INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Vin zile de foc la UEFA. Ceferin modifică statutul și așteaptă votul pentru a continua ca președinte » Implicarea lui Burleanu + „O revoltă acum ar fi un dezastru"

Aleksander Ceferin vrea al 4-lea mandat ca președinte UEFA
Aleksander Ceferin vrea al 4-lea mandat ca președinte UEFA

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 09:50 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 11:28

Aleksander Ceferin, 56 de ani, din septembrie 2016 președintele UEFA, speră ca votul celor 55 de federații membre să fie în favoarea lui în congresul programat miercuri și joi la Paris. ♦ Astfel, să poată amenda statutul și să aibă al 4-lea mandat în fruntea forului continental, până în 2031 ♦ Revolta anunțată la un moment dat de vicepreședintele UEFA, David Gill, care se gândea la Răzvan Burleanu ca eventual candidat, nu va avea loc. Se așteaptă un acord în care Ceferin va câștiga.

Miercuri și joi, UEFA va organiza la Paris al 48-lea său congres, în timpul căruia se va lua o decizie importantă legată de viitorul președintelui forului continental. Va putea rămâne Aleksander Ceferin la Nyon până în 2031, cu patru ani mai mult decât ar avea voie în mod normal? Foarte probabil, răspunsul va fi pozitiv.

Aleksander Ceferin, încă șapte ani președinte UEFA. „O revoltă acum ar fi un dezastru"

În urmă cu două luni, pe 2 decembrie, la reuniunea de la Hamburg a Comitetului Executiv, Ceferin a propus o modificare a statutului UEFA pentru ca primul său mandat, incomplet, de doi ani și jumătate, între septembrie 2016 și februarie 2019, să nu fie luat în calcul. Iar el să poată candida și în 2027 pentru un ultim mandat, până în 2031. Ar fi al 4-lea, peste limita admisă, dar al treilea complet.

„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”
SERBIA
„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”

Într-o perioadă tensionată la UEFA, cu amenințarea Super Ligii tot mai aproape, mai periculoasă, nu se așteaptă o revoltă la Paris, estimează RMC Sport: „Ar fi un dezastru pentru UEFA". Demisia lui Zvonomir Boban, ca protest împotriva lui Ceferin, nu îl va împiedica pe acesta să-și pună planul în aplicare.

Ceferin, 56 de ani, va cere reprezentanților celor 55 de federații membre să voteze asupra amendamentului care îl interesează direct pe el. Dacă votul va fi în favoarea sa, avocatul sloven va putea continua la Nyon încă șapte ani.

În același timp, se va „șterge" limita de 70 de ani pentru alegerea sau realegerea membrilor Comitetului Executiv, exact ce contesta Ceferin în 2017, luptând contra „unui sistem bătrân și corupt", își amintește RMC.

Nu vrea o tabără anti-Ceferin, cu Burleanu candidat la președinție

În decembrie, la Hamburg, vicepreședintele și trezorierul UEFA, David Gill, ex-director executiv la Manchester United, de 11 ani la forul continental, s-a opus amendamentului dorit de Ceferin.

The Independent a mers și mai departe atunci. Cotidianul britanic a dezvăluit că englezul Gill ar pregăti în culise o revoltă, gândindu-se la Răzvan Burleanu ca eventual candidat anti-Ceferin la alegerile din 2027.

The Times a negat însă această posibilă revoltă. Gill nu intenționează să formeze o tabără care să-l doboare pe Ceferin în 2027.

Aleksander Ceferin, contraatac: „E un clovn". Răzvan Burleanu: „Nu candidez la președinția UEFA"

Ceferin nu minimează totuși posibilitatea unui atac intern. În ianuarie, președintele a reacționat vulcanic într-un interviu pentru The Guardian: „E un clovn de la o federație care vorbește zilnic cu celelalte foruri și cu media. «E o conspirație», afirmă el, dar mie și conducerii UEFA nu ne zice nimic. Ne-au spus celelalte federații despre el și au râs de comportamentul lui".

Vin zile de foc la UEFA. Ceferin modifică statutul și așteaptă votul pentru a continua ca președinte » Implicarea lui Burleanu + „O revoltă acum ar fi un dezastru
Răzvan Burleanu, alături de președintele UEFA, Aleksander Ceferin

O parte a presei internaționale a crezut că slovenul se referea la Burleanu. Dar ținta lui Ceferin ar fi Gill.

Pe 30 ianuarie, președintele FRF declara legat de acest atac: „Eu am clarificat faptul că nu am niciun plan de a candida la președinția UEFA. Eu și Aleksander Ceferin avem anumite divergențe, sunt sincer cu dumneavoastră. O poziție diferită a fost legată de reprimirea echipelor din Rusia. Astfel de discuții au fost și vor mai fi și în viitor. Împărtășim opinii similare pe diferite alte subiecte".

Joi seară se vor trage la sorți grupele Nations League. România, în Liga C

Cea de-a patra ediție a Ligii Națiunilor va începe oficial joi seară. Tot la Paris va avea loc tragerea la sorți a grupelor Nations League 2024-2025. Meciurile se vor disputa în toamna acestui an, urmând ca faza finală să se dispute în iunie 2025. 

Naționala noastră va juca în Liga C, după ce a retrogradat din B la precedenta ediție. Selecționerul Edward Iordănescu nu va participa la ceremonia de la Paris. Staff-ul tehnic va fi reprezentat de secundul Ionel Gane.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Micky van de Ven, concurentul pe post al lui Radu Drăgușin, s-a lămurit în privința românului: „Așezați-l lângă ei și pe noul jucător”
ANGLIA
Micky van de Ven, concurentul pe post al lui Radu Drăgușin, s-a lămurit în privința românului: „Așezați-l lângă ei și pe noul jucător”
Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis
ANGLIA
Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ARCADIEzaporojanu
ARCADIEzaporojanu  •  06 Februarie 2024, 11:39

cine e bur.leanu asta ? ce realizari are ? a dat vreodata cu piciorul in mingea de fotbal ? poate cand era mormoloc ! voi auziti ce spuneti ! un *** poate ajunge sus doar pt ca desteptii vor acolo unul FOARTE ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close