GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  COVID-19

COVID-19. Un virusolog belgian susține că fotbaliștii ar trebui să poarte măști de protecție » Ilie Dumitrescu îi răspunde: „Lipsă de oxigenare totală”

În campionatul Braziliei s-a jucat deja cu mască. foto: Guliver/Getty Images
În campionatul Braziliei s-a jucat deja cu mască. foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 20:18

COVID-19. Competițiile sportive sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, iar data la care vom putea urmări din nou fotbal e o enigmă. 

Între timp, un virusolog belgian, Marc Van Ranst, propune o variantă surprinzătoare. Acesta insistă că fotbalul din Belgia ar putea fi reluat, condiția fiind ca jucătorii să poarte măști de protecție

„Este o variantă de luat în calcul. Evident, nu poate fi vorba de măştile chirurgicale, care sunt total nepotrivite. 

Pe internet se găsesc măşti antipoluare, care pot fi purtate de jucătorii de fotbal american sau de ciclişti. Sunt mai confortabile”, a mărturisit Marc Van Ranst, potrivit Hot News. Acesta e și consilier al guvernului belgian cu privire la măsurile împotriva Covid-19.

Ilie Dumitrescu: „Lipsă de oxigenare totală”

Expertul belgian a fost contrazis de Ilie Dumitrescu. Fostul mare jucător al Stelei și al echipei naționale consideră că ideea acestuia nu e una fezabilă.

„Când merg la magazin, sau chiar şi cu alte ocazii, port mască şi chiar am probleme. Adică nu mă simt confortabil cu masca, mai ales în maşină sau în magazin. Nu ştiu, la un efort maximal, cum ar reacţiona organismul.

Cred că este şi o lipsă de oxigenare totală. Una e sa tragi aer normal, şi alta e cu mască. Eu nu am văzut un concurs important de ciclism cu mască”, a spus Dumitrescu, potrivit TV Digi Sport. 

Daniel Niculae: „S-a uitat la prea multe filme”

„Bineînțeles că nu se poate așa ceva. Una e să joci cu o mască de protecție ca urmare a unui traumatism, alta e să joci cu o astfel de mască. S-a uitat la prea multe filme acel virusolog” - Daniel Niculae, fost atacant Rapid, la TV Digi Sport

În Brazilia s-a jucat cu mască 

Pe 15 martie, până ca întrecerea internă să fie suspendată, câteva partide din Brazilia au adoptat această regulă, fotbaliștii evoluând cu măști de protecție.

COVID-19. Un virusolog belgian susține că fotbaliștii ar trebui să poarte măști de protecție » Ilie Dumitrescu îi răspunde: „Lipsă de oxigenare totală”
  • foto: Guliver/Getty Images

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

FOTO. Cum arată Bucureștiul în preajma Paștelui:

+7 FOTO

Citește și alte știri despre coronavirus în sport:

COVID-19. Imaginea zilei în Spania: Rafael Nadal, videoconferință cu un pacient diagnosticat cu coronavirus

OFICIAL. LPF anunță programul de desfășurare al etapelor rămase din Liga 1 » Meciuri până la finalul lunii iulie

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
maistorkokir
maistorkokir  •  18 Aprilie 2020, 07:08

Nici nu vreau sa-mi imaginez ce inspiri in plamani la un efort mare, scame din acea masca de protectie, care te pot afecta mai mult ca orice virus. Vorba lui ilie dumitrescu, si eu am probleme sa port masca, cand ma intorc in casa, tusesc din cauza ca am inspirat nu doar aer filtrat dar si particule din acea masca.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  17 Aprilie 2020, 21:43

Virusul asta va bantui Inca 2 ani. Deci 2 ani fara spectatori

10156162893436307
Johny English  •  17 Aprilie 2020, 21:07

Filmul " Cu masca...fara masca"! Si cu subordonarea adverarului pe axul central cum ramine?!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close