INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - LIVERPOOL

FOTO Liverpool, prăbușită de gafa lui Alisson » Arsenal aprinde lupta în 3 la titlu în Premier League

Arsenal a câștigat cu Liverpool, scor 3-1, în etapa #23 din Premier League, și a dinamitat lupta la titlu. Cele două se luptă pentru trofeu cu Manchester City/ foto Imago Images +5   FOTO
Arsenal a câștigat cu Liverpool, scor 3-1, în etapa #23 din Premier League, și a dinamitat lupta la titlu. Cele două se luptă pentru trofeu cu Manchester City/ foto Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 20:28 / Actualizat duminica, 04 februarie 2024 20:42

Arsenal a câștigat cu Liverpool, scor 3-1, în etapa #23 din Premier League, și a dinamitat lupta la titlu. Cele două se luptă pentru trofeu cu Manchester City.

Arsenal are 49 de puncte, cu două mai puține decât Liverpool. Manchester City are 46, dar are două meciuri în minus.

Cronica meciului Arsenal - Liverpool 3-1

Ce probleme pentru Jurgen Klopp înainte de acest supermeci contra lui Arsenal! Pe lângă Mo Salah, întors accidentat de la Cupa Africii, Liverpool a mai pierdut doi titulari și după 4-1 cu Chelsea, la mijlocul săptămânii.

Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
+1 FOTO

Tatăl lui Conor Bradley s-a stins. Iar tânărul a pierdut meciul

Miercuri, Conor Bradley (20 de ani) a fost cel mai bun de pe teren. Tânărul fundaș dreapta, care l-a trimis pe bancă pe TAA (Trent Alexander-Arnold), o piesă importantă în succesul acestui Liverpool creat de Klopp, a marcat și a pasat decisiv de două ori. O dată la golul lui Domink Szoboszlai. 

Sâmbătă, Conor a aflat că tatăl său a murit, după o lungă luptă cu o maladie necruțătoare. Și managerul l-a lăsat să rămână alături de familie. Fotbalul nu mai era important în fața unei tragedii. 

„O veste foarte tristă. I-am spus băiatului să stea cu familia. E acolo unde trebuie să fie în asemenea clipe", a spus Klopp. Care a fost nevoit să renunțe și la Szoboszlai, ce pare să fi suferit o nouă leziune musculară, o recidivă.

Primul sfert de oră. „Tunarii” au deschis iar scorul

Și Arsenal avea o pierdere în formula de start. Gabriel Jesus, vârful "tunarilor", și el accidentat. Nici Partey nu și-a revenit. Dar, în iarbă, pe Emirates, londonezii au părut mai puțin afectați în prima repriză. Au construit mai bine, au jucat mai agresiv, au creat mai multă presiune. Golul gazdelor a părut normal. 

După ocazia lui Saka, acesta nereușind să împingă mingea cu capul în poartă la centrarea lui Martinelli, tot Saka a înscris. Deschiderea lui Odegaard, genială, Havertz a scăpat perpendicular, îi putea pasa imediat lui Saka, aflat într-o poziție mai bună, dar a tras germanul. 

Balonul respins de Alisson a ajuns însă tot la Saka și a fost ușor șutul de 1-0 (14). Nu trecuse niciun sfert de oră de la start. Arsenal a punctat prima în ultimele 4 dueluri directe de PL cu Liverpool.

La pauză, 4-0 pentru Arsenal la șuturi pe poartă, 1-1 pe tabelă. Autogol, Gabriel!

Arsenal se putea desprinde. Același Odegaard a avut o șansă clară în urma erorii lui Alexander-Arnold. Nu a profitat. Finalul primei reprize a fost controlat autoritar de roș-albi, 2-0 plutea în aer. Totuși, aproape din senin, Liverpool a egalat. În al treilea minut de prelungire, Saliba a avut prim-planul într-un duel cu Luis Diaz, dar în loc să degajeze a protejat pentru propriul portar, David Raya. 

Diaz i-a "înțepat" mingea din spate, balonul s-a lovit de mâna lui Gabriel și a ricoșat stupefiant în plasă. Autogol (45Ă3). 1-1 la pauză. Șocant, era 4-0 la șuturi pe poartă pentru Arsenal, dar 1-1 pe tabelă.

Gafa lui Alisson. L-a lovit pe Van Dijk, nu mingea. Iar Martinelli a trimis în poarta goală

La reluare, Liverpool a ieșit cu o altă stare de spirit. Entuziasmul lui Klopp i-a molipsit din nou pe jucători la vestiare. Numai că presiunea liderului nu s-a concretizat. În schimb, după un penalty cerut de Arsenal la duelul Havertz - Mac Allister, fază la care nici arbitrul Anthony Taylor, nici VAR-ul n-au văzut nimic neregulamentar, "tunarii" au înscris precum "cormoranii" în prima repriză. 

După o fază la care nu se anunța nimic periculos. O pasă lungă, Van Dijk avea avantaj în duelul cu Martinelli, însă Alisson a ieșit total greșit din poartă. Când a încercat să degajeze l-a lovit pe Van Dijk, iar mingea a rămas în spate, neatinsă. Atât de ușor i-a fost lui Martinelli să facă 2-1 (67).

+17 FOTO

Konate eliminat. Trossard, 3-1 printre picioarele lui Alisson

Tabela s-a mai schimbat o dată, tot în favoarea lui Arsenal: 3-1. A profitat de omul în plus (Konate, eliminat la al doilea "galben") și Trossard, gol de 3-1, balonul deviat de Van Dijk trecând printre picioarele lui Alisson. Arsenal a urcat pe locul 2 și s-a apropiat la două puncte de Liverpool. 

Dacă învinge luni, pe terenul lui Brentford, și Manchester City ajunge la două puncte de lider. Lupta pentru titlu în Premier e aprinsă până la capăt. Londonezii au însă un avantaj moral în fața lui Liverpool. În ultimele patru partide directe în campionat, Arsenal a învins de două ori (3-1, 3-2) și a făcut două egaluri (1-1 și 2-2). The Reds nu au câștigat nici măcar o dată!

Clasamentul din Premier League

FINAL. Arsenal - Liverpool 3-1

  • Statistici, AICI
  • Au marcat: Saka 14, Martinelli 67, Trossard 90+2 / Gabriel (autogol) 45+3
  • Martinelli a dus scorul la 2-1 pentru Arsenal după o gafă imensă a lui Allison. Portarul a ieșit să respingă o minge, a luftat și l-a lovit pe Van Dijk, iar extrema lui Arsenal a rămas cu toată poarta goală în față
  • Arsenal a deschis scorul după o fază superbă, cu o pasă filtrantă a lui Odegaard care a tăiat toată apărarea adversă. Havertz a rămas singur cu portarul, a rata, minge a ajuns la Saka, iar englezul a împins-o în poarta goală. Liverpool a egalat cu noroc, după un autogol cu mâna al lui Gabriel Magalhaes.

Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
Arsenal - Liverpool/ foto Imago Images
+1 FOTO

Arsenal - Liverpool, echipe de start

Arsenal (4-3-3): Raya – Raya - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Rice, Jorginho, Odegaard - Saka, Havertz, Martinelli 
Rezerve: Ramsdale, Cedric, Walters, Kiwior, Elneni, Smith Rowe, Nelson, Trossard, Nketiah
Manager: Mikel Arteta

Liverpool (4-3-3): Allison - Arnold, Van Dijk, Konate, Gomez - Jones, McAllister, Gravenberch - Jota, Gakpo, Diaz 
Rezerve: Adrian, Kelleher, Thiago, Nunez, Elliott, Robertson, Clark, Quansah
Antrenor: Jurgen Klopp

Stadion: Emirates
Arbitru: Anthony Taylor

Arsenal - Liverpool, cele mai importante informații înaintea derby-ului

Arsenal a câștigat precedentele două partide susținute: 5-0 cu Crystal Palace și 2-1 cu Nottingham Forest.

Din 11 meciuri susținute pe teren propriu, Arsenal a câștigat opt, două s-au încheiat la egalitate și unul singur a fost pierdut.

Neînvinsă în campionat de la finalul lunii septembrie 2023, Liverpool are un singur eșec în toate cele 22 de meciuri pe care le-a disputat în Premier League.

Este ultimul sezon al tehnicianului Jurgen Klopp pe banca cormoranilor. Tehnicianul german a anunțat că se retrage la vară, deși contractul îi expiră la vară.

Victoria cu Chelsea, 4-1, a fost pentru Liverpool a patra consecutivă și a 15 de la startul sezonului în Premier League

Mai puteți citi:

270 de jurnaliști acreditați la procesul fostului fotbalist care riscă 12 ani de închisoare! Vor fi audiați 28 de martori

Bayern, pe butuci! A „picat” încă un titular. E out în derby-ul cu Leverkusen și apoi, cu Lazio!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  05 Februarie 2024, 13:48
Postat de concret. pe 04 Februarie 2024, 23:47

Daca pentru tine aia e obstructie, te uiti degeaba la fotbal. In Anglia se joaca fotbal adevarat, barbatesc, nu bambilici.

Corect !!

gorobete
gorobete  •  05 Februarie 2024, 10:19
Postat de sadiku_is_back pe 04 Februarie 2024, 21:37

hahaha ...auzi la el obstructie :)))))))))))))...bah baiatule cel care a intrat cu umarul a fost chiar Virgil ...in loc sa degajeze mingea el voia sa-l darame pe Martinelli .... Din Martinelli a ricosat in Allison !!! Mai pune odata faza ...Ca sa fie treaba buna acelasi Virgil i-a mai dat si craci lui Allison la golul 3 !!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gorobete
gorobete  •  05 Februarie 2024, 10:15
Postat de concret. pe 04 Februarie 2024, 23:47

Daca pentru tine aia e obstructie, te uiti degeaba la fotbal. In Anglia se joaca fotbal adevarat, barbatesc, nu bambilici.

Așa e bă, ai dreptate!! Mă uit degeaba la fotbal!! Trebuie sa vina un *** să îmi explice!! El nu poate să își spună punctul de vedere, musai sa jignească... Dar în meciul tur la hențul lui odegaard când o planetă întreagă a scris ceva in genul de jaful secolului,....unde erai?? Aaaaa, brainwashed.... ce detergent folosești, văd că da rezultate??? Sau tu așa ești natural....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează