INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Alexi Pitu, martor la incidente grave la Bordeaux - Bastia. Bătaie pe teren, insulte rasiste, eliminări, amenințări cu poliția!

Alexi Pitu., lângă jucătorul agresat FOTO: Imago
Alexi Pitu., lângă jucătorul agresat FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 09 aprilie 2023 12:18 / Actualizat duminica, 09 aprilie 2023 12:54

Atacantul Alexi Pitu a fost din nou titular la Girondins de Bordeaux în meciul cu Bastia, câștigat cu 2-0, în Ligue 2. Spre sfârșitul jocului, colegul său Bokele a fost lovit cu capul și cu piciorul de corsicani. În plus, Bokele a fost victima insultelor rasiste, și pe teren, și pe social media.

Alexi Pitu a fost al doilea meci la rând titular la Bordeaux, prima oară acasă, pe Stade Matmut-Atlantique. Înlocuit în minutul 78, când scorul scorul era stabilit, 2-0, a fost lăudat de antrenorul David Guion: „Începe să arate mai mult control asupra jocului. Trebuie să continuăm cu aceeași stare de spirit, ambiție și modestie”.

Scandal uriaș după Real - Villarreal! Valverde i-a dat un pumn în față unui adversar în parcarea stadionului
SPANIA
Scandal uriaș după Real - Villarreal! Valverde i-a dat un pumn în față unui adversar în parcarea stadionului

Alexi Pitu a sărit să vadă ce a pățit Malcom Bokele

Sfârșitul partidei a fost exploziv. Mai întâi, team managerul Bastiei, Christophe Colonna, a fost eliminat, după ce i-a insultat pe girondini. Pe teren, a fost și mai rău. Portarul corsicanilor, Johnny Placide, venit de la centrul terenului, l-a acroșat pe Tom Lacoux. Apoi, incidente grave.

Malcom Bokélé, fundașul gazdelor, s-a pus în fața mingii pentru ca Dylan Tavares să nu execute repede o lovitură liberă și a început nebunia, în minutul 90. Furios, Migouel Alfarela l-a izbit cu capul în figură pe Bokélé, care s-a prăbușit pe gazon. 

Acolo, coechipierul lui Pitu a fost lovit și cu piciorul de Tom Ducrocq. Pitu a pătruns și el pe gazon, să vadă ce a pățit colegul său.

Arbitrul i-a eliminat pe Alfarela și Bokélé. „Am văzut imaginile, jucătorul nostru nu a făcut niciun gest agresiv. În cazul lui, cartonașul roșu nu trebuia să existe”, a protestat antrenorul Guion.

Comunicatul lui Bordeaux: „Nimic nu poate justifica rasismul”

Bordeaux îi acuză pe adversari și de rasism la adresa lui Bokélé, internațional camerunez. „Indiferent care sunt situațiile de joc apărute pe teren, nimic nu poate și nu va putea niciodată justifica rasismul în fotbal. Bordeaux îl susține pe Malcom Bokélé. 

Suntem angajați ferm în lupta contra rasismului și a tuturor formelor de discriminare". Clubul amenință cu plângere la poliție împotriva celor vinovați: "Faptele să nu rămână nepedepsite".

Antrenorul Bastiei: „Am fost ținta provocărilor”

Tehnicianul oaspeților, Régis Brouard, îi acuză pe bordelezi de provocare. „Trebuie să ne asumăm anumite cuvinte. Eu îmi asum ce am făcut. În viață, nu uităm de unde venim. Dar, atenție, sunt lucruri care nu se spun. Am fost ținta provocărilor, mai mult decât provocări, prin cuvinte, atitudine, gesturi". 

Loți Boloni a căzut pe 4 după egal

Dacă Bordeaux și-a consolidat locul 2 după această victorie, în schimb, Laszlo Bölöni a căzut o poziție cu Metz. Al 17-lea meci la rând fără înfrângere, însă remiză cu Pau, 1-1 în deplasare (egalat în minutul 79). 

Și ”Les Grenats” au picat pe 4, la patru puncte de Bordeaux, fiind depășiți și de Sochaux, la golaveraj.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

Nu e Chivu! Cine e primul nume de antrenor principal de pe lista celor de la Inter Milano

Pep Guardiola n-a făcut economie de cuvinte mari la adresa lui Haaland: „Este ca Ronaldo și Messi. O mașină de goluri”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (7)
Misu1950
Misu1950  •  10 Aprilie 2023, 06:24

De foarte mult timp la echipa asta duritatile sunt o religie! Mai nimerit ar trebui sa o cheme Bestia!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  09 Aprilie 2023, 16:25
Postat de sibelius pe 09 Aprilie 2023, 15:47

Nicio masa fara peste, niciun articol fara zaibar indoit cu apa.

...sibelius ...nu trebuie sa te oftici si tu ...treci mai departe ...

sibelius
sibelius  •  09 Aprilie 2023, 15:47
Postat de ionescugeorge77 pe 09 Aprilie 2023, 12:59

Boloni un antrenor slab dar care vrea bani multi ...bine ca n a venit la nationala ...cum sa te egaleze Pau ?

Nicio masa fara peste, niciun articol fara zaibar indoit cu apa.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează