INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Antrenorii care au „ruinat” 3 naționale de Mondial! Unul a rămas în funcție

Reinaldo Rueda și Carlos Queriroz, antrenorii care și-au „distrus” echipele
Reinaldo Rueda și Carlos Queriroz, antrenorii care și-au „distrus” echipele

Articol de - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 13:22 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 13:22

Reinaldo Rueda a condus pe rând reprezentativele Chile și Columbia, în preliminarii, însă niciuna n-a reușit să se califice la Mondialul din Qatar. Carlos Queiroz, la rându-i, a dezamăgit și la columbieni, și la egipteni, cu care a ratat de asemenea calificarea la turneul final.

Patru ani de uitat pentru tehnicianul columbian Reinaldo Rueda Rivera! Perioadă în care a reușit contraperformanța de a pregăti două naționale, Chile și Columbia, însă niciuna n-a obținut calificarea la Mondialul din Qatar. 

Costin Ștucan vine cu lămuriri în cazul Nedelcearu: „Îi voi prezenta scuze în direct”
GSP LIVE
Costin Ștucan vine cu lămuriri în cazul Nedelcearu: „Îi voi prezenta scuze în direct”

Reinaldo Rueda și Carlos Queriroz, antrenorii care și-au „distrus” echipele

„Triple R", cum i se mai spune, a lăsat-o pe Flamengo în ianuarie 2018, pentru a prelua reprezentativa Chile. A debutat cu două amicale, victorie împotriva Suediei și egal cu Danemarca, însă examenul cel mare, Copa America, l-a picat. Deținătoare a trofeului, echipa sa a fost spulberată în semifinale de Peru, 0-3, iar ulterior a pierdut și finala mică, în fața Argentinei.

Mandatul lui Rueda în Chile a luat sfârșit după doar 4 puncte în primele 4 etape din preliminariile CM 2022, dar pe 14 ianuarie 2021 a demarat un altul, la cârma naționalei țării sale. Pe banca reprezentativei Columbiei l-a înlocuit pe Carlos Queiroz, acontat ulterior de egipteni, însă nici aici n-a avut succes. 

A terminat doar pe 6 în grupa AmSud, la un singur punct în urma naționalei Peru, iarăși Peru!, care mai are o șansă de calificare în barajul cu reprezentanta Asiei. Palidă consolare, dacă se poate vorbi despre așa ceva!, Rueda a avut 4 puncte în fața fostei sale echipe, Chile, care a încheiat preliminariile pe poziția a 7-a. 

Nici Queiroz n-a fost mai norocos. Dat afară de columbieni după două dezastre consecutive în preliminarii, 0-3 cu Uruguay, cea mai severă înfrângere acasă din ultimii 82 de ani, și un umilitor 1-6 încasat în Ecuador, el a dezamăgit și pe banca Egiptului, eliminată la loteria penalty-urilor de Senegal, după 1-0 la Cairo și 0-1 în returul de la Dakar. 

Epilog: Rueda a plecat de la cârma Columbiei, Queiroz e încă în funcție la „faraoni". Încă!

Citește și: 

Scandal la FIFA și un atac frontal la Qatar: „Drepturile omului, egalitate și democrația n-au fost în primul «11» ”

Pique, interviu spectaculos! Îl acuză pe fostul președinte: „Pe mine și pe Messi ne-a mințit în față” + ironie către rivală: „Asta e mai plăcut decât sexul”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează