GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

Au apărut recomandările de relaxare de la INSP: cum vom merge la frizer, ce nu avem voie să facem în biserici și ce se întâmplă cu școlile

FOTO: Raed Krishan +49   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 mai 2020 14:13

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat recomandările privind măsurile de relaxare pentru starea de alertă în România, care intră în vigoare din 15 mai. 

Măsurile de interes public care privesc activitatea din frizerii, clinici stomatologice, saloane de coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică: accesul se va face pe baza de programări, astfel încât să existe permanent distanță de cel puțin 2 metri între persoane. Angajații trebuie să poarte permanent măști de protecție și mănuși, pe care trebuie să le schimbe din 4 în 4 ore. 

În ceea ce privește pregătirea elevilor din clase terminale, aceștia se pot strânge în grupuri de maximum 10 persoane și pentru nu pot sta împreună mai mult de 3 ore. Accesul în clădire se va face doar după dezinfecția mâinilor și verificarea temperaturii. 

În lăcașurile de cult accesul se va face cu respectarea unei suprafețe de 8 mp pentru fiecare persoană. Toate persoanele sunt obligate să poarte mască. Există și reguli speciale: atingerea obiectelor de cult e interzisă, binecuvântarea se va face de la cel puțin 1 metru, se va evita împărtășirea persoanelor care nu au linguriță proprie.

Accesul în mijloacele de transport în comun nu este permis fără mască. Capacitatea maximă va fi redusă la jumătate, iar călătorii vor trebui să respecte o distanță de un metru față de ceilalți.

VIDEO EMOȚIONANT. Nu există obstacol peste care să nu trecem! România va fi și mai puternică

FOTO / Cum arată Bucureștiul pe timp de coronavirus

+45 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus:

VIDEO + FOTO Țara care a câștigat lupta cu coronavirusul a redeschis stadioanele! Cum arată viitorul sportului

Avertisment în Italia, după eliminarea restricțiilor: „Fie lucrurile se schimbă, fie vă închid iar”

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (11)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  10 Mai 2020, 08:47

Ba sunt aproape 1000 de morti

samertx
samertx  •  09 Mai 2020, 17:25

Habarniștii ăștia liberali(cică), nu-și dau seama cât și-au erodat imaginea în primăvara asta. Decizii luate anapoda- apoi anulate, apoi țapi ispășitori, apoi numiți alți habarniști, și uite așa, usor, cu ordonanțe militare făcute de civili, cu declarație, fără declarație, o să dispară de pe eșichierul politic românesc.

sibelius
sibelius  •  09 Mai 2020, 17:18
Postat de Mario Durm pe 09 Mai 2020, 17:03

Ca peste tot in Europa... numai in Romania s-au trezit astia sa acorde "o atentie sporita" neconstitutional vorbind... :))). Si acum cand toata Europa aplica masuri de relaxare si vor sa dea drumul la treaba... Romania cu 300 de curatati cine stie din ce motive... incearca sa tina economia pe loc inca o luna. Anyway... Orban a spus acum cateva zile ca economia Romaniei chiar si dupa perioada asta de lockdown total se afla intr-o situatie foarte buna. Deci?

Toti romanii au devenit experti in constitutie.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează