GSP.RO  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Andrei Bendeac a fost la GSP Live » Cum a ajuns să lucreze la Dinamo, ce planuri de viitor are și ce spune despre relația cu fratele lui, Mihai Bendeac

Mihai și Andrei Bendeac. Foto: GSP
Mihai și Andrei Bendeac. Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 21 septembrie 2023 12:44 / Actualizat joi, 21 septembrie 2023 14:01

Andrei Bendeac a fost invitat la GSP Live și a vorbit despre pasiunea pentru Dinamo, club la care e angajat ca director de comunicare social media, dar și despre ambițiile sale pentru viitor. 

„De la tata am moștenit pasiunea pentru Dinamo, am prins generația N&D, când aveam 6-7 ani. Îmi aduc aminte de Claudiu Niculescu, care îți lua ochii cu execuțiile, inevitabil dădea gol din lovitură liberă la 2-3 meciuri. Îmi aduc aminte și golul din foarfecă al lui Ionel Dănciulescu pe Ghencea.

Andrei Bendeac este invitatul lui Alberto Boțoghină la GSP Live » 21 septembrie
GSP LIVE
Andrei Bendeac este invitatul lui Alberto Boțoghină la GSP Live » 21 septembrie

Bunicul meu era rapidist, dar ne uitam împreună la meciurile Dinamo - Rapid. Ce m-a impresionat la el și am apreciat foarte mult e faptul că mă ducea în fiecare zi în parcul Dinamo.

Tatăl meu a făcut un pas mai în spate acum, este dureros pentru el și pentru generația lui să vadă Dinamo așa. Și Mihai s-a îndepărtat puțin de fotbalul nostru, îl înțeleg perfect. Și eu mă simt relaxat când mă uit la Barcelona, Bayern, meciuri din Champions League. Sunt fan Dinamo și Barca, în ciuda culorilor”.

Andrei Bendeac, despre cum a ajuns să lucreze la Dinamo

Fiind fan al „câinilor”, lui Bendeac junior i s-a îndeplinit un vis când a ajuns să lucreze la Dinamo.

„S-a întâmplat totul foarte autentic și natural. Totul a început când colaboram cu Radio Dinamo 1948 pe vremea când aveam 14-15 ani. Când m-am întors în țară după ce am terminat studiile, am fost la meciurile din Liga a doua. Am fost în galerie la meciul cu „U” Cluj, stăteam foarte aproape de zona lojelor. 

Acolo m-am cunoscut cu Vlad Iacob, care mi-a propus să mă ocup din postura de voluntar de social media. Mi se părea firesc, nu voiam să iau bani din DDB.

Am fost voluntar 9 luni, aveam un job înainte de angajarea la Dinamo, dar am renunțat la el. Șeful din cealaltă parte a înțeles, știa că inima și sufletul meu sunt la Dinamo. Când lucram în cealaltă parte, timpul îmi permitea să lucrez doar part-time pentru Dinamo, nu puteam să pun capul pe pernă dacă știam că n-am putut rezolva ceva.

Până nu se va mări organigrama și nu vor fi injecții de capital, nu poți să te împlinești financiar, nu e cazul acum. Nu mi se părea firesc să am alt job și să mă ocup de Dinamo în timpul liber. Eu simt foarte puternic pentru Dinamo, mi s-ar fi părut o crimă s-o fac part-time. 

Cum a spus și Ovidiu Burcă la conferința de presă de după greva jucătorilor de anul trecut, nu vii la Dinamo să faci bani, vii dacă ești dinamovist sau dacă vrei să faci ceva în fotbalul românesc!

Avem un site nou, construit cu partenerii noștri, Golazzo.club. Ei s-au oferit să ne ajute, în momente în care nimeni nu voia să se asocieze cu noi, am apreciat foarte mult. Mulți sponsori și parteneri vedeau Dinamo nu neapărat un partener toxic, dar unul care nu-ți oferea multe avantaje. Site-ul nou este firesc pentru că la cel vechi lipseau câteva lucruri, am fost șocat că nu existau descrierile jucătorilor”.

Andrei Bendeac: „Dinamo trebuie să facem mai mult decât fișa postului”

Bendeac a mai vorbit despre planurile de viitor și despre ce ar trebui să facă Dinamo pentru a progresa:

„Sincer să vă spun, consider că Dinamo trebuie să ajungă clubul cu cel mai bun și productiv shop din România. N-a fost o prioritate pentru directorii de marketing și conducerile din trecut. Abia anul trecut am realizat ce înseamnă un shop, dar nu aveam resurse, nu exista stoc, spațiu de depozitare. Am avut comenzi neonorate, fantomele trecutului și-au spus cuvântul, dar lucrurile încep să se pună pe roate. 

La liga a doua, scopul principal era să supraviețuiești, trebuia să atragi fonduri, e o treabă destul de migăloasă. Un club trebuie să se autofinanțeze, banii de la sponsori se duc foarte repede. Shop-ul îți aduce bani în continuu, chiar dacă sunt sume mai mici, poți să ai luni bune sau mai puțin bune. Nu este zona mea de expertiză, dar la Dinamo trebuie să facem mai mult decât fișa postului.

Andrei Bendeac, despre proiectul lui Gheorghe Hagi de la Farul: „N-ar fi trebuit să funcționeze în România, aici nu se pune accent pe academii și tineri”

Andrei Bendeac a vorbit despre următorul adversar al lui Dinamo și despre importanța academiilor în fotbalul românesc: „Va fi un meci dificil cu Farul, mă bucur că am rezolvat într-un final cu stadionul. Din ce știu, „Peluza Cătălin Hîldan” va fi sold-out, cum e și normal. Meciul atrage foarte multă lume, e vorba de Gică Hagi, de Farul, campioana en-titre. Avem viziuni similare referitor la mentalitatea și principiile de joc, dar ei sunt cu mult înaintea noastră. 

Vedem la Hagi tineri vânduți pe bani foarte mulți, Borza la Rapid, care va pleca sigur afară, Mazilu la Brighton, Grameni va ajunge departe. Nu cred că România era pregătită să câștige titlul o echipă așa tânără, nu era normal pentru țara asta să se întâmple așa ceva. Așa ar trebui să ne îndreptăm toți, către academii și tineri”.

Andrei Bendeac, despre celebra poză cu el plângând în tribună, la barajul dintre Dinamo și FC Argeș

Andrei Bendeac a văzut din tribune barajul dintre Dinamo și FC Argeș care conta pentru promovarea în Liga 1, scor 8-5 la general în favoarea „câinilor”. Directorul de comunicare al lui Dinamo a dezvăluit la GSP Live emoțiile prin care a trecut la cele două meciuri.

„Poza cu mine plângând a fost făcută la meciul tur, după ce Dinamo a marcat golul de 3-0. La acel scor părea că totul se îndrepta în favoarea noastră, după tot ghinionul din anii trecuți, părea cumva scris în stele. Eram doar doi oameni care am avut reacția asta, dar tot de fericire. 

Am fost și la meciul retur, de la Mioveni. Am fost la un restaurant înainte, am băut un pahar, două de vin, după care am mers la stadion. Nu eram angajatul clubului atunci, m-am dus inițial în zona conducerii, dar am văzut atmosfera din „Peluza Cătălin Hîldan” și am zis că trebuie să merg neapărat acolo. 

Nu pot să stau aici să văd meciul cu mâinile-n buzunar, la final vreau să intru pe teren, să tai plasele porților. Am traversat tot stadionul ca să ajung la peluză. La 2-0 pentru FC Argeș simțeam că se întâmplă ceva groaznic, nu voiam să spun nimic să nu cobesc. Eu nu fumez în general, dar atunci am fumat cred că un pachet, am sudat țigările”. 

Directorul de imagine al lui Dinamo: „Mă mândresc că sunt fratele lui Mihai Bendeac”

Andrei Bendeac a vorbit și despre relația pe care o are cu celebrul său frate, actorul Mihai Bendeac: „Nu vreau să fiu cunoscut drept altcineva decât fratele lui, mă mândresc. Nu m-a frustrat asta niciodată, n-am suferit niciodată din cauza asta, din contră, am norocul să fiu fratele lui. Este omul de la care am învățat disciplina muncii, respectul față de meseria profesată. Dacă te gândești la actor de comedie, fratele meu este diferit. Era foarte ușor să se piardă, lumea asta te poate face să uiți cine ești, pentru asta îl iubesc și-l apreciez enorm”.

Andrei Bendeac: „E greu să nu ai un stadion propriu, să nu știi unde urmează să joci!”

Directorul de comunicare al lui Dinamo a descris și inovațiile de pe partea de marketing a clubului: „Organizăm multe lucruri interactive cu fanii, dar e greu să nu ai un stadion propriu, să nu știi unde urmează să joci. Am adus niște influenceri de pe Tik-Tok pentru a promova clubul, ei știu mai bine cum să interacționeze cu oamenii. Am avut un robokeeper la meciul trecut, am avut photo booth, selfie point 360, jucătorii care n-au fost în lot au venit la fan zone și au făcut poze cu suporterii. Avem un colectiv extrem de frumos și de deschis.

Când vin printre fani nu țin paza lângă ei, se îmbrățișează cu fanii, e o conexiune necesară. L-am văzut pe Messi cum stă bodyguardul personal pretutindeni lângă el. În America e și foarte periculos, sunt legile relaxate cu portul de armă. E altfel decât în Spania, când mai intra câte un suporter pe teren, Messi îl lăsa să-l ia în brațe, la fel și Ronaldo. 

Pentru suporterii mici contează mult o astfel de interacțiune. Indiferent de rezultat, ei vor ține minte meciul respectiv pentru că au putut sta de vorbă cu un jucător, au putut face o poză sau au primit un autograf. Pentru generația mai bătrână, poate nu e chiar așa de impresionant, ei au văzut giganți la Dinamo de-a lungul timpului, dar pentru tineri este cu siguranță ceva frumos.

Andrei Bendeac: „Pe viitor vreau să fac studii, să trec pe partea sportivă”

Andrei Bendeac a vorbit la GSP Live și despre planurile sale de viitor: „Vreau să fac studii pe viitor, să trec pe partea sportivă. Nu neapărat antrenorat, mă gândesc să încep cu scouting. Mă gândesc la baza fotbalului, chiar mă pasionează”.

  • Articol de Alexandru Stanciu

Citește și: 

Reporterii GSP au inspectat gazonul de pe „Arc” înainte de Dinamo - Farul » Concluzia? Mai bine puneau tăblițe cu avertismentul „Nu călcați iarba!
Dinamo
Reporterii GSP au inspectat gazonul de pe „Arc” înainte de Dinamo - Farul » Concluzia? Mai bine puneau tăblițe cu avertismentul „Nu călcați iarba!"
Adrian Ropotan antrenează Dunărea Călărași alături de Marius Alexe: „Avem ambiții mari. Vrem să promovăm” + Ce spune despre națională și Dinamo
GSP LIVE
Adrian Ropotan antrenează Dunărea Călărași alături de Marius Alexe: „Avem ambiții mari. Vrem să promovăm” + Ce spune despre națională și Dinamo

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează