INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2023 FEMININ

Premieră pentru Anglia! S-a calificat în finala Campionatului Mondial de fotbal feminin

Articol de - Publicat miercuri, 16 august 2023 16:05 / Actualizat miercuri, 16 august 2023 18:34

Anglia, reprezentativa pregătită de olandeza Sarina Wiegman-Glotzbach, neînvinsă la turneul găzduit de Australia și Noua Zeelandă, a obținut biletele pentru finală după 3-1 cu selecționata de la Antipozi.

Din 1966 așteaptă englezii să vadă naționala ajunsă în meciul pentru titlul suprem. Atunci a reușit reprezentativa masculină, luând și trofeul în meciul contra Germaniei Federale de pe Wembley, acum este la un pas selecționata feminină. 

Echipa pregătită de olandeza Sarina Wiegman-Glotzbach a trecut astăzi, la Sydney, de Australia (3-1) și va juca în ultimul act împotriva Spaniei, și ea calificată în premieră în finală!

Valeriu Iftime anunță că i-a găsit înlocuitor lui Marius Croitoru: „Am luat decizia”
FC BOTOȘANI
Valeriu Iftime anunță că i-a găsit înlocuitor lui Marius Croitoru: „Am luat decizia”

Se vor înfrunta cele mai bune atacuri

Anglia este neînvinsă la acest turneu final, având cinci victorii și un egal, meciul cu Nigeria din "optimie" (0-0) fiind decis la loviturile de departajare. Duminică, tot la Sydney, se vor confrunta cele mai ofensive și mai bune echipe ale competiției pentru trofeul pe care niciuna în 32 de ani de existență a CM nu l-au cucerit.

Toone, Hemp și Russo au marcat astăzi golurile contra Australiei, care a punctat doar prin Kerr. "Leoaicele" se opriseră în semifinale la precedentele două ediții ale Mondialului, fiind învinse de Japonia, respectiv SUA.

Wiegman: „Jucăm în finală. E incredibil!”

Selecționerul Sarina Wiegman-Glotzbach era în culmea fericirii după meci: „Am reușit să trecem de semifinale. Am câștigat și e incredibil, am senzația că deja am cucerit și trofeul. A fost un meci foarte greu și adversarele au avut la 2-1 multe ocazii de a egala și a împinge duelui în prelungiri". 

2goluri în 6 meciuri a primit Anglia la acest turneu final. Spania a încasat 4 numai în partida cu Japonia din grupe. Anglia a dat 13 goluri, cu 4 mai puține decât Spania

Campioanele lumii vor încasa fiecare 240.000 de euro, la care se vor adăuga și bonusurile de la forurile naționale.

Premiile totale pregătite de FIFA ating 152 de milioane de dolari, triplu față de precedentul turneu (Franța 2019) și de zece ori mai mari decât în Canada 2015. Și federațiile vor avea conturile mai bogate după acest Mondial: minimum 1,56 de milioane $ (faza grupelor), maximum 4,29 milioane $ (câștigătoarea).

15-12(cadrate 5-4) a fost raportul șuturilor la poartă în favoarea Angliei în cea de-a doua semifinală a CM feminin. Și posesia a aparținut \"leoaicelor\", cu 58% la 42%

Citește și: 

Spectaculos: Romelu Lukaku, aproape de Real Madrid! Ultimele detalii din La Liga

Încă o ofertă din SuperLig pentru Olimpiu Moruțan. Mijlocașul lui Galatasaray este dorit de un club din capitala Turciei!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
svt1
svt1  •  16 August 2023, 18:18

“selecționata de la Antipozi” - deci cu cine a jucat mai exact Anglia, că nicăieri in articol nu exista informația asta…

rocky3
rocky3  •  16 August 2023, 17:53

Milioane aruncate pe fereastră!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează