INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Răsturnare de situaţie la AC Milan, Pioli până în 2022. La revedere, Rangnick!

Stefano Pioli și Zlatan Ibrahimovic, foto: Guliver/gettyimages
Stefano Pioli și Zlatan Ibrahimovic, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 10:46 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 10:56

AC Milan a anunţat, chiar la finalul meciului cu Sassuolo, 2-1, prelungirea cu doi ani a contractului lui Stefano Pioli, care trebuia să-i lase locul neamţului în august. „E adevărat că rămâne?", s-a mirat şi Ibrahimovic. 

Lovitură de teatru la Milan, după al treilea succes consecutiv, 2-1 cu Sassuolo, şi al nouălea meci fără eşec postpandemie: s-a schimbat modificarea, iar conducerea tehnică primeşte credit deplin! Stefano Pioli nu mai pleacă la finalul sezonului, când îi expira acordul, şi semnează prelungirea până în 2022! Înţelegerea cu Ralf Rangnick a picat, spre suprinderea generală. Chiar şi Ibrahimovici s-a mirat: „Chiar e adevărat că rămâne?".

„Fotbal entuziasmant, modern şi pasionat" 

Comunicatul clubului, publicat imediat după finalul meciului de la Reggio Emilia, o confirmă: „Stefano a venit antrenor la Milan în octombrie 2019 şi a ştiut să gestioneze strălucitor atât perioada întreruperii provocate de COVID-19, cât şi pe cea de după reluarea stagiunii, cu o abordare concretă şi pozitivă, şi a făcut să crească toată echipa". Iar administratorul delegat Ivan Gazidis a întărit:

 „Sunt foarte fericit pentru înţelegere. Pioli s-a dovedit capabil să ofere un fotbal entuziasmant, modern şi pasionat. Decizia nu se bazează pe recentele succese, ci pe felul în care a construit spiritul şi unitatea echipei, ameliorând prestaţiile jucătorilor, dar şi ale colectivului, pe modul în care a aplicat conceptul nostru şi a transferat personalitatea sa în valorile clubului".

Rangnick: „Nu e momentul" 

Anunţul fusese anticipat de declaraţia lui Rangnick: „Am convenit cu clubul că nu-i momentul oportun pentru o colaborare. Ţinând cont de evoluţiile bune sub comanda lui Pioli, am decis împreună să nu îmi asum nicio funcţie la Milan". Pasul înapoi al neamţului, rămas la Leipzig, înseamnă confirmarea lui Paolo Maldini şi a lui Frederic Massara în stafful tehnic rossonero. Revoluţia gândită de fondul de investiţii Elliott s-a evaporat.

L-am susţinut mereu pe Stefano şi era nevoie de timp să se vadă rezultatele muncii lui, oferind confirmarea calităţii şi profesionalismului. E omul potrivit să conducă echipa pe care o vrem, tânără, cu foame de victorii
- Paolo Maldini, director tehnic Milan

Sunt mândru de prelungire şi de încrederea acordată. Viitorul nostru este astăzi. Trebuie să rămânem uniţi, concentraţi şi motivaţi. Suntem abia la începutul unui parcurs extraordinar şi vom deveni tot mai competitivi
- Stefano Pioli, antrenor Milan

27 de goluria marcat Milan în nouă meciuri postpandemie din Serie A, obţinând şapte victorii şi două remize

Citește și alte știri din Serie A:

Cristiano Ronaldo, demolator de recorduri! Portughezul e unic după ultima „dublă” din Serie A

Antonio Conte a răbufnit la adresa arbitrajelor: „Când e de încasat palme, suntem mereu de serviciu”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
magic4ever
magic4ever  •  22 Iulie 2020, 11:15

AC Milan juca catastrofal cu Pioli pana sa vina Zlatan Ibrahimovic din ianuarie...de atunci a inceput sa se ridice Milan si sa apara rezultatele bune...Zlatan este un adevarat lider si numarul 1 in atac unde pe langa golurile inscrise creeaza si multe goluri pentru colegi si ofera pase de gol...daca pleaca Zlatan in vara,Ac Milan o ia iar la vale...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează