INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Antrenorul rus căruia Florin Bratu i-a luat locul în Cipru se ridică împotriva războiului: „Este o nebunie!”

Aleksandr Kerzhakov. Foto: Instagram
Aleksandr Kerzhakov. Foto: Instagram

Articol de - Publicat marti, 11 aprilie 2023 17:51 / Actualizat marti, 11 aprilie 2023 18:09

După atacantul Fyodor Smolov (33 de ani) și antrenorul Valery Karpin (54), încă un rus din lumea fotbalului se pronunță pentru încetarea războiului din Ucraina. 

Aleksandr Kerzhakov (40 de ani) și-a dezvăluit deschis convingerile într-un interviu dat ziaristului Nobel Arustamian, în care explică de ce a decis să se mute împreună cu familia, în decembrie, în Emiratele Arabe Unite.

„Cât tupeu să ai? Deja mă ia cu călduri când aud asta!” » A uitat ce spunea în 2015 și acum îl interzice cu vehemență pe Gigi Becali în Ghencea
STADIONUL GHENCEA
„Cât tupeu să ai? Deja mă ia cu călduri când aud asta!” » A uitat ce spunea în 2015 și acum îl interzice cu vehemență pe Gigi Becali în Ghencea

Aleksandr Kerzhakov: „Fără războaie în întreaga lume”

Fostul atacant al lui Zenit St. Petersburg și FC Sevilla și legendă a fotbalului rus (91 de selecții, 30 de goluri marcate) a rupt tăcerea, după ce a emigrat la Dubai, și s-a ridicat contra intervenției militare începute în februarie 2022. 

„Nu înțeleg cum este posibil că, într-o societate atât de modernă și progresistă, pot să se întâmple lucrurile la care suntem martori. E foarte greu să vorbești într-un mod în care să nu influențezi ceva. Asta e una dintre marile probleme în Rusia, din păcate. Mi-e teamă. N-aș fi crezut niciodată că se poate întâmpla așa ceva. După fiecare interviu, mi s-a cerut să spun care e cea mai mare dorință a mea. Nu vreau să mai existe războaie, oriunde în lume!”, a declarat Aleksandr Kerzhakov.

Aleksandr Kerzhakov: „Am plecat într-un loc mai cald”

Aleksandr Kerzhakov susține că nu e vorba despre o emigrare definitivă sau despre o fugă din Rusia. 

„Nu reușesc să înțeleg, nu-mi intră deloc în cap. Am încercat să-mi explic, dar tot nu pot să pricep la ce folosește acest război. Văzând imaginile și citind știrile a devenit din ce în ce mai greu pentru mine și soția mea să stăm în Rusia, de aceea am plecat într-un loc mai cald. N-am făcut-o să-mi reneg patria, ci doar să fiu mai departe pentru o anumită perioadă de timp”, a declarat fostul tehnician al lui Karmiotissa, de unde a fost demis pe 1 aprilie și înlocuit cu Florin Bratu.

Alexandr Kerzhakov, care are în palmaresul de jucător 11 trofee, între care 3 titluri cu Zenit și o Cupă UEFA cu Sevilla, a activat ca selecționer la echipele naționale ale Rusiei U17, U18 și U19 și antrenor la Tom Tomsk, Nizhny Novgorod și Karmiotissa Polemidion.

Antrenorul rus căruia Florin Bratu i-a luat locul în Cipru se ridică împotriva războiului: „Este o nebunie!”
Aleksandr Kerzhakov. Foto: Instagram

Citește și:

FIFA, decizie drastică în Premier League! Obligă clubul să vireze 28 de milioane de euro în contul unui fotbalist care a prins doar 3 meciuri

Până la Inter, Cristi Chivu riscă să fie dat afară de la Primavera!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează