GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  INEDIT

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA „Grădina Toleranței” într-o lume nebună, nebună, nebună! O biserică, o moschee și o sinagogă în aceeași curte: cine a făcut nunta aici

„Grădina Toleranței” într-o lume nebună, nebună, nebună! O biserică, o moschee și o sinagogă în aceeași curte: cine a făcut nunta aici
„Grădina Toleranței” într-o lume nebună, nebună, nebună! O biserică, o moschee și o sinagogă în aceeași curte: cine a făcut nunta aici

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 09:13 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 09:24

O adevărată oază-manifest ce aduce una lângă cealaltă o biserică, o moschee și o sinagogă, în Kadriye, în Belek (Antalya), un semn că ar putea fi pace și înțelegere între oameni diferiți. În capela creștină s-au cununat, printre alții, Gabriela Firea și Florentin Pandele, dar și manelistul Florin Salam.

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga

Trăim vremuri... Vremurile pe care le trăim. Cei mai pesimiști ar spune că sunt tulburi, cei mai cei ar zice că sunt apocaliptice. După pandemia de coronavirus, dacă ne raportăm doar la ultimii ani, a urmat războiul din Ucraina și apoi conflictul din Israel.

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Hakim Abdallah a spart tăcerea pentru GSP.ro! Încă mai speră ca suporterii să-i scandeze numele pe stadion: „Acea zi va veni. Mă trezesc zilnic cu acest gând”
DINAMO
CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Hakim Abdallah a spart tăcerea pentru GSP.ro! Încă mai speră ca suporterii să-i scandeze numele pe stadion: „Acea zi va veni. Mă trezesc zilnic cu acest gând”

Oamenii ucid oameni mai ceva decât dușmanii nevăzuți cu nume de virus. Situațiile sociale sunt fluctuante, au loc manifestări violente, periodic, în diverse zone ale lumii. Occidentul trăiește cu teamă, lumea respiră cu diverse temeri.

Poate tocmai de aceea alăturarea, în aceeași curte, practic, una lângă alta, aproape lipite, o biserică, o moschee și o sinagogă apare ca o oază-manifest, semn că s-ar putea, dacă s-ar vrea, conviețui în tihnă. Cu speranțe.

Echipele românești stau în apropierea „Grădinei Toleranței” pe strada care leagă Kadriye de Belek

Această oază-manifest cu nume predestinat - „Grădina Toleranței” - a fost ridicată acum două decenii în Kadriye, Belek, Antalya. În plin elan logistic al zonei, una ce cuprinde numeroase hoteluri exclusiviste. 

La mică distanță de această locație sunt cantonamentele mai multor echipe din Liga 1, printre care Universitatea Craiova, FCSB, Sepsi și U Cluj.

Soarele începutului de ianuarie în Antalya mângâie acest pământ liniștit. La 23 de grade Celsius, chiar dacă este forfotă pe șoseaua de lângă locație, aici este liniște. Regăsești un soi de pace interioară, parcă sunetul autovehiculelor se pierde undeva departe, deși ele trec încontinuu la câțiva metri.

Locația este deschisă zilnic pentru turiști între orele 9:00 și 18:00, iar românii au aflat de această „grădină” după câteva evenimente celebre în capela bisericii. 

La 1.400 de kilometri de București, aici, se organizează și nunți, iar printre cei ce i-au trecut pragul cu ocazia unor clipe memorabile ale vieții s-au numărat Gabriela Firea și Florentin Pandele, respectiv Florin Salam cu prima soție, ei organizându-și aici propriile nunți!

„Pentru cei care vor să vadă cu ochii lor, să se roage cu inimile lor, să gândească doar cu capul lor” - preotul german al capelei

Un afiș explicat în trei limbi îți face un scurt istoric al „Grădinii Toleranței”, anunță printre altele că în respectiva biserică se pot organiza mariaje, dar și nunți „de argint” sau „de aur”, iar evenimentele sunt ținute în limba engleză sau germană. 

Rușii, sunt mulți în această zonă, au donat icoanele. Crucea, altarul, stranele sunt din lemn, lucrate într-un atelier turcesc.

350de mii de turiști români și-au făcut concediile în toată zona Antalyei în 2023, conform informațiilor din Turcia, România fiind în top 7 al țărilor ce furnizează turiști în această regiune, după Rusia, Germania, Anglia, Polonia, Țările de Jos și Kazahstan

Este curat-lună peste tot. Și în interiorul bisericii, și în moschee și în sinagogă. Le poți trece pragul fără interdicții. „Pentru cei care vor să vadă cu ochii lor, să se roage cu inimile lor, să gândească doar cu capul lor despre cum pot trăi în toleranţă și cum pot accepta și alte religii”, a mărturisit părintele german care oficiază slujbele în biserică.

+8 FOTO

Comunitatea germană din Antalya și Alanya organizează diverse evenimente de Crăciun și de Paște pentru creștini. Mulți români au trecut pragul acestei oaze cu ocazia concediilor pe care le-au bifat în această zonă, extrem de căutată de conaționali.

Fără număr, fără număr, Florin Salam nuntă de jumătate de milion de euro

Fostul primar general al Capitalei și cel al Voluntariului, Gabriela Firea și Florentin Pandele, și-au unit destinele în 2010, manelistul puțin înaintea celor doi politicieni.

15milioane de turiști au fost anul trecut în Antalya

Ultimii au fost mai discreți în privința evenimentului, dar artistul a făcut show. În presa tabloidă au apărut informații conform cărora nunta l-ar fi costat 500.000 de euro pe cunoscutul manelist. Mai ales că a făcut nunta înaintea crizei economice mondiale, iar invitații au sosit la eveniment cu charterul și au fost cazați la hotelurile premium din zonă.

VIDEO Imagini din Antalya, paradisul unde nouă cluburi din Superligă își desfășoară cantonamentul de iarnă

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Vladimir Screciu are planuri uriașe: „Să fiu și campion cu Craiova, și să trecem de grupe la Euro”. Ce zice de Cicâldău înapoi în Bănie și la ce superechipă îl vede pe Drăgușin jucând

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Experiența unui brazilian în România: „Am auzit de frumusețea româncelor, dar stau la locul meu, nu vreau probleme acasă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Newman
Newman  •  08 Ianuarie 2024, 20:32

Cred ca Firea s-a cununat in limba germana, stiind ca la Bacau este a doua limba vorbita pi bunii!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează