GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

Klaus Iohannis atrage atenția românilor: „Vom fi obligați să reintrăm în starea de urgență dacă se întâmplă asta” + riscul dezvăluit de președinte: „Unii au înțeles greșit”

Klaus Iohannis // Sursă foto: presidency.ro +37   FOTO
Klaus Iohannis // Sursă foto: presidency.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 19 mai 2020 17:53

Klaus Iohannis (60 de ani), președintele României a susținut o declarație de presă, după ședințele pe care le-a avut cu membrii Guvernului PNL.

Șeful statului a atras atenția românilor care au încălcat regulile de distanțare socială după trecerea din stare de urgență în stare de alertă și a afirmat că prioritățile României de-acum înainte vor fi menținerea sănătății populației și relansarea economică.

Klaus Iohannis: „Există riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor”

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Posted by Guvernul României on Tuesday, May 19, 2020

„Din nefericire, au fost în aceste zile și exemple de comportamente în totală contradicție cu normele sanitare pe care trebuie să le respectăm cu toții. Unii au înțeles complet greșit că starea de alertă înseamnă relaxarea totală a măsurilor. Procedând așa, s-au pus atât pe ei, cât și pe ceilalți în pericol. Virusul este încă printre noi. Cu cât conștientizăm mai bine că este responsabilitatea fiecăruia să urmeze câteva reguli simple de prevenție, cu atât cresc șansele noastre, ale tuturor, să controlăm și, în cele din urmă, să stopăm definitiv epidemia. 

Altfel, există în mod real riscul de a ne confrunta cu o explozie majoră a infectărilor. Iar în acest moment, trebuie să vă spun că, dacă regulile vor fi constant încălcate, ne îndreptăm cu siguranță spre un scenariu în care vom avea noi focare și un nou val de îmbolnăviri. Solicit autorităților locale să își asume, odată cu starea de alertă, un rol mai ferm, un rol proactiv în gestionarea situației în comunitățile pe care le administrează. 

Cred că nimeni nu-și mai dorește să reintrăm în starea de urgență, dar vom fi obligați să luăm din nou această decizie în situația în care ritmul de infectare și presiunea pe spitale vor crește semnificativ. În continuare, relansarea economică se va sprijini pe investiții în mari proiecte de infrastructură. Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate și pe investiții masive în infrastructura de transport, energetică, dar și sanitară. În concluzie, prioritățile în perioada următoare sunt menținerea sănătății cetățenilor noștri și relansarea economică”, a declarat Iohannis.

FOTO Imagini inedite din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+33 FOTO

VIDEO Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre coronavirus:

Ministrul Sănătății a avansat datele la care s-ar putea redeschide plajele și terasele: „Vară de încercare”

S-a descoperit arma secretă împotriva COVID-19: Lama a ajutat și cu SARS și HIV

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
scorpions721
scorpions721  •  20 Mai 2020, 00:54

Ne trage taticu, care are atata grija de noi, de urechi. Ai grija taticu sa nu infurii prea tare copiii ca iese cu scandal urat.

gago747
gago747  •  19 Mai 2020, 22:25

Ia mai du-te-n *** mă-tii cu amenințările tale, băi Wuhanis! Gata, s-a terminat escrocheria cu coronavirusul, ce *** nu-nțelegi?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  19 Mai 2020, 18:59
Postat de kluing2001 pe 19 Mai 2020, 18:50

Da' amenda....? cat e amenda?

500-2500 :)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close