INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2026

Au fost stabilite candidatele pentru Campionatul Mondial din 2026 » America de Nord vs o țară din Africa :O

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat vineri, 01 decembrie 2017 22:56

Alianţa formată din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada va candida pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2026, unica lor rivală la găzduirea turneului final fiind Maroc, informează site-ul oficial al FIFA.

Potrivit sursei citate, cele două părţi şi-au depus candidatura la timp, data limită fiind 30 noiembrie 2017. Următoarea fază a procesului va avea loc pe 16 martie 2018, când ţările candidate vor depune dosarele complete, iar pe 13 iunie 2018, FIFA va anunţa câştigătoarea organizării turneului final din 2026.

O diferenţă importantă faţă de precedentele ediţii constă în faptul că nu comitetul executiv al FIFA va mai avea drept de vot pentru stabilirea organizatoarei, ci toate cele 211 state afiliate forului internaţional.

Pe lângă acest fapt, o altă modificare esenţială este legată de numărul de participante la turneul final. Dacă la Mondialul de anul viitor şi la cel din 2022 vor exista 32 de formaţii, la cel din 2026 vom avea parte de nu mai puţin de 48 de naţionale calificate.

Următorul Campionat Mondial de Fotbal va avea loc la anul, în Rusia, iar cel din 2022, care se va desfăşura în intervalul noiembrie-decembrie, şi nu în vară, aşa cum eram obişnuiţi, va fi organizat de către Qatar.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează