INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Antrenorul noului copil teribil al fotbalului turc, transferat la Real Madrid: „Arda Guler seamănă cu Gică Hagi, nu cu Messi!"

Articol de - Publicat luni, 10 iulie 2023 11:00 / Actualizat luni, 10 iulie 2023 11:59

Cumpărat de Real Madrid cu 30 de milioane de euro (20 de milioane sumă fixă), Arda Guler e comparat de primul său antrenor cu Gică Hagi: „E fan Alex brazilianul, dar joacă precum Hagi. O minte incredibilă. Am jucat contra lui Hagi, știu ce zic”.

Arda Guler, 18 ani, este noul copil teribil al fotbalului turc. Transferat de la Fenerbahce direct în vârf, la Real Madrid, pentru 20 de milioane de euro sumă fixă, plus 10 milioane sub formă de bonuuri, plus 20% la viitorul transfer.

Tânărul internațional, 4 meciuri, un gol la naționala mare, a semnat pe șase sezoane la clubul blanco. Va evolua pe „Santiago Bernabeu" până pe 30 iunie 2029!

A semnat Arnold Garita! » Contract spectaculos
TRANSFER
A semnat Arnold Garita! » Contract spectaculos

„Mulți îl alintă Messi pe Arda Guler, dar e mai aproape de Maradona"

Primul antrenor al lui Arda la academia de juniori a lui Genclerbirligi, Ilker Dacicek, a vorbit despre uriașul talent, dăruit cu un picior stâng fenomenal. L-a comparat cu Gică Hagi.

„Pe teren, seamănă cu Hagi ca stil de joc. Cu Maradona, nu cu Messi", a declarat Ilker pentru Fotomac. „Arda este fan Alex brazilianul (n.r. la Fenerbahce între 2004 și 2012), dar joacă precum Hagi. O minte incredibilă. Am jucat contra lui Hagi, știu ce zic. Mulți îl alintă Messi, numai că el e mai aproape de Maradona. În Turcia, se spune că Sergen Yalcin e cel mai talentat, însă Arda e chiar un pic mai bun".

„Era limpede că Arda Guler va ajunge mare fotbalist"

Tehnicianul povestește cum l-a selectat pe Arda. „Încă de la primul antrenament mi-a dovedit ce poate face. La sfârșit, i-am cerut tatălui să-mi aducă actele lui și i-am dat legitimația", și-a amintit acesta. „După câteva zile, toți antrenorii centrului veneau să-l observe la pregătire și meciuri. Era limpede că va ajunge mare fotbalist".

Ce îi place cel mai mult la Guler? „Niciodată nu iese din joc, e mereu implicat". Ce îi mai trebuie? „Un pic de forță. Dacă prinde și forță, va fi de clasă mondială". Are și un sfat pentru el, în caz extrem: „Dacă simte că nu are timp suficient de joc, să plece împrumut".

Arda Guler: „Când a apărut Real Madrid, nimic nu a mai contat"

Numărul 24 la Real, Arda a admis că Barcelona l-a curtat și ea, explicând de ce a luat decizia de a alege Madridul: „Au fost multe cluburi care m-au ofertat, inclusiv Barcelona. În momentul în care a apărut Real, nimic altceva nu a mai contat". 

6goluri și 7 assisturi a reușit Arda Guler în 35 de meciuri jucate sezonul trecut la Fenerbahce

Citește și: 

Milioane de oameni au apreciat momentul viral de la prezentarea noului jucător al Realului
REAL MADRID
Milioane de oameni au apreciat momentul viral de la prezentarea noului jucător al Realului
I-a dat IGNORE! Moment viral cu Arda Guler la prezentarea la Real Madrid: „Ți-ar plăcea?”
SPANIA
I-a dat IGNORE! Moment viral cu Arda Guler la prezentarea la Real Madrid: „Ți-ar plăcea?”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (2)
EuSaFiuSanatos
EuSaFiuSanatos  •  10 Iulie 2023, 17:13

cam mingicar. nu stiu daca merge pe calpaodul Real

steaua.libera
steaua.libera  •  10 Iulie 2023, 12:25

Nu vă îmbătați cu apă rece. Am mai văzut 188 de talente ca ăsta care n-au confirmat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează