GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Klaus Iohannis, apel de ultim moment pentru români + un îndemn pentru antreprenori: „Fiți inventivi!”

Klaus Iohannis s-a adresat din nou românilor
Klaus Iohannis s-a adresat din nou românilor

Articol de GSP - Publicat luni, 30 martie 2020 14:04

Klaus Iohannis, președintele României, a oferit în această după-amiază o nouă serie de declarații în care le-a transmis românilor să respecte cu mai multă strictețe sfaturile impuse de autorități.

Iohannis a transmis că cetățenii nu trebuie să se abată de la restricțiile impuse de ultima ordonanță militară și le-a transmis un mesaj antreprenorilor români, pe care îi încurajează să producă echipamente pentru medici. 

„Din păcate, avem aproape 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult. E deja foarte mult. Trebuie să ne străduim împreună ca să îngrădim răspândirea virusului. E nevoie să respectăm mai bine și mai mult indicațiile autorităților. Nu vă întâlniți cu alte persoane. Dacă e obligatoriu să o faceți, stați la distanță unii de alții. 

Trebuie să reușim asta împreună, mai ales pentru categoriile vulnerabile, adică persoanele peste 65 de ani. Autoritățișe și-au făcut treaba. Există norme în vigoare, acum depinde de noi toți să-i protejăm. Vă rog să-i protejăm pe cei peste 65 de ani. Haideți să lăsăm intervalul 11:00 - 13:00 doar pentru pensionari. Noi avem tot restul zilei la dispoziție s-o facem”, a spus Iohannis. 

Klaus Iohannis, îndemn pentru antreprenori: „Fiți inventivi, avem nevoie de materiale”

„Am avut o ședință cu premierul Orban și miniștrii. Am discutat despre echipamentele de protecție. În lume, se găsesc din ce în ce mai greu, e o problemă reală. Am încercat să identificăm producători românești, iar primele rezultate n-au întârziat să apără. Deja există producători de-ai noștri care s-au reprofilat și care vor produce măști, halate de producție. Se lucrează și la ventilatoare.

Am un mesaj pentru antreprenori. Fiți proactivi, fiți inventivi, e o oportunitate foarte bună pentru mediul românesc. Avem nevoie de aceste metariale” - Klaus Iohannis, președintele României

VIDEO // CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește și alte știri despre coronavirus:

Ordonanța militară 4: relaxare a restricțiilor impuse anterior persoanelor de peste 65 de ani + prețurile la utilități și carburanți, plafonate

CORONAVIRUS. Ultima oră » Scenariul 4 se mai amână cu o zi: bilanțul de azi

CORONAVIRUS. Victor Ponta a răbufnit în cazul medicilor din România: „Nu găsesc explicații pentru această atitudine criminală”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
139226857413709
Maximilian Alforno  •  30 Martie 2020, 16:42

plavanu e vandut...cu amanuntu'

nicky_ghimpele
nicky_ghimpele  •  30 Martie 2020, 15:51

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gago747
gago747  •  30 Martie 2020, 15:32

Avem cumva și subtitrare în română?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează