GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Cum va arăta transportul în comun după 15 mai » Raed Arafat a dat detalii: „Dacă nu ai mască, șoferul nu te lasă să urci”

Raed Arafat // FOTO: https://www.facebook.com/departamenturgente/ +49   FOTO
Raed Arafat // FOTO: https://www.facebook.com/departamenturgente/

Articol de GSP - Publicat luni, 04 mai 2020 08:25

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre situația din România, țară afectată de pandemia de coronavirus, și despre ce va urma în perioadă următoare.

Începând cu 15 mai, dacă nu va exista o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri, România va ieși din starea de urgență, instaurată pe 16 martie, iar românii vor putea circula liber, fără declarația pe propria răspundere. Românii vor fi nevoiți, însă, să poarte măști în spațiile publice, iar Raed Arafat a explicat cum se va circula cu transportul în comun.

VIDEO. Klaus Iohannis: „Din 15 mai toată lumea trebuie să poarte măști”

Când folosim mijlocul de transport în comun, să folosim masca. Dacă nu ai mască, șoferul autobuzului să nu te lase să urci. Așa este normal. Dacă mergi cu mașina personală nu trebuie să porți mască, dar dacă iei pe cineva de la muncă, atunci și tu, și el trebuie să purtați.  Una dintre soluții pentru evitarea aglomerației la metrou este să crească numărul mijloacelor de transport. E posibil să intrăm la metrou pe rând.

Asta trebuie să devină o chestie de educație, nu trebuie să te amendez că nu porți mască, trebuie să porți ca să te protejezi. Chiar dacă ne relaxăm, nu trebuie să renunțăm la anumite măsuri. Trebuie să rămână programul defazat și lucrul de acasă, acolo unde se poate, pentru cel puțin câteva luni. 

Cea mai sigură mască rămâne masca chirurgicală. Are mai multe straturi, iar unul e de filtrare. Este cea recomandată și trebuie să se schimbe după 4 ore. Dacă se umezește sau dacă strămuți, trebuie să o schimbi. Eu sper că prețul va scădea pentru că începe și industria românească să fabrice și nu mai suntem dependenți de alții.”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

FOTO. Imagini inedite din București, în plină pandemie de COVID-19

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre cazurile de coronavirus

Donald Trump a făcut anunțul » Când poate fi gata primul vaccin împotriva coronavirusului: „Se lucrează din greu”

Două simptome ale COVID-19 care i-au uimit pe medici: „Este ciudat să vezi asta”

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (2)
1373765025983354
Dumitru Gabriel-Sorin  •  04 Mai 2020, 09:44

Cine îl mai crede pe sclavul OMS Arafat.INCETAȚI CU MANIPULAREA ORDINARĂ...

dumiwow
dumiwow  •  04 Mai 2020, 10:22

Foarte bine spus Dumitre.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează