INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Adeyemi, jucătorul cu mamă româncă, s-a decis! » La ce club mare va evolua din sezonul viitor

Karim Adeyemi//foto: Imago
Karim Adeyemi//foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 09:53 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 10:37

Internaționalul german cu mamă româncă și tată nigerian, 19 ani, a refuzat-o pe Bayern și preferă Borussia Dortmund, în primul rând pentru că-i oferă posibilitatea de a juca des. Galben-negrii i-au oferit un salariu de 5 milioane de euro pe sezon și un contract de 5 ani.

Bayern se mai și refuză. Karim Adeyemi, atacantul de numai 19 ani al lui RB Salzburg, s-a decis pentru un transfer la Borussia Dortmund. Deși reprezentanții internaționalului german cu mamă româncă și tată nigerian au purtat negocieri și cu responsabilii campioanei, puștiul născut la Munchen și crescut de bavarezi a ales în cele din urmă să meargă la rivala din vest. 

Daniel Mândroiu sau Danny Mandroiu » Cine e jucătorul cu tată român dorit de Celtic
IRLANDA
Daniel Mândroiu sau Danny Mandroiu » Cine e jucătorul cu tată român dorit de Celtic

Motivul este cât se poate de întemeiat. Borussia îi oferă cele mai bune condiții pentru a se dezvolta în plan fotbalistic. Recunoscuți drept o rampă de lansare a marilor talente spre granzii Europei, galben-negrii au făcut un efort remarcabil de a-l convinge. Tabloidul Bild a dezvăluit un pachet de 60 de milioane de euro, negociat pentru un transfer începând cu 1 iulie 2022: 

  • 35 de milioane de euro, cu tot cu bonusuri, este suma oferită celor de la Salzburg
  • contract de 5 ani propus jucătorului, dotat cu un salariu de 5 milioane de euro net pe sezon 

Adeyemi, despre care s-a scris că ar mai fi trezit interesul lui Liverpool, PSG și Barcelona, e foarte atras la BVB de faptul că antrenorul Marco Rose, trecut și el pe la Salzburg, folosește un sistem ofensiv, cu trei atacanți. Astfel, el poate evolua în centru sau pe flancuri, și nu ar trebui să aștepte să vadă dacă norvegianul Haaland va părăsi clubul la finele sezonului în curs, cum se vorbește. 

La Munchen, în schimb, i-ar fi fost extrem de greu să răzbată în primul unsprezece, la concurență cu mari vedete precum Lewandowski, Gnabry, Thomas Muller, Sane sau Coman.

4 tinere talenteau făcut saltul de la Borussia la cluburi de top din Europa, în ultimul deceniu: Nuri Șahin (2011, Real), Ousmane Dembele (2017, Barcelona), Christian Pulisic (2019, Barcelona), Jadon Sancho (2021, Man. United)

11 goluria marcat Adeyemi în 13 apariții pentru RB Salzburg în Bundesliga austriacă

3 selecții și un golare Adeyemi la naționala Germaniei

Citește și:

Ciprian Tătărușanu s-a destăinuit în Corriere dello Sport: „Nu regret că m-am retras de la națională”

Barcelona nu se mulțumește doar cu Dani Alves » Laporta anunță: „Nu exclud revenirile lui Messi și Iniesta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
remarque
remarque  •  18 Noiembrie 2021, 15:09

copil destept. Ai nostri, pe care cum il intrebi, iti raspunde ca fotbalul spaniol i s-ar potrivi cel mai bine. Dar sa fie Barca, eventual Real. Si iau 7-0 de la Italia, sau sunt eliminati de Macedonia de Nord dupa ce ajung seniori

1416473541823946
Catalin Fasola  •  18 Noiembrie 2021, 11:50

*** . *** ! *** . *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează