilul dumneavoastră... 
- Este clar! Dar vreau să fac această precizare. În permanență, după plecarea lui Mirel Rădoi de la echipa națională, am spus, atunci când am fost întrebat, că la națională ar trebui să vină un antrenor cu experiență, care a activat la un nivel înalt și care poate prelua situația în care se află echipa națională în acest moment. Și trebuie să recunoaștem cu toții că este o situație extraordinar de grea.

- Este. 
- Am spus acest lucru și l-am susținut. Federația s-a orientat, nu că m-a ascultat pe mine, ci așa am tras concluzia, cu toții, către cei mai buni antrenori, pe care, din fericire, și eu îi nominalizasem la vremea respectivă. Am spus că, dacă trebuie să aducem un antrenor cu experiență, să-l aducem pe cel mai bun antrenor al momentului, pe Hagi sau pe Dan Petrescu. Îmi amintesc că pe ei i-am nominalizat.După aceea, am mai spus și de Răzvan Lucescu am mai spus și de...

- Nu s-a putut cu niciunul dintre ei, e cunoscută situația. 
- Acum, mă întorc la ce am vrut să spun. Federația s-a orientat spre un antrenor cu experiență, pentru că așa au considerat Federația, direcția tehnică și directorul tehnic al Federației.

„V-ați folosit relațiile din politică pentru a-l ajuta pe Edi?” » Întrebare frontală pentru Anghel Iordănescu, la podcastul „Profu' de Sport”
Edi Iordănescu

Anghel Iordănescu: „Analizați dumneavoastră CV-ul lui Edi!”

- De acord. Au picat toate negocierile, pe rând. 
- Au picat toate aceste negocieri. Apoi, Federația și-a propus, probabil, un antrenor tânăr. Că l-a ales pe Edi Iordănescu din categoria antrenorilor tineri este problema Federației. Dar haideți să fim corecți și onești! Luați CV-ul antrenorilor tineri care puteau fi numiți la echipa națională și, din acest punct de vedere, probabil iar vi se pare că sunt subiectiv, dar analizați dumneavoastră CV-ul lui Edward Iordănescu și o să vedeți că este unul dintre CV-urile cele mai bune.

- Nu CV-ul lui Edi este problema
- Numai o secundă, numai o secundă! 

- Vă rog. 
- CV-ul este...spuneți-o!? Beton!

- Este OK. 
- E OK (zâmbește). Bun.

- O să vă spun și care e problema. Continuați dumneavoastră, vă rog! 
- Acum, mă întorc. N-am vorbit cu absolut nimeni și nu cred că omul politic despre care vorbiți sau politicul care, să zicem, vrea să-i facă pe plac lui Puiu Iordănescu, se putea duce la Gică Hagi, care să refuze, la Dan Petrescu, care să refuze, Boloni, care să refuze, Răzvan Răzvan Lucescu, care să refuze.

- Nu asta vi se reproșează. 
- Numai o secundă. Vreau să vă spun, și cu asta închei, că, din punctul meu de vedere, a fost decizia Federației. Nu am vorbit nicio secundă cu nimeni din Federație despre acest lucru, cum nu am vorbit cu niciun om politic despre această chestiune! Și cu asta vreau să puneți capăt. Și dacă dumneavoastră considerați că politicul a influențat de-a lungul timpului...Unde trăim în momentul de față? La ce echipă să pot duce Popescu, Marinescu? Pentru că aproape 90%, 85% dintre echipele noastre din SuperLigă depind de politic! Că depind de un personaj...

- De primării, de minister
- De primărie, de un minister, de un om care, să zic, e legat printr-o altă conexiune cu un politician. Păi, înseamnă că Edi Iordănescu nu mai poate să ajungă la nicio echipă doar pentru că poartă acest nume? De ce trebuie, în permanență, să se folosească această chestiune cu "a intervenit politicul", în cazul de față taică-su?

Anghel Iordănescu: „Eu sunt convins că Mircea Sandu a spus-o pentru că are el un meci politic cu cineva din Federație”

- Dacă o spuneam eu, Cătălin Țepelin, sau orice alt coleg din redacție noastră sau orice alt ziarist din țara asta... dar au spus-o Mircea Sandu, fost președinte de Federație, au spus-o foști antrenori din Liga 1, Marin Condescu, patronul clubului la care a antrenat Edi..
- Dintr-un simplu motiv! Eu sunt convins că Mircea Sandu a spus-o pentru că are el un meci politic cu cineva din Federație. Și Mircea Sandu s-a folosit de acest pretext pentru a spune că, de fapt, Puiu Iordănescu l-a pus politic pe Edi.

- Adică, v-a sacrificat pe dumneavoastră și prietenia aparentă dintre voi ca să... 
- El s-a folosit... Atât de mult s-a vorbit pe tema asta, cum ați spus și dumneavoastră, iar el a zis: «Ce mai contează dacă o spun și eu?». Bun. L-am numit politic la Condescu, l-am numit politic la Astra, l-am numit politic la FCSB, l-am numit politic la CFR, l-am numit politic... hai, dă-o-ncolo, chiar așa mă credeți capabil? Am atâta forță politică? Eu nu contez politic în momentul de față, cum n-am contat nici înainte.

- Dacă n-ați fi intrat în politică, poate nu vă mai acuza nimeni de traficul ăsta de influență. Dar așa, având acces la niște oameni importanți... 
- Atunci, îmi faceți o nedreptate și vă luați de un om care a plecat de jos, luați un om care a pornit de la divizia a treia, luând toate eșaloanele la rând. A câștigat campionatul cu CFR Cluj, într-un moment în care nimeni nu mai credea că se câștigă campionatul. A câștigat Supercupa României, a adus 4 echipe din prima noastră divizie în play-off. Patru echipe! Și ne luăm după o declarație a nu știu cui, care, probabil, a vrut să-mi facă rău mie. Iar această declarație s-a rostogolit și a fost preluată, într-un final, și de Mircea Sandu. Sincer vă spun, pe mine m-a durut că Mircea Sandu a putut să facă o asemenea afirmație.

+14 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO EXCLUSIV Mircea Sandu, incendiar: „Îl acuz pe Puiu că l-a pus pe Edi selecționer!” » Invocă relațiile cu lumea politică și a Serviciilor

EXCLUSIV / VIDEO Cel mai mare stelist crescut în Giulești! » Cum a ajuns Anghel Iordănescu la Steaua, deși locuia în cartierul rivalei: „Vă spun sincer, am rămas marcat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Paksi
Paksi  •  07 Noiembrie 2022, 21:52

Puiu a fost și este un mare diplomat!

traian_v
traian_v  •  05 Noiembrie 2022, 14:57

Asta cam asa e. Daca avea atata putere, Puiu Iordanescu era prim-ministru acum.

username_2
username_2  •  04 Noiembrie 2022, 08:50

ce-i ăla podcast?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează